Alkohol i ''istina''

rechner27

Domaćin
Poruka
4.335
Pozdrav dragi forumasi!

Evo pade mi na pamet ova tema. Stara latinska kaze- ''U vinu je istina''. Mnogo puta smo se susreli sa raznim situacijama ili prijateljima koji tek kada popiju, pokazu tzv. ''pravo lice'', ili smo i sami takvi? Kazem ''mi'' namerno, jer se svrstavam u ovu grupu koje pice zaista opusti i koji od izuzetno ''ozbiljnog'' postaju ''opusteni'', po prici drugih. Da li mislite da alkohol zaista moze da do te mere utice i da promeni covekovo ponasanje, odnosno glavne karakterne osobine? Ja ne zelim da pricam o alkoholicarima ili slicnim zavisnicima, vec o ljudima koji preseku svoju svakodnevicu sa ponekom casom, i budu primetno drugaciji nego sto jesu. Ovo pisem prvenstveno, jer sam prilikom jednog izlaska sa svojom koleginicom, koja inace vazi za izuzetno mirnu i povucenu osobu, doziveo da ona baca case i da postaje suprotna onome sto zaista jeste. Kao i zbog toga sto dobijam komentare da sam puno ''bolji'' i ''opusteniji'' kada popijem nesto, nego kada ne pijem nista. :lol: Dok ja sebe vidim jednako ozbiljnim, i mozda ajde, malo nespretnim prilikom ''motorickih'' pokreta :) Kakva su vasa iskustva?

Само мало попусте кочнице, и то је све.

Нема ту мењања личности, само нема више маски.

Tada se kaže nešto što možda nikad ne bi rekao.

Али то не значи да ниси мислио...

Ја волим кад се људи напију, прекину свако фолирање, изађе истина на видело, и тачно знаш на чему си.

Kako god neko pisao o alkoholu,ma koliko mu superllativa prisivao,alkohol je ono sto jeste,jedna velika POSAST.koja nikome dobra nije donela.Ono sto je uglavnom
tacno,to je da konzumiranjem alkohola (ma sa kojim picem) kod vecine ljudi se oslobadjaju potisnute emocije i nagoni. E sada,to "oslobodjenje",kod nekoga se
manifestuje pojacanom veseloscu,javnim iskazivanjem raznih skrivenih misli,koje u treznom stanju neka osoba,nikada ne bi javno iznela.Medju tim,mnogi od nas,nisu
uopste svesni,sta sve moze da se "oslobodi" kod njih,kada malo vise koriste alkoholne opijate.Ima osoba,koji kada ne koriste alkohol,veoma mirne,veoma uzdrzane
i u svakoj prilici se ponasaju,po ustaljenim i prihvacenim pravilima ponasanja.Ali,kada malo vise popiju alkohola,pojave se dotle skriveni negativni delovi njihove
licnosti.Tu pre svega mislim,na nasilnicko siledzijsko,kao i svako drugo,veoma neprijatno i nedopusteno ponasanje.Opste je poznato,da muskarci koji su skloni
silovanju i povredjivanju zena,to kao po pravilu,rade kada su u alkoholisanom stanju.Zbog ovakvih i slicnih pojav,treba dobro poznavati sebe,kako bi se izbegle
nezeljene situacije pod uticajem pica,kako u odnosu na druge osobe,tako i prema samima sebi.Dakle,sa koriscenjem alkoholnih pica,treba biti vrlo obazriv i umeren.

Lepo kaze Homer u Simpsonovima - ''Za alkohol! Uzrok, i resenje svih zivotnih problema! '' :)

Naravno da alkohol moze da probudi i skrivene siledzije, ja sam vise za diskusiju o pozitivi alkohola na nas zivot. Bavim se takvim poslom, (muzikom) pa je alkohol cesto beg od realnosti ili precica do raja za neke ljude. Kod nas vazi pravilo, pijan covek je los, ali ono ''pjanstvo'' lagano, to je najproduktivniji deo posla.

No nije tako kod mene. Prodju meseci a da ne popijem ni pivo. Veci sam fan Cole i tih stvari. Mada mi se cini da i ono sto pijes, moze da utice na raspolozenje. Recimo pivo, kod mene izaziva usporenost i san, ili neku letargiju. Dok recimo nakon Viskija ili Konjaka, dobijem komplimente tipa ''jao ja nisam znao/znala da si ti takav'', 'budem neverovatno opusten i prijatan''...kao da me ponovo upoznaju nakon toga. :D A ja sutradan led ledeni, a oni, ''sta je bilo?, opet po starom?'' Pa se ja kao naljutim i kazem ''alo bre, jel znate da se ja ne zezam '' :D A recimo rakija, ne daj Boze... otkrijem tajne koje cuvam godinama... Sto se tice varenja alkohola, ako pijes vodu, nemas nekih sustinskih problema, i ako ne preterujes sa alkoholom, odmosno, cesto ga upraznjavas. Moj stav...

Pozdrav dragi forumasi!

Evo pade mi na pamet ova tema. Stara latinska kaze- ''U vinu je istina''. Mnogo puta smo se susreli sa raznim situacijama ili prijateljima koji tek kada popiju, pokazu tzv. ''pravo lice'', ili smo i sami takvi? Kazem ''mi'' namerno, jer se svrstavam u ovu grupu koje pice zaista opusti i koji od izuzetno ''ozbiljnog'' postaju ''opusteni'', po prici drugih. Da li mislite da alkohol zaista moze da do te mere utice i da promeni covekovo ponasanje, odnosno glavne karakterne osobine? Ja ne zelim da pricam o alkoholicarima ili slicnim zavisnicima, vec o ljudima koji preseku svoju svakodnevicu sa ponekom casom, i budu primetno drugaciji nego sto jesu. Ovo pisem prvenstveno, jer sam prilikom jednog izlaska sa svojom koleginicom, koja inace vazi za izuzetno mirnu i povucenu osobu, doziveo da ona baca case i da postaje suprotna onome sto zaista jeste. Kao i zbog toga sto dobijam komentare da sam puno ''bolji'' i ''opusteniji'' kada popijem nesto, nego kada ne pijem nista. :lol: Dok ja sebe vidim jednako ozbiljnim, i mozda ajde, malo nespretnim prilikom ''motorickih'' pokreta :) Kakva su vasa iskustva?
kad popijem sednem i legnem da kuntam,jel to moje pravo lice:think:

BpnSz8zIUAE1y9E.jpg

Back