Americka kompanija Boing.....

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.504
...u celom svetu hitno povlaci iz upotrebe modele Boeing 737 MAX 8, jer su se u zadnje vreme srusila dva aiona ovog modela.

Inace, to je najprodaniji model ovog proizvodjaca i putanje je da li ce Boung ovaj udarac uspeti da prezivi i ne bankrotira.

Ima 2000 porudzbina za ove avione po celom svetu...

Timovi strucnjaka ispituju delove aviona i crne kutije da utvrde zasto su se ovi avuoni neocekivano srusili.

Kaze mi drug danas da je bas Boing sabotirao Konkord, kako radio tako ti se vratio...Jel moguce da ih je software oborio? Zao mi nevinih, uvek oni plate...

Uskoro letim, Airbus..opet neki bus...kad ce avioni biti ko vozovi....smejem se i sam sta sam napisao, inace volim da letim(30-40tak letova), ali sigurno to moze da bude bolje...

Poslednja izmena:
Не пропада се у том бизнису тако лако и они сигурно имају могућности да се извуку али богами ако падне још један, хтели ми то или не мораћемо бирати у тупољев или пешке.

Kaze mi drug danas da je bas Boing sabotirao Konkord, kako radio tako ti se vratio...Jel moguce da ih je software oborio? Zao mi nevinih, uvek oni plate...

Uskoro letim, Airbus..opet neki bus...kad ce avioni biti ko vozovi....smejem se i sam sta sam napisao, inace volim da letim(30tak letova), ali sigurno to moze da bude bolje...

Kada stjuardesa kaze da ima problema sa jednim motorom i da ce se prinudno sleteti - odmah isplazi jezik koliko mozes i uhvati ga rukom....

Citao sam da nakvise putnika se udavi prilikom pada a viona jer im se jezik posuvrati u grlo i uguse se na taj nacin.

...u celom svetu hitno povlaci iz upotrebe modele Boeing 737 MAX 8, jer su se u zadnje vreme srusila dva aiona ovog modela.

Inace, to je najprodaniji model ovog proizvodjaca i putanje je da li ce Boung ovaj udarac uspeti da prezivi i ne bankrotira.

Ima 2000 porudzbina za ove avione po celom svetu...

Timovi strucnjaka ispituju delove aviona i crne kutije da utvrde zasto su se ovi avuoni neocekivano srusili.

Ova tema ima osnova da bude na pdf Politika samo u jednom jedinom (ili slicnom) kontekstu:
Ako Vozd Pedev/Skupstina Srbije odobri kupovinu aviona Serbian AirForce One model Boeing 737 800 MAX!

U svakom drugom, na ovom pdf-u:
https://forum.krstarica.com/forumdisplay.php/123-Vojska-policija-i-avijacija

_nobody_

Vise mislim da je sabotaza.

Da je do software-a, nekoliko desetina bi palo. Ovako, Indonezija i Etiopija, naravno nazalost i nesrecu, ali neciji interesi oduvek ubijaju neduzne.

Ne mora da znaci. Postoje uvek greske u sistemu i mane koje se aktiviraju pod odredjenim okolnostima kao sto retko koji pad aviona moze da se objasni jednim uzrokom. Uvek je to lancani niz sticaja okolnosti koje na kraju dovedu do pada.

Pod pretpostavkom da zaista postoji neki bug, on moze da se aktivira uz neku kombinaciju inputa a kombinacija moze biti na hiljadu i neka kombinacija u kojoj bi se desio bug, ne mora nikada da se desi a moze opet da se desava po verovatnoci na svakih milion letova (lupam).

Kada se rade testiranja, ona ne mogu da omanu do te mere da ce da pada na desetine aviona zbog neke sistemske greske, ali da neka sistemska greska promakne zbog beskrajne kombinatorike i nemogucnosti da testiras i sastavis adekvatno uputstvo za svaki moguci slucaj, je vrlo moguc scenario. Zato o avionu i manama istog najvise znas kroz vremenski protok, jer prostom verovatnocom kada jedan model leti godinama i ima milion letova, isprovocirace i taj neki bug ili gresku sistema. Ili to cak i ne mora biti direktna greska, vec output aviona na koji posada nije obucena adekvatno da reaguje, recimo.

Kao sto je bio slucaj kod pada Airbus-a Air France 447 gde se desio takav sticaj okolnosti da je na kraju posada reagovala na pogresan nacin i gde se ispostavilo da posade sirom svetu nisu bile adekvatno obucene za taj konkretan slucaj i kakvu reakciju treba da imaju, ali i tada se to desilo jednom u milion slucajeva jer je taj isti avion godinama leteo i nije padao svako malo.

