Dragisa Z
Početnik
- Poruka
- 5
Moja ćerka je imala alopeciju koja se vratila posle godinu dana. Uspešno je izrasla nova kosa. Imate li slična iskustva?
Ima 30 godina . Boluje i od hašimota ( auto imuna bolest ) .Koliko godina ima?
Hvala Nina na ovim informacijama . Ja sam inače predsednik Udruženja pacijenata sa virusnim hepatitisima koje je član sa pravom glasa World Hepatitis Alliance i mogu pomoći mnogima a pogotovo pacijentima sa hepatitisom c. Sada je moja ćerka u problemu sa alopecijom ( Tijana ima 30 godina) . Pre 4 godine se prvi put pojavio problem u vidu 2 pečata prečnika oko 2cm . Lekari su rekli da tu nema pomoći. Dali su neke kreme ali bez efekta . Onda smo preko prijatelja došli do čoveka koji pravi melem za alopeciju. Nakon mesec dana kosa se potpuno vratila. Pre 2 godine pojavio se ponovo pečat prečnika 1,5 cm i ponovo smo od istog čoveka uzeli melem i vratila se kosa . Pre desetak dana ponovo se pojavio pečat koji se kao i ranije širi . Ponovo smo uzeli taj melem i krenula je sa tretmanom i verujem da će biti uspešan kao i u prethodne dve situacije . Ne reklamiram nikoga samo želim da podelim iskustva sa ljudima u istom problemu a i da pomognem informacijama baš kao što godinama pomažem ljudima sa hepatitis c infekcijom. Nisam neko neozbiljan i svako može na Google da ukuca Dragisa Zekic i videćete da se bavim humanitarnim radom a član sam i Skupštine Saveza Udruženja Pacijenata Srbije. Otvorio bih temu Alopecija - iskustva u lečenju i Lečenje hepatitisa c ali ne znam kako da otvorim te teme ovde na Zdravlju . Hvala i pozdrav.na Blogovima nemaš teme o opadanju kose..ovde na Zdravlju je pravo mesto za to
Kosa je počela da raste i taj kvadrat se sužavao i bio sve manji sve dok nije nestao ? Nikada više ti se nije vraćao taj problem i pre koliko godina je to bilo? Moja ćerka ima i Hašimoto ( poremećaj rada štitne žlezde - autoimuna bolest) i deficit vitamina d. Ti nisi imao te probleme? Hvala na iskustvo koje si mi preneo i sve najbolje.E da tema.
Da.To sam i ja imao.
Prvo pečati a na šodiljku dva pečata koji su se spojili na kraju u jedan ogroman kao kvadrat,malo nepravilnog oblika.Bilo je baš jezivo.Posle nekoliko meseci kosa mi je ponovo izrasla kao da nije ništa bilo
Nikad nisam išao kod lekara.