Američka ambasadorka dočekana turskim zastavama u Sandžaku

Ne vidim da je isticanje Turske zastave provokacija za Srbiju.Cemu bi bila Srbija isprovocirtana zato sto se mase Turskim zastavama u Novom Pazaru?Mislim da su stare mrznje pokopane od propasti Osmanske imperije i da Srbija ne treba shvatati Tursku zastavu provokativnom jer ova Turska ima dobre odnose sa Srbijom i ne treba podizati strasti prema Srbima zbog duge vladavine Osmanske Imperije nad Srbijom.

НЕ ОДГОВОРИ ТИ МЕНИ!

ПА ЈЕ Л СТЕ ВИ ТУРЦИ!?
А АКО НИСТЕ..........КОЈИ СТЕ КУРЦИ!?
:think::think::think:

Iskreno ne vjerujem da Bosnjaci imaju nesto protiv Srbije i mislim da oni zele da zive u drzavi Srbiji kao ravnopravni gradjani ali Srbija se mora navici da u svojoj drzavi ima puno nacionalnih manjina te je stoga normalno da te manjine zele istaci zastave koje najvise vole i normalno je da se okaci zastava Albanije u Bujanovcu ili da se mase Madjarskom zastavom u Vojvodini ili da Bosnjaci sandzaku masu Turskom zastavom jer naponinjem razlog zasto bas Turskom zastavom masu Bosnjaci.Zato sto mnoge Sandzaklije su odselili za Tursku i Bosnjaci Sandzaka imaju porodicne veze sa Turskom te stoga zbog toga se gaji ta ljubav prema Turskoj jer nema nijednog Bosnjaka Sandzaka da nije barem jedanput otisao u Tursku da posjeti svoju rodbinu.Mislim da Srbi moraju imati razumijevanja za situaciju Bosnjaka Sandzaka i da moraju znati da to ne ugrozava drzavni integritet Srbije kao suverene drzave nego se naprotiv istice raznolikost Srpskog drustva i normalno je sve to sto porizilazi od nacionalnih manjina jer one zele da se osjecaju u Srbiji kao u svojoj kuci i da vole onoga koga zele.Ipak vecina Bosnjaka voli Tursku i tu Srbija ne moze nista i zato se ispred Americke amabasadorke nije mahalo Americkim zastavama nego se mahalo Turskim zastavama.

eto vidis ..!! da barem imas malo mozga u glavi znao bi da upravo to ne sme da se radi...nacionalne manjine moraju imati SVOJE ZASTAVE NACIONALNIH MANJINA KOJE SE RAZLIKUJU OD ZASTAVA MATICNIH DRZAVA...ako nisi znao mahanje zastavom predstavlja deo suverenosti zemlje cija se zastava istice...a ti ako mislis da mahanjem turskom zastavom u raskoj potvrdjujes suverenost turske nad tim prostorom---to je tvoja zabluda i tvoje neznanje koje te moze preskupo kostati...

Ne vidim da je isticanje Turske zastave provokacija za Srbiju.Cemu bi bila Srbija isprovocirtana zato sto se mase Turskim zastavama u Novom Pazaru?Mislim da su stare mrznje pokopane od propasti Osmanske imperije i da Srbija ne treba shvatati Tursku zastavu provokativnom jer ova Turska ima dobre odnose sa Srbijom i ne treba podizati strasti prema Srbima zbog duge vladavine Osmanske Imperije nad Srbijom.

Aj sad malo da se pravimo blesavi. Cak i sve i da Turci nisu ovde 500 godina nabijali ljude na kolac i klali, pa da ovo mahanje zapravo i ne znachi nishta-shta cemo onda sa onim povicima "ovo je Turska"? Mozes ih maltene chuti non-stop.

covece shvatas li da je zastava i grb simbol samo jedne drzave u svetu..?? navedi mi u svetu barem jednu muslimansku drzavu koja je suverena a koja dozvoljava istacinanje zastava drugih drzava a da se ne radi o medjunarodnim skupovima..??

