AMD drži više od polovine svetskog tržišta premium CPU-ova

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
105.776
AMD drži više od polovine svetskog tržišta premium CPU-ova

5. maj 2020. Branislav Bubanja


AMD je sa svojom Ryzen familijom proizvoda napravio fantastičan uspeh, koji je dobro uzdrmao Intel-ovu dugogodišnju dominaciju na tržištu procesora. A sada je to i zvanično potvrđeno – AMD je postao vodeći proizvođač procesora u premium klasi i to na svetskom nivou.

Fantastičan uspeh AMD-a
Ovo se nije desilo preko noći. Trideset meseci uzastopno AMD pojačava pritisak na Intel sa svojim procesorima, Na primer, vrednost prodaje njihovih procesora u Q1 ove godine iznosila je 1,79 milijardi dolara, što je povećanje od čak 40 odsto u odnosu na isti kvartal 2019. godine. Ako se uzme da je PC tržište praktično u stagnaciji, to daje još veći značaj ostvarenom rezultatu.
Takođe, AMD je predstavio i high-end procesore namenjene prenosnim računarima, pa u kompaniji očekuju da će Ryzen Mobile 4000 serija procesora obezbediti jak dvocifreni procentualni rast i u narednim godinama. Tome će pomoći i RDNA 2 GPU-ovi i Zen 3 CPU-ovi, koji će se u dogledno vreme pojaviti u prodaji. AMD očekuje da će sa high-end Radeon GPU-ovima uspeti da postigne protiv Nvidia-e isto što su uspeli na tržištu CPU-ova.
Pročitajte i: Review: TUF Gaming A15 FA506 - Koliko može nova mobilna AMD platforma?
Izvor: Tweak Town

https://pcpress.rs/amd-drzi-vise-od-polovine-svetskog-trzista-premium-cpu-ova/
 

Back
Top