Alkoholisani putnik pokušao da preuzme kontrolu nad avionom

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
355.176
Alkoholisani putnik pokušao je da upadne u kokpit aviona kompanije "Izi Džet" na visini od 10.000 metara, tvrdeći da je pilot "neznalica"
i da on ume bolje da pilotira, ali su posada i putnici uspeli da ga savladaju.
Avion, koji je poleteo sa londonskog aerodroma Getvik ka grčkom ostrvu Kos, morao je prinudno da sleti u Minhen, a incident se dogodio u utorak uveče.
Putnici i osoblje koji su se rvali sa njim oborili su ga na pod, a potom su dobili aplauze od preplašenih putnika, piše list San.
Po sletanju u Minhen, sačekala ga je nemačka policija i uhapsila, a putnici su proveli noć u hotelima. Jedan od putnika je rekao da se osoblje aviona ponelo odlično,
ali da je "drama bila vrlo uznemirujuća".Iz kompanije "Izi Džet" su rekli da su ovakvi incidenti retki i da ne tolerišu neprimereno ili preteće ponašanje...prenosi euronews

Alkoholisani putnik pokušao je da upadne u kokpit aviona kompanije "Izi Džet" na visini od 10.000 metara, tvrdeći da je pilot "neznalica"
i da on ume bolje da pilotira, ali su posada i putnici uspeli da ga savladaju.
Avion, koji je poleteo sa londonskog aerodroma Getvik ka grčkom ostrvu Kos, morao je prinudno da sleti u Minhen, a incident se dogodio u utorak uveče.
Putnici i osoblje koji su se rvali sa njim oborili su ga na pod, a potom su dobili aplauze od preplašenih putnika, piše list San.
Po sletanju u Minhen, sačekala ga je nemačka policija i uhapsila, a putnici su proveli noć u hotelima. Jedan od putnika je rekao da se osoblje aviona ponelo odlično,
ali da je "drama bila vrlo uznemirujuća".Iz kompanije "Izi Džet" su rekli da su ovakvi incidenti retki i da ne tolerišu neprimereno ili preteće ponašanje...prenosi euronews
Jel putnik pilot bio iz šrilanke? I ovde kod nas tvrde da su vozači autobusa po beogradu :mrgreen:

U sns su svi na kokainu.

https://nova.rs/vesti/hronika/pijan...-kuma-i-ides-u-zatvor-jer-nisi-vuciceva-kuma/
Screenshot_2024-09-05-12-37-49-437_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam se našikao baš u tom Izi Džetu za Berlin mada sam i došao već pripit. Šta da radi čovek kad čeka sat vremena let nego da se našika.
Какав је осећај када летиш припит, тј када су турбуленције?
Ја нисам пио за време лета,а ни пре лета, чак и када сам се возио локалним сибирским и централноазијским авиокомпанијама. То у чему сам се возио је некада личило на све само не на авион.

Какав је осећај када летиш припит, тј када су турбуленције?
Ma ništa nisam osetio . Veče pre toga sam bio do jutra u nekoj seoskoj krčmi, sećam se bilo je vreme korone pa je samo to radilo a posle sutradan samo sam dodao viski iz fri šopa. U stvari sam i pio žestinu kao protiv virusa. Ujutru sam pravo iz kafane morao da dajem test na kovid negde na Voždovcu na Infektologiji pa tek popodne u avion i šta ću naravno nego i taj dan cepao žestinu. U Nemačkoj zaspim u vozu i probudim se tek u Schwerin na Baltiku.
Ја нисам пио за време лета,а ни пре лета, чак и када сам се возио локалним сибирским и централноазијским авиокомпанијама. То у чему сам се возио је некада личило на све само не на авион.
Čuo sam da je tamo divlji zapad.

Ma ništa nisam osetio . Veče pre toga sam bio do jutra u nekoj seoskoj krčmi, sećam se bilo je vreme korone pa je samo to radilo a posle sutradan samo sam dodao viski iz fri šopa. U stvari sam i pio žestinu kao protiv virusa. Ujutru sam pravo iz kafane morao da dajem test na kovid negde na Voždovcu na Infektologiji pa tek popodne u avion i šta ću naravno nego i taj dan cepao žestinu. U Nemačkoj zaspim u vozu i probudim se tek u Schwerin na Baltiku.

Čuo sam da je tamo divlji zapad.
Не питај. Ко одржава оне авионе и како поједини још увек лете мени није јасно.
Тамо сваки градић са преко 3 000 - 4 000 становника има аеродром. Ако се оно може звати аеродром. Углавном земљане писте, када је киша аеродроми не раде. На једном сам ишао у пољски wc, удаљен 150 метара од зграде, на сред ливаде.
Немају контролне торњеве него пилоти лете по класичној навигацији а слећу само по видљивом времену. Пилоти су тек прича за себе. Летео сам по тим забитима једно 15-ак пута.

Не питај. Ко одржава оне авионе и како поједини још увек лете мени није јасно.
Тамо сваки градић са преко 3 000 - 4 000 становника има аеродром. Ако се оно може звати аеродром. Углавном земљане писте, када је киша аеродроми не раде. На једном сам ишао у пољски wc, удаљен 150 метара од зграде, на сред ливаде.
Немају контролне торњеве него пилоти лете по класичној навигацији а слећу само по видљивом времену. Пилоти су тек прича за себе. Летео сам по тим забитима једно 15-ак пута.
Koliko li je tamo procenat avio nesreća? :think:
Ne bi me iznenadilo da nije veći od proseka.

Ја се још налио неког сока у авиону па ми се ишло у wc не дај боже. Тражим ја по аеродромској згради (то је неко здање као хала 30х20 метара) тоалет али нема, само како уђеш са писте, лево стижу кофери, узмеш и 'ајд напоље. Нема ништа. Питам ја ту неког радника за тоалет он ми показује на нешто зидано у цигли (није ни омалтерисано) на сред неке ливаде. Питао ја њега једно 3 пута исто питање јер нисам био сигуран да ли ме разуме шта хоћу. Разумео је, још сам га изнервирао.
Е сада није проблем отишао бих ја до wc-а него је проблем што поред стазе која води до тог чуда од тоалета леже, са сваке стране по један, сибирски молоси. То нису пси, то су чудовишта. Шарпланинци су чиваве за њих Ако их пробудим појешће ме у једном залогају.
Још луђа ствар је што сам у лету за ту припиздину упознао једног нашег човека из Новог Сада. Нас двојица гледамо оне монструме и он ми каже "ма пи...шај ту шта те брига. Ако те они нападну док ја дођем неће од тебе ни пертле остати а после ни од мене." Решим ја да одем па шта буде. Кренем и јеан ме погледа онако дремљив, вероватно је видео да сам се ус..ро ко грлица и само наставио да дрема. Одем ја до тог тоалета и вратим се.
Е после је тек била авантура.

Koliko li je tamo procenat avio nesreća? :think:
Ne bi me iznenadilo da nije veći od proseka.
Баш то. То су углавном стари совјетски авиони са пропелерима. Јако једноставне конструкције, а веома робусни, са дебелим челиком,буквално немаш 10 покретних делова на њему тако да нема шта ту и да се поквари. Једино може доћи до замора материјала па попусте елисе, вратила, крила.
Пилоти су им углавном ислужени војни пилоти транспортних авиона и бомбардера. Сада су у пензији и лете на тим локалима.

Back