Али ништа не научи пачурлија та...

Zoroastar

Domaćin
Poruka
3.783
Дошао Путин. Рекао шта је интерес Русије. Препоручио усклађивање поступака Србије са тим интересом.
Борис одиграо и улогу проруса, као ономад проамериканца.
Николић рекао оно што је рекла и Скупштина: да нећемо у НАТО, ДСС исто. Па, на крају крајева, ни званични став ДС није улазак у НАТО.

Дивота једна, како је Путин (неки тамо у Русији га зову и Безпутин, алудирајући на бесперспективност његовог пута) "ујединио" политичаре Србије.

Као да већ нису уједињени око истог циља: доћи на власт и опстати на истој, а све помоћу замајавања Европом, Русијом, страним уууууу-лагањем, регионализацијом итд.

А народ? Онај "прави" ћути од запрепашћености у каквој се ситуацији обрео, а после свих "обећавајућих промена".

Овај форумашки слави Путина и предвиђа "сјајне коалиције" (ДСС, СНС).
'Ладно би томе могли додати и ДС, која ваља исте фразе, само мало препаковане, већ према потреби.
Један део форумашке популације гунђа против тог кагебејца Путина...

А сви редом очито још ништа нису научили и схватили кад су у питању српски политичари и да је једини исправан однос према њима представљен у реплици Билија Питона:
"Марш напоље, бандо покварена!"

Живимо у демократији без народа.
Излаз је демократија без политичара.

Poslednja izmena:
Дошао Путин. Рекао шта је интерес Русије. Препоручио усклађивање поступака Србије са тим интересом.
Борис одиграо и улогу проруса, као ономад проамериканца.
Николић рекао оно што је рекла и Скупштина: да нећемо у НАТО, ДСС исто. Па, на крају крајева, ни званични став ДС није улазак у НАТО.

Дивота једна, како је Путин (неки тамо у Русији га зову и Безпутин, алудирајући на бесперспективност његовог пута) "ујединио" политичаре Србије.

Као да већ нису уједињени око истог циља: доћи на власт и опстати на истој, а све помоћу замајавања Европом, Русијом, страним уууууу-лагањем, регионализацијом итд.

А народ? Онај "прави" ћути од запрепашћености у каквој се ситуацији обрео, а после свих "обећавајућих промена".

Овај форумашки слави Путина и предвиђа "сјајне коалиције" (ДСС, СНС).
'Ладно би томе могли додати и ДС, која ваља исте фразе, само мало препаковане, већ према потреби.
Један део форумашке популације гунђа против тог кагебејца Путина...

А сви редом очито још ништа нису научили и схватили кад су у питању српски политичари и да је једини исправан однос према њима представљен у реплици Билија Питона:
"Марш напоље, бандо покварена!"

Ја сам сагласна с тобом да су нам политичари, сви, за сметлиште историје.

Али извини, мало ме буни ово што ти протежираш.
Народ без политичара?

Смрдуцка на неки комунизам.
Осим ако не даш неко добро образложење на какву се народну власт мисли?

Народ без политичара?

Какав црни комунизам? Па он је врвио од политичара и политичарства и био типичан пример "народне власти без учешћа народа".

У систему који нудимо народу на разматрање и договор , народ, преко својих Сталних већа грађана, размештених у свим локалитетима Србије, има контролну власт.

Сада нема никакву. Јер, наводно народни посланици врше вољу партијских врхова, а врхови вољу својих домаћих и страних "спонзора".

Извршну власт би, као што се каже под Тачком 2. НАРОДНОГ ДОГОВОРА, имала путем јавног конкурса формирана влада, састављена од некомпромитованих стручњака.

Погледај КО СУ ПОЛИТИЧАРИ.

Ako budete kao ova legenda, glasacu za vas.