Bosnjaci su sinovi Turski jer Bosnjaci su nastali Turskim prodorom na Balkan i Turska je dala religiju Islam Bosnjacima i zato povezanost Turaka i Bosnjaka je velika jer ta povezanost se zasniva na medjusobnoj ljubavi i zato Bosnjaci se osjecaju ujedno i Turcima i Bosnjacima.Kad bi Bosnjaci odlazili u Tursku da zive oni bi tamo mijenjali svoje ime u Tursko ime i prezime i postajali bi Turci a Bosnjaci bi to cinili dobrovoljno jer im je bilo drago da u turskoj postanu Turcima a rodbvina u Sandzaku je bila radostan sto su se Bosnjaci u Turskoj tako dobro snasli i postali pravim Turcima.Zato je ta poveznoast Turske i Bosnjaka velika i zato je to skoro jedna nacija.Turska je majka Bosnjaka.

ti si definitivno propustio neke nastavne jedinice jos u osnovnoj skoli

Bosnjaci su sinovi Turski jer Bosnjaci su nastali Turskim prodorom na Balkan i Turska je dala religiju Islam Bosnjacima i zato povezanost Turaka i Bosnjaka je velika jer ta povezanost se zasniva na medjusobnoj ljubavi i zato Bosnjaci se osjecaju ujedno i Turcima i Bosnjacima.Kad bi Bosnjaci odlazili u Tursku da zive oni bi tamo mijenjali svoje ime u Tursko ime i prezime i postajali bi Turci a Bosnjaci bi to cinili dobrovoljno jer im je bilo drago da u turskoj postanu Turcima a rodbvina u Sandzaku je bila radostan sto su se Bosnjaci u Turskoj tako dobro snasli i postali pravim Turcima.Zato je ta poveznoast Turske i Bosnjaka velika i zato je to skoro jedna nacija.Turska je majka Bosnjaka.

ocito da si previse mlad...mnogo malo znas...nauci sta je to suverenitet i integritet po medjunarodnom pravu...nauci kako se to manifestuje....ne zelim da ulazim u dubinu tvoje nebuloze...ali to sta ti tvrdis podrazumeva najmanje potpuno poznavanje turskog jezika...a ti se posle zapitaj ako ne znas turski a i ako ga znas odakle znas i srpski..?? pa se zapitaj---kad je bio moguce zabosti tudju zastavu u tudju zemlju..?? pa se zapitaj zasto je u istoriji svaka VOJNA JEDINICA IMALA SVOJU ZASTAVU A NE ZASTAVU DRZAVE..??? u medjunarodnom pravu i da zabodes svoju zastavu u tudju zemlju ne vazi dok to medjunarodna zajednica ne verifikuje...a ti bi bez ikakvih problema stavio tursku zastavu u sred srbije..?? pa probaj to da uradis a da imas politicku pozadinu u ameriku....

Samo ne vidim cemu bi smetala Turska zastava nekome jer to je zastava jedne drzave koja je u dobrim odnosima sa Srbijom i to je dokazano time sto su Turci spremni da investiraju u Srbiju tacnije u Sandzak.Turska se ipak brine o Bosnjacima Sandzaka i zeli da im napravi dobre odnose sa Srbijom a isticanje Turske zastave je stvar demokratije i slobode drustva.Da li se sjecate one kozne jakne koja na ledjima imala Americku ili Britansku zastavu.To su bile rokerske jakne i ne vidim zasto to nije smetalo gradjanima ikad se isto istice jedna zastav strane drzave.isto tako i Bosnjaci imaju pravo biti u trendu i da isticu Tursku zastavu kao znak trenda i ljubavi prema toj drzavi.

Samo ne vidim cemu bi smetala Turska zastava nekome jer to je zastava jedne drzave koja je u dobrim odnosima sa Srbijom i to je dokazano time sto su Turci spremni da investiraju u Srbiju tacnije u Sandzak.Turska se ipak brine o Bosnjacima Sandzaka i zeli da im napravi dobre odnose sa Srbijom a isticanje Turske zastave je stvar demokratije i slobode drustva.Da li se sjecate one kozne jakne koja na ledjima imala Americku ili Britansku zastavu.To su bile rokerske jakne i ne vidim zasto to nije smetalo gradjanima ikad se isto istice jedna zastav strane drzave.isto tako i Bosnjaci imaju pravo biti u trendu i da isticu Tursku zastavu kao znak trenda i ljubavi prema toj drzavi.

niko o boshnjaku bolje ne brine ko srbin sto brine
imamo mi ratka i nemoj mnogo da se brines za buducnost
a ta turska zastava... parce krpe po kojoj pisaju kerovi nish posebno

