Citam ove vase poruke i kapiram da su mnogi ljudi koji i ne slusaju metal culi za Alogiu. Ne znam da li je to znak da se nesto menja u Srbiji, ali mi je drago zbog tog.
Da se razumemo, Alogia je fenomenalan bend. Ljudima koji ne vole ovakvu vrstu muzike se to mozda ne cini tako, ali ako vam se nesto ne svidja na znaci da to automatski nije dobro.
Ja sam za njih cuo jos i pre nego su izdali Price o vremenu i znam koliko su zeljno iscekivani da se pojave u metal krugovima. Cini mi se da je Nebojsa Lakic (inace bubnjar Interfector-a) u njegovoj recenziji u Rock Express-u rekao da ce se srpska metal scena deliti na vreme do izlaska ovog albuma i nakon njegovog izlaska. Mozda s muzicke strane malo preambiciozna izjava, ali sa druge strane sa ovim albumom i jos par drugih srpska metal scena je napokon uspela da se digne iz pepela.
Secam se kad sam bio na prvom Hard & Heavy Fest-u u Domu Omladine, kada su zvanicno prvi put nastupili. Bio je poprilican broj onih koji nisu verovali da ce moci da izvedu ono sto se nalazi na disku. Ni sami nisu znali koliko nisu bili u pravu. Gledao sam ih mnogo puta i uvek su bili fenomenalni. Ali drugo nista nisam ni ocekivao od njih. Oni koji su culi za Psychoparadox znaju o cemu pricam. Za one koji nisu to je prvi i jedan od nekoliko bendova u kojim sviraju Miroslav i Srdjan Brankovic, gitaristi Alogie. Svi koji su culi ...and your life is just another dream, Through the labyrinths of sleeping galaxy i Apeiron, znali su da ce ovo biti sjajan bend.
Jedan od dokaza koliko su dobri jeste to sto je gomila ljudi cula za njih a mnogi od njih i zavoleli ovaj bend, a jedini mediji koji su ih promovisali su bili Rock Express i BGD 202.
Neko je cini mi se napisao da su momci isfolirani i da se poasaju kao neke zvezde. To je svetlosnim godinama daleko od istine. Da li neko zna za neke tkz zvezde koje zajedno sa svojim fanovima idu na koncerte i pricaju sa njima kao da su odrasli zajedno. Sumnjam. Ja sam se u to uverio nekoliko puta. Da spomenem samo koncerte Motorhead-a, Savatage-a, Soulfly-a...
Muzika koju sviraju je inace neki mix hard rock-a, progressive metala i power metala. Sa ovim novim albumom su jos malo vise otisli u prog. Nikolin vokal mozda nekog nervira, ali takav je nacin pevanja u ovoj vrsti muzike. Neko rece da kopiraju Rhapsody. Nije istina. Stvar je u tom sto oni vole ovaj bend pa su neke stvari koje vole u muzici Rhapsody inkorporirali u svoju muziku. Pesma Bajka je inace posvecena ovim velikanima metala. I oni ne beze od tih uticaja, naprotiv. Mikica cak za Symphony of Enchanted Lands kaze da je jedan od najboljih albuma u HM-u. Kad to kaze covek koji svira onako dobro verujte da to nije bez osnova. Inace oni koji dobro poznaju ovu vrstu muzike znaju da vise podsecaju na Symphony X nego na Rhapsody.
Momci samo napred!
Hail to Alogia!