Ta "legenda", osim što deluje kao ludak, ne razume da nije većina ta koja upravlja, a da to nisu ni oni koji poseduju znanje, nego da je na delu oligokratija, kojoj u osnovi stoji profiterska halapljivost, po cenu uništenja sveta, pa i onih koji sprovode tu "ideologiju".

U Srbiji je ta ideologija vidljiva u priči o "liberalnoj demokratiji"/LDP/, mada je ništa manje zastupaju i ostali: DS, SNS, DSS, pa "čak" i SRS.
Mada zvanično ne.
A jedan broj njih i ne zna da je zastupa.

A ti, umesto što radiš to što radiš /spamuckaš/, bolje da se uključiš u akcije koje su u toku.
Jer ne verujem da si zadovoljan i svojim ličnim i stanjem u zemlji.:)

Какав црни комунизам? Па он је врвио од политичара и политичарства и био типичан пример "народне власти без учешћа народа".

У систему који нудимо народу на разматрање и договор , народ, преко својих Сталних већа грађана, размештених у свим локалитетима Србије, има контролну власт.

Сада нема никакву. Јер, наводно народни посланици врше вољу партијских врхова, а врхови вољу својих домаћих и страних "спонзора".

Извршну власт би, као што се каже под Тачком 2. НАРОДНОГ ДОГОВОРА, имала путем јавног конкурса формирана влада, састављена од некомпромитованих стручњака.

''Политичари су идејама опседнути, властољубиви дилетанти који свој опстанак дугују подилажењу омиљеним представама и предрасудама својих следбеника, односно бирача, а не способностима да се реално и успешно баве политичким менаџментом. ''

Одлична дефиниција. Само, нисам сигурна да наш менталитет може да подржи овакву идеју.
Опција је да значајно, за почетак, свест изменимо.
Али то је тежак посао.

''Политичари су идејама опседнути, властољубиви дилетанти који свој опстанак дугују подилажењу омиљеним представама и предрасудама својих следбеника, односно бирача, а не способностима да се реално и успешно баве политичким менаџментом. ''

Одлична дефиниција. Само, нисам сигурна да наш менталитет може да подржи овакву идеју.
Опција је да значајно, за почетак, свест изменимо.
Али то је тежак посао.

Kad pogledam tvoju reakciju na tu opciju i definiciju političara, ne bih rekao da je teško promeniti svest, hoću reći da već ima priličan broj onih koji slično misle.
Biće ih i više.
Nije ovo teško za razumevanje.

Narod, u većini, na političare reaguje više stanjem emocija ili rasopoloženjem, nego razumom i razumevanjem.

A kakvo je sad njegovo raspoloženje, nego antipolitičarsko?

Cilj nam je da se postigne konsenzus oko osnovnih političkih, socijalnih i ekonomskih pitanja.
Za taj konsenzus je narod neophodan.
Za "izvođenje radova" je potrebna elita ili kako god nazvali grupaciju ljudi koji se razumeju u poslove oko stvaranja i funkcionisanja države, oko ekonomije i sl.

U suštini, ovde se radi o vrlo razumljivoj i prostoj stvari.
Zar ne?

Ta "legenda", osim što deluje kao ludak, ne razume da nije većina ta koja upravlja, a da to nisu ni oni koji poseduju znanje, nego da je na delu oligokratija, kojoj u osnovi stoji profiterska halapljivost, po cenu uništenja sveta, pa i onih koji sprovode tu "ideologiju".

U Srbiji je ta ideologija vidljiva u priči o "liberalnoj demokratiji"/LDP/, mada je ništa manje zastupaju i ostali: DS, SNS, DSS, pa "čak" i SRS.
Mada zvanično ne.
A jedan broj njih i ne zna da je zastupa.