Reci mi na koji nacin to Srbin brine o Bosnjaku?Kakve veze ima Ratko sa Bosnjacima sem sto je pocinio zlocin u Srebrenici i pocinio genocid nad Bosnjacima.Mislim da to nije iskazivanje ljubavi nego je to nesto sto moraju osuditi i sami Srbi.Turska je mila zemlja Bosnjacima i Turska zastava je nesto sto vezuje Bosnjake za Tursku jer Turska je dosta ucinila za Bosnjake u Sandzaku i Bosni.Ne znam kako mozes tako pricati o jednoj zastavi koja je medjunarodno priznata i koja se moze nisiti u bilo kojem dijelu srbije jer niko po Ustavu ne moze zabraniti da se mase zastavom druge zemlje.To je osnovno pravo jedne drustvene zajednice.

Za boldirano ne treba komentar! :dash:

ferhat_Binbir-gece-45-bolum.jpg

binbir+gece

binbir_gece2.jpg

Bosnjaci Sandzaka placu kad gledaju seriju 1001 noc.Oni se podsjecaju Turske koja je lijepa i koja daje car svakome dobronamjerniku.Sta misliti drugo o Turskoj nego o zemlji kao drugoj domovini Bosnjaka.

Reci mi na koji nacin to Srbin brine o Bosnjaku?Kakve veze ima Ratko sa Bosnjacima sem sto je pocinio zlocin u Srebrenici i pocinio genocid nad Bosnjacima.Mislim da to nije iskazivanje ljubavi nego je to nesto sto moraju osuditi i sami Srbi.Turska je mila zemlja Bosnjacima i Turska zastava je nesto sto vezuje Bosnjake za Tursku jer Turska je dosta ucinila za Bosnjake u Sandzaku i Bosni.Ne znam kako mozes tako pricati o jednoj zastavi koja je medjunarodno priznata i koja se moze nisiti u bilo kojem dijelu srbije jer niko po Ustavu ne moze zabraniti da se mase zastavom druge zemlje.To je osnovno pravo jedne drustvene zajednice.

rekoh ja da si propustio ne jedan cas no izgleda nekoliko razreda
covek ti lepo pokazao ustav il' ti samo citas postove gde je zelena boja
idi masi tudjom zastavom npr. u hrvatskoj pa da vidis sta ce biti
znaci lekcija broj 1. u srbiji mozes mahati samo srpskom zastavom
ako volis tursku okaci je ko goblen na zid pa joj se klanjaj na cilimu il' betonu
zavisno kakvo te grejanje ili teranje na to primorava

a sto se tice brige
ratko je patrijarh za bosnjake
milosrdan mirotociv i miropomazan
gdin covek i nivo
kakvi ste vi ispod te maske smirenosti
i ljubavi prema bliznjem svome srbinu

Moze se mahati Turskim zastavama jer to je pravo jedne nacionalne manjine da mase bilo kojom zastavom koju ona to zeli.na primjer Albanci sa Kosova su mahali Americkom zastavom dok su Sandzaklije izrazile saveznistvo sa amerikom time sto su istakli zastavu jednog od Americkih saveznika a to je Turske.Mislim da je dobra ascojiacija i moze se shvatiti kao da su ta djkeca iz Sandzaka mahala Americkom zastavom.Samo me cudi zasto jos niko ne mase ovom zastavom koju imam na avataru?

НАЈВЕЋИ ДЕБИЛИЗАМ НА КРСТАРИЦИ
ОД ОСНИВАЊА КРСТАРИЦЕ....
И ТО СЕ НЕ САНКЦИОНИШЕ....НЕ ВИДЕ МОДОВИ......
ВИДЕ ЗАБРАЊЕНЕ РЕЧИ......
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

OCES LI ODGOVORITI NA MOJE POSTOVE ILI NE PRICAS SAMNOM..??

Turcima je postojbina negdje iz Zapadne Kine i oni imaju utjecaja zute rase tako da su oni svijetlog lica i lijepi ljudi.Ja volim Turke i oni su moja braca jer oni su mi dali Islam a ne meni nego mom pra pra dedi koji je dobrovoljno izabrao Islam a prethodno se zvao Milojica ili Miladin i krstio se sa tri prsta i ima svoju srpsku slavu.

Back