Poslednja izmena:
Max 8 modela je proizvedeno 370, a svih 737 više od 10.000.

Moguće i da je čisti slučaj.

Putovanje avionom je nevjerojatno sigurno: dnevno se obavi više od 100.000 letova, vjerovali ili ne.
Kolio puta sigurnije od putoivanja autom od Niša do Paraćina?

If it ain't a Boeing I ain't going.

To znači: Ako me planirate staviti u ruski avion, vi mora da me smatrate za papka.

Ne mlati,AN i TU su pored 737 (ne MAX nego starijih) najpouzdaniji avioni u upotrebi.

Kada stjuardesa kaze da ima problema sa jednim motorom i da ce se prinudno sleteti - odmah isplazi jezik koliko mozes i uhvati ga rukom....

Citao sam da nakvise putnika se udavi prilikom pada a viona jer im se jezik posuvrati u grlo i uguse se na taj nacin.

:hahaha:
Hvala,kolega,nasmejao si me od srca...

ErSerbia nema tih problema.
Ako se bilo šta zapali ili raspadne to će biti tokom rulanja na pisti.
Znači svi će preživeti.
Onomad su krpili avion štapom i kanapom u Bugarskoj, mada su mogli da koriste i auto put...

Aviomehanicari u BG su jedni od najboljih u svetu...
Znas li da su trenutno jedini u Evropi koji rade generalku motora za 737?
Bivsi kolega je prevozio motore do BG i nazad,tako da je info potvrdjena...
Mene je vise strah kad sedam u neku loukost kantu,nego u bilo koji stari avion koji su nasi mehanicari popravljali.

Aviomehanicari u BG su jedni od najboljih u svetu...
Znas li da su trenutno jedini u Evropi koji rade generalku motora za 737?

Bivsi kolega je prevozio motore do BG i nazad,tako da je info potvrdjena...
Mene je vise strah kad sedam u neku loukost kantu,nego u bilo koji stari avion koji su nasi mehanicari popravljali.

Recimo da ti verujem. Ekipa mala, ali odabrana. Tuzno je sto nekakav SNS slaninar sedi "negde tamo" na aerodromu i prati protok lovke, i za to dobija 5 soma evra mesecno, docim ove "pcele radilice" zarade mesecno do soma. A sume za te remonte nisu male... :whistling:

Ti ljudi bi trebali tako grupno da otvore svoju privatnu firmu i radionicu u Nemackoj, i da tamo to rade, i skinu ove SNS APPjase i prevarante sa svoje kicme, da sebi uzmu posteno zaradjene parice, a ne da hrane jos 20+ SNS, SPS, SRS slaninara, neradnika, i bolesnih majmuna. :hvala:

_nobody_

Recimo da ti verujem. Ekipa mala, ali odabrana. Tuzno je sto nekakav SNS slaninar sedi "negde tamo" na aerodromu i prati protok lovke, i za to dobija 5 soma evra mesecno, docim ove "pcele radilice" zarade mesecno do soma. A sume za te remonte nisu male... :whistling:

Ti ljudi bi trebali tako grupno da otvore svoju privatnu firmu i radionicu u Nemackoj, i da tamo to rade, i skinu ove SNS APPjase i prevarante sa svoje kicme, da sebi uzmu posteno zaradjene parice, a ne da hrane jos 20+ SNS, SPS, SRS slaninara, neradnika, i bolesnih majmuna. :hvala:

_nobody_
Da,zaista su vrhuski.I nasa skola pilota ima veliko ime u svetu,seti se nedavno naseg pilota u Africi cini mi se,koji je spustio avion posle eksplozije u kabini..
Zato su i u jednom momentu mrali da im podignu plate,ljudi poceli da prelaze u druge kompanije,gde su placeni kako treba.
Jbg,nije samo sa njima tako,u svemu se manje ili vise ubira procenat od postenih i dobrih radnika i strucnjaka.

kako je lepo citati neke tu ,

nego , evo teksta o boingu , gde i kazu da je problem u softveru i da se i pise i govori da su prevremeno dali MAXu certifikat da leti a u strahu od novoga NEO airbusa,

onaj koji stvarno hoce da sazna o uzrocima , bilo bi dovoljno im p[teporuciti da procitaju sta je francuska kompanija , koja je desifrovala crnu kutiju etiopijskoga aviona i koja kaze da postoji i slicnost sa oba aviona koji su pali.

avion , tj softver je , donosio odluku da AVION JE U PROCESU -TAKOZVAN STAL I DA MORA DA NOS , AVIONA USMERI KA ZEMLJI.

i jos da FDA je krila da su americki piloti , prijavljivali da im se to desavalo , cim su ukljucivali automatsko letenje tj pilota.

a evo i malko na jangleskom i ocekujem da jaginjica , i procita.

jer , njeni komentari mi ulepsavaju dan.