A ti, umesto što radiš to što radiš /spamuckaš/, bolje da se uključiš u akcije koje su u toku.
Jer ne verujem da si zadovoljan i svojim ličnim i stanjem u zemlji.:)

Pa moram da spamuckam kada vi ne mozete da shvatite da je vecina ljudi na svetu glupo(ne mislim u smislu formalnog obrazovanja, to je nebitno), pa bi ta vasa vladavina bila vladavina veceg broja glupih ljudi, umesto sada kada imamo vladavinu manjeg broja glupih ljudi. Taj manji broj je potreban da kontrolise ostatak, jer kada bi veci broj glupaka vladalo, to bi pa tek bila katastrofa. I to ti je skrivena tajna moderne demokratije, i nuzno zlo. A nije skrivena tajna to sto manjina vlada. Glupi narod nikada nece postici konsenzus oko elite, a ako postigne, to ce po pravilu biti glupa elita. Jer je narod glup, mnogo je glup.

Poslednja izmena:
Pa moram da spamuckam kada vi ne mozete da shvatite da je vecina ljudi na svetu glupo(ne mislim u smislu formalnog obrazovanja, to je nebitno), pa bi ta vasa vladavina bila vladavina veceg broja glupih ljudi, umesto sada kada imamo vladavinu manjeg broja glupih ljudi. Taj manji broj je potreban da kontrolise ostatak, jer kada bi veci broj glupaka vladalo, to bi pa tek bila katastrofa. I to ti je skrivena tajna moderne demokratije, i nuzno zlo. A nije skrivena tajna to sto manjina vlada. Glupi narod nikada nece postici konsenzus oko elite, a ako postigne, to ce po pravilu biti glupa elita. Jer je narod glup, mnogo je glup.

Da krenemo od boldovanog: glupa elita NIJE elita.

Tu "glupu elitu" (političare) već imamo na vlasti, a na bazi izbornih rezultata.

Ako već pričamo o vladavini naroda, odnosno većine, što je, naravno, samo trip - mi se ne zalažemo da narod ima izvršnu, pa ni zakonodavnu vlast /zakoni se prave na osnovu vladajućuh principa/, nego kontrolnu vlast, i to preko svojih Stalnih veća građana, a ne preklo otuđenog parlamenta. gde sede partijski poslanici.

Suština te kontrolne vlasti je da interveniše u svim slučajevima u kojima se izvršna vlast ne ponaša u skladu sa principima na osnovu kojih je i postala vlast.

Ako se postigne NARODNI DOGOVOR oko principa koji će biti vladajući, dalje se radi i kontroliše, pa i kritikuje rad (izvedba), a ne principi.

Možda je narod, kako ti kažeš, glup.
Čak i kada bih se složio sa tobom, postavio bih samo jedno pitanje:

A zašto tu "narodnu glupost" ne bi iskoristila i pametna, a ne samo glupa elita?

Jedno je sigurno: U Srbiji sada nema izlaza bez promene sistema.
A tu promenu ne samo da neće, nego i ne može izvršiti "glupa elita" (političari).

Da bi narod pristojno živeo "moraće" da postigne konsenzus oko toga da na vlasti bude "pametna elita".

I to je sav "štos".
Razmisli, pa ćeš i sam videti.

Ok, razmislicu:hvala:
Mada, tu pametnu elitu uglavnom zabole da se mesa u drustveno-politicki brlog, gledaju ljudi svoja posla.

I ta pametna elita ne treba da ima neku narodnu potvrdu, vec treba da uci narod. A mislim da glup narod nikada nece izabrati pametnu elitu. Ali to je elitizam, koji je neostvariv, zato mislim da je ovakva moderna demokratija nuzno zlo. Mediokriteti ce uvek biti dominantni u vlasti.

Ово поприлично чудно звучи... скоро утопијски.

Како то конкретно замишљаш?

Мислим, и та елита стручњака у једном моменту мора да се бави политиком да би остварила оно што замисли, било на домаћем, било на страном терену.

А друго: у споту, после пароле "Народни договор" стоји 1. тачка која гласи - "Да се народу у најскоријем року омогући..." - па КО су ти који представљају народни договор, а нису народ? А нису народ јер они народу, када их народ изабере!, треба да омогуће (штагод).

