Alopecija - iskustva u lečenju

Darth Vader

Buduća legenda
Poruka
26.879
E da tema.
Da.To sam i ja imao.
Prvo pečati a na šodiljku dva pečata koji su se spojili na kraju u jedan ogroman kao kvadrat,malo nepravilnog oblika.Bilo je baš jezivo.Posle nekoliko meseci kosa mi je ponovo izrasla kao da nije ništa bilo
Nikad nisam išao kod lekara.

Dragisa Z

Početnik
Poruka
5
na Blogovima nemaš teme o opadanju kose..ovde na Zdravlju je pravo mesto za to
Hvala Nina na ovim informacijama . Ja sam inače predsednik Udruženja pacijenata sa virusnim hepatitisima koje je član sa pravom glasa World Hepatitis Alliance i mogu pomoći mnogima a pogotovo pacijentima sa hepatitisom c. Sada je moja ćerka u problemu sa alopecijom ( Tijana ima 30 godina) . Pre 4 godine se prvi put pojavio problem u vidu 2 pečata prečnika oko 2cm . Lekari su rekli da tu nema pomoći. Dali su neke kreme ali bez efekta . Onda smo preko prijatelja došli do čoveka koji pravi melem za alopeciju. Nakon mesec dana kosa se potpuno vratila. Pre 2 godine pojavio se ponovo pečat prečnika 1,5 cm i ponovo smo od istog čoveka uzeli melem i vratila se kosa . Pre desetak dana ponovo se pojavio pečat koji se kao i ranije širi . Ponovo smo uzeli taj melem i krenula je sa tretmanom i verujem da će biti uspešan kao i u prethodne dve situacije . Ne reklamiram nikoga samo želim da podelim iskustva sa ljudima u istom problemu a i da pomognem informacijama baš kao što godinama pomažem ljudima sa hepatitis c infekcijom. Nisam neko neozbiljan i svako može na Google da ukuca Dragisa Zekic i videćete da se bavim humanitarnim radom a član sam i Skupštine Saveza Udruženja Pacijenata Srbije. Otvorio bih temu Alopecija - iskustva u lečenju i Lečenje hepatitisa c ali ne znam kako da otvorim te teme ovde na Zdravlju . Hvala i pozdrav.

Dragisa Z

Početnik
Poruka
5
E da tema.
Da.To sam i ja imao.
Prvo pečati a na šodiljku dva pečata koji su se spojili na kraju u jedan ogroman kao kvadrat,malo nepravilnog oblika.Bilo je baš jezivo.Posle nekoliko meseci kosa mi je ponovo izrasla kao da nije ništa bilo
Nikad nisam išao kod lekara.
Kosa je počela da raste i taj kvadrat se sužavao i bio sve manji sve dok nije nestao ? Nikada više ti se nije vraćao taj problem i pre koliko godina je to bilo? Moja ćerka ima i Hašimoto ( poremećaj rada štitne žlezde - autoimuna bolest) i deficit vitamina d. Ti nisi imao te probleme? Hvala na iskustvo koje si mi preneo i sve najbolje.

Mika

dream catcher
Moderator
Poruka
20.251
Mome sinu je pocela da opada kad je imao 4 god, znam da je išao u vrtić, i to je bilo jedini put kad sam se dovoljno uplašila da sam pošla tamo da tražim objašnjenje, mislila sam da mu je kosa iscupana...primetila sam golu kožu iznad jednog uha i skrenula sam.
Ali posle su poceli da se javljaju i novi pečati, sa druge strane, pa napred, itd..
Otišli smo kod lekara, mislim da su nam dali pantenol, prvo da ocistimo s njim, pa onda neku mast da mažemo (ne secam se koju).
Radili smo to, ali istovremeno sam mazala i neku tečnost od belog luka (jedinacan) to mi napravila jedna baka, i prošlo mu je, kosa je polako izrasla ponovo, i od tada se nije opet pojavilo, evo vec 7 god