Global News
‘Our hearts are heavy’: Boeing CEO says company determined to improve safety of 737 MAX
Rahul Kalvapalle
1 hour ago
.
battled aviation giant is doing everything it can to improve the safety of its 737 MAX aircraft in the wake of the Ethiopian Airlines and Lion Air passenger jet crashes.

The 737 MAX aircraft series has come under heavy scrutiny after its involvement in the Ethiopian Airlines crash on March 10 and the Lion Air crash in Indonesia on Oct. 29, 2018, which killed 157 and 189 people respectively.

READ MORE: Canada urged to review aircraft certification agreement with U.S. following Boeing 737 MAX 8 crashes

On Wednesday, Boeing CEO Dennis Muilenburg said the company was aware that "lives depend on the work we do" and that it was working feverishly to improve the safety of its aircraft.

"Based on facts from the Lion Air Flight 610 accident and emerging data as it becomes available from the Ethiopian Airlines Flight 302 accident, we’re taking actions to fully ensure the safety of the 737 MAX," Muilenburg said in a statement Monday evening.

"We also understand and regret the challenges for our customers and the flying public caused by the fleet’s grounding."
Dennis Muilenburg wearing a suit and tie: Boeing CEO Dennis Muilenburg is interviewed by Maria Bartiromo during her "Mornings with Maria Bartiromo" program on the Fox Business Network, in New York Tuesday, Nov. 13, 2018. (AP Photo/Richard Drew) Boeing CEO Dennis Muilenburg is interviewed by Maria Bartiromo during her "Mornings with Maria Bartiromo" program on the Fox Business Network, in New York Tuesday, Nov. 13, 2018. (AP Photo/Richard Drew)

Muilenburg said experts from Boeing have been working with Ethiopian authorities and international investigators to assess the information from the airplane's black box and flight data recorders.

He also confirmed that Boeing would soon release a software update for the 737 MAX along with updated pilot training material "that will address concerns discovered in the aftermath of the Lion Air Flight 610 accident."

Also watch: 'Similarities' found in Boeing crash probe -investigators (Provided by Reuters)

a evo , ono nasta sam i ukazao da je preuranjena data dozvola za avion a sve u strahu od novoga NEO airbusa

samo da i kazem da je boing , sraaa protiv nasega proizvodjaca koji je i bio konkurencija ovom avionu , pa su USRANCI uveli takse od 250 posto , tako da je unated , odustao od kupovine , stim da je bombardijer , morao da proda avion iako se propizvodio i u americi , AIR BUSA

a koji sada i ima oznaku A 220...

Sa takvim cinom , dosta radnika koji su i radili za bombardijer su i dobili otkaze a medju njima , imam prijatelja i prijateljica...

piiiizda im materina i sada ce da plateeeeeeeee i kompanijama nasim zato sto avioni ne lete.

Canada urged to review aircraft certification agreement with U.S. following Boeing 737 MAX 8 crashes

By Andrew Russell National Online Journalist, Investigative Global News

2
179

more

WATCH: The U.S. Federal Aviation Administration is being investigated over approval of Boeing 737 MAX 8 jets in the wake of two crashes.

A A

Aviation experts are urging Transport Minister Marc Garneau to review an aircraft certification agreement between Canada and the United States following two crashes involving the Boeing 737 MAX 8 in Indonesia and Ethiopia that killed nearly 350 people in recent months.

The bilateral agreement — called the Implementation Procedures for Airworthiness — is being criticized after preliminary data from last week’s Ethiopian Airlines crash, which killed 157 people, including 18 Canadians, revealed “similarities” to the fatal Lion Air crash that killed 189 in October 2018.

According to the agreement, when a plane is certified to fly in the U.S. by the Federal Aviation Administration or in Canada by Transport Canada, the aircraft is also approved by the reciprocal country based on a “high degree of mutual confidence and trust.”

“The acceptance of the following approvals shall be implemented by the FAA and [Transport Canada] solely on the basis of each other’s approval without the need for submission of an application and validation by the other,” reads the agreement.

READ MORE: Ethiopian Airlines black box data shows ‘clear similarities’ with Lion Air crash

Back