AMD Sempron 2500+ problem

Salac

Obećava
Poruka
70
LM, uzeh da sklopim čoveku komp i negde zaribah.
WinXP mi procesor prepoznaje kao AMD Engineering Sample xx ,na 1.41 GHz, a to isto prijavljuje i BIOS.Ploča je ASUS K8N.
U čemu je problem, i šta u BIOSU da podesim da bi procesor bio normalno prepoznat?

To je Sempron 2500 Socket 754 ... Iliti kako ga zovu 64-bitni sempron ... da se ja pitam ne bih ga nikada ugradjivao ... a to mu jeste stvarna brzina i ti tu nista ne mozes uciniti ... overclockovanje ti nista ne pomaze ... semproni nisu pogodni za klokovanje

Pa covek je vec podesio na 200 i nista. Zar ne umete da citate?
Nego, to mu jeste stvarna brzina kao sto rece no_problem.
A sto se mene tice, Semproni su krsh. Svi, ama bas svi. Konkretno, to je po meni najveci AMD-ov promasaj u poslednjih 10 godina... Al' ko sam ja da se pitam...

nema druge to je krs od procesora podesi u biosi frekvenciju na 200 pa ako ti koci ti smanji na 166 i to ti je to sandra ili neki drugi dijagnosticki ce pokazati da je stvarna brzina 2 ili 1.66Mhz i nema mu druge Nemoj nikako ici u biosu na manual pa dici frkvenciju vise od 200. Onda ce biti "sad mu nije nista"
sigurno i provereno
Ako si podigao frekvenciju vise od 200 i nece posle toga masina da proradi
restartuj bios i skini dzamper sa ploce fsb frekvencu i podesi isto u biosu na 166 Mhz i radice sa stvarnom frekvencijom od 1.66 Mhz

@tamibe
Aman ljudi citajte postove polako, sa razumevanjem i do kraja, pa pnda tupite vase price.

Jedno je kad pise Semrpon, pa radni takt 3 puta manji nego sto treba da bude, a sasvim drugo kad pise Athlon ili Athlon XP, pa tamo neki radni takt.
BIOS jednostavno ne prepoznaje procesora kao Sempron jer je starija od njega i nema informacije o tom tipu procesora.
I taj procesor nije krs, vec low-end procesor namenjen ljudima sa plicim dzepom i onima koji procesor koriste za office upotrebu.

A i bilo je nekoliko ovakvih tema.

Back