AMD Phenom II X2 555 3.2GHz 7MB AM3 Black Edition

ndjordje91

Ističe se
Poruka
2.675
Ovako stoji prica:

Ja sam imao 550, pa sam pokusavao da otkljucavam jos dva jezgra al nije mi uspelo i na kraju mi crko processor, odneo sam u vip house i za par dana mi dali ovaj: AMD
Phenom II X2 555 3.2GHz 7MB AM3 BE samo mi je malo cudno na mojoj maticni prepoznaje kao da je ovaj: AMD Phenom 2 X4 B55 3.2ghz.. Maticna je: Gigabyte GA-MA770T-UD3P

E sada je dual ili quad?

BIOS je zapamtio setovanja,uživaj...mada koliko vidim,razlike u performansama tih procesora i nisu nešto pa ih primete samo oni koji imaju krš grafičke ili rade neke poslove kod kojih je bitno vreme.

generalno u igrama bolje je imati dual core na vecem taktu od quad core procesora..jer jos na prste ima igara koje su u stanju daprepoznaju i upotrebe tek trece a o cetvrtom jezgru uglavnom nema ni pomena.
daklem za gaming..3 jezgra donose poboljsanja 4 jezgra bas nista..bacanje love..bar jos naredne 2 godine..a tad ce i procesori bi ti jaci pa tako..kupovati sada quad core isplati se samo ako radis nesto na masini tipa autocad 3dsmax i slicno

Pa ako se kupuje procesor sa malo širim buđetom onda je bolje uzimati quadove jer se budućnost cilja. DC procesori su dobri za sad, ali neće dugo biti. Najviše stvar stagniraju konzole jer se igre prave i za njih i za PC, pa igre moraju biti malo unazađene, samim tim i optimizovane. Ovo je dobro za one sa lošijim računarima, dok oni sa bijesnim strojevima grizu nokte zato što su kupili to što imaju a ne mogu to iskoristiti do maksimuma. Ako se ne varam, microsoft želi održati svoj X360 još bar 3 godine, a za PS3 da i ne govorim, tako da se za sad ne ispalti kupovati ništa brže od nekog quad core na 2.5 ili dual core na 3.2GHz, jedino je zamjena grafičke kartice uvijek dobrodošla, srazmjerno veličini rerzolucije.

Modele 640 i 630 se ne isplati kupovati. Dual core athloni su pun pogodak jer ljudi otključavaju po 2 jezgra i L3 keš. Čak se i na pomenuta 2 procesora može otključati L3 pri čemu se dobije Phenom. Tad se ne bi kladio na rezultate tih testova i i3.
I ovako mi dođe sumnjivo da je dual core brži od quadova.

kvaka sa tim AMD procesorima je sto svi koriste isto jezgro..
ali nisu sva jezgra koja AMD napravi ispravna mnogima nesto fali..pa imamo X3 i X2 phenome i X3 X2 athlone bez L3 kesa..
medjutim potraznja za X2 i X3 procesorima je daleeekoo veca od skarta koji AMD ima pa je amd prinudjen da prodaje znatno skuplja potpuno funkcionalna quad jezgra po nizoj ceni..cak ispod proizvodne..isti je slucaj i sa radeon karticama..dugo vremena je prodavan potpuno ispravan i skup cypress kome su iskljuceni neki delovi i pakovan na 5850 i 5830 kartice..seriju 6870 i 6850 je amd izbacio ..iz nuzde..mada se od tih kartica ocekivalo vise..videcemo sta ce cayman da ponudi..

Modele 640 i 630 se ne isplati kupovati. Dual core athloni su pun pogodak jer ljudi otključavaju po 2 jezgra i L3 keš. Čak se i na pomenuta 2 procesora može otključati L3 pri čemu se dobije Phenom. Tad se ne bi kladio na rezultate tih testova i i3.
I ovako mi dođe sumnjivo da je dual core brži od quadova.
sumnjivo ili ne, tako je..
premalo aplikacija koristi 4 jezgra, i zato je trenutno a i u blizoj buducnosti bolje imati dva jaka jezgra nego 4 ili 6 koja bleje u prazno..
a i I3 ima HT druge generacije tako da multitasking mu ide ko da ima 4 jezgra..
da ne bude zabune nije isto ko da ima 4 koamda ali se snalazi jako lepo :)
a pritom ko sto rekoh trosi dosta manje struje i samim tim je hladan..
pozzz

sumnjivo ili ne, tako je..
premalo aplikacija koristi 4 jezgra, i zato je trenutno a i u blizoj buducnosti bolje imati dva jaka jezgra nego 4 ili 6 koja bleje u prazno..
a i I3 ima HT druge generacije tako da multitasking mu ide ko da ima 4 jezgra..
da ne bude zabune nije isto ko da ima 4 koamda ali se snalazi jako lepo :)
a pritom ko sto rekoh trosi dosta manje struje i samim tim je hladan..
pozzz

Softver definitivno zaostaje za hardverom iz ovih ili onih razloga ali to neznaci da netreba kupovati procesore sa 4 jezgra... ja sam ponosni vlasnik jednog athlona II x3 kome sam odkljucao cetvrto jezgro i l3 kes i sada imam procesor koji razbija za malo novca... primetio sam da sve aplikacije ne koriste sva cetri jezgra , to je tacno mada ako je igri dovoljno 2 jezgra ostala dva rade programe u pozadini tako da su svi na neki nacin iskorisceni... kako god bilo nije bacanje para kupici 4 core jer iako ih neke igre ne podrzavaju ove nove sto tek treba da izadju ce ih mahom podrzavati tako da je to to :)

Problem je u tome što što mi ne govorimo o bilo kakvim aplikacijama. Ako prešutimo igre, za sve ostale aplikacije sasvim su dovoljni semproni i celeroni, a ako ne prešutimo igre... e tu je bitno da je procesor što brži, da ima što više jezgara i što više L3.
I za boga miloga mijenjaj grafičku karticu!!!

Problem je u tome što što mi ne govorimo o bilo kakvim aplikacijama. Ako prešutimo igre, za sve ostale aplikacije sasvim su dovoljni semproni i celeroni, a ako ne prešutimo igre... e tu je bitno da je procesor što brži, da ima što više jezgara i što više L3.
I za boga miloga mijenjaj grafičku karticu!!!

HAHAHAHA... pa tebi definitivno vise smeta moja kartica nego meni samom... veruj mi meni je dobra... cak ni nju ne koristim 100%... imam na kompu istelirano nekih 8 igrica koje uglavnom nisam presao, sve mi rade jako dobro sa ovom grafom ali ih ne igram prosto jer sam prevazisao pomalo igranje... nije mi vise interesantno. Evo sada skidam "Gray Matter" novu avanturu cisto da vidim kakva je grafika , unapred znam da je vrlo verovatno necu odigrati do kraja ;)

Poslednja izmena:

Back