Народ без политичара?

А мени смрдуцка на елитизам и трпање у своје џепове, опет "у име народа".

Ово поприлично чудно звучи... скоро утопијски.

Како то конкретно замишљаш?

Мислим, и та елита стручњака у једном моменту мора да се бави политиком да би остварила оно што замисли, било на домаћем, било на страном терену.

А друго: у споту, после пароле "Народни договор" стоји 1. тачка која гласи - "Да се народу у најскоријем року омогући..." - па КО су ти који представљају народни договор, а нису народ? А нису народ јер они народу, када их народ изабере!, треба да омогуће (штагод).

Бављење политиком, као потребном вештином управљања државом и глобалним економским и социјалним стањем и политичарство - НИСУ ИСТО, иако се то подразумева, а подразумевање није разумевање

Имати систем без политичара, као носилаца управљачке улоге, не значи неамти политику, него искључити из ње ВЛАСТОЉУБИВЕ ДИЛЕТАНТЕ и заменити их компетентном политичком управом.

НАРОД се догововара под Тачком 1. око циља, који је (и) његов, а под Тачком 2. око средства за остваривање тог циља.

У том смислу то јесте НАРОДНИ ДОГОВОР.
Ако огромна већина (рецимо, четири милиона оних са правом гласа) постигне консензус око поменутог циља и средства - то је потпуно демократски.

У демократији без народа народ нема никакву, па ни контролну власт, нити се излази у сусрет демоекономском императиву, који се простим речима зове: моћи пристојно живети.

У демократији без политичара, а са компетентном политичком управом, испуњава се поменути демоекономски императив, а народ преко својих локалних Сталних већа грађана, као замене за отуђени, партитократски парламент, може да врши перманентну контролу извршне власти.

Ако мало размислиш, све је то реално могуће и нема у томе никакве утопије.
То само није уобичајено.
Али толико тога није било уобичајено, док није постало уобичајено.

Утопија су комунизам, нацизам, па и идеалистички демократизам, радикални егалитаризам итд.

Како замишљаш и тај јавни конкурс на коме би се формирала влада?

И КО ће одлучити да ли је неко компромитован и неподобан или некомпромитован и подобан? Неко други ко је добио сертификат да је некомпромитован, дакле - подобан. Коме подобан - ономе ко жели да буде изабран на власт "народном вољом". :roll:

ИСДП :rtfm:

П.С. Видим да си ту - зашто ми не одговориш?

Ok, razmislicu:hvala:
Mada, tu pametnu elitu uglavnom zabole da se mesa u drustveno-politicki brlog, gledaju ljudi svoja posla.

I ta pametna elita ne treba da ima neku narodnu potvrdu, vec treba da uci narod. A mislim da glup narod nikada nece izabrati pametnu elitu. Ali to je elitizam, koji je neostvariv, zato mislim da je ovakva moderna demokratija nuzno zlo. Mediokriteti ce uvek biti dominantni u vlasti.

Управо гледајући своја посла, морају гледати и "народна посла".
Угрубо речено, морају "преотети" народ од оних који су кочница и елити.

Бављење политиком, као потребном вештином управљања државом и глобалним економским и социјалним стањем и политичарство - НИСУ ИСТО, иако се то подразумева, а подразумевање није разумевање

Имати систем без политичара, као носилаца управљачке улоге, не значи неамти политику, него искључити из ње ВЛАСТОЉУБИВЕ ДИЛЕТАНТЕ и заменити их компетентном политичком управом.

НАРОД се догововара под Тачком 1. око циља, који је (и) његов, а под Тачком 2. око средства за остваривање тог циља.

У том смислу то јесте НАРОДНИ ДОГОВОР.
Ако огромна већина (рецимо, четири милиона оних са правом гласа) постигне консензус око поменутог циља и средства - то је потпуно демократски.

У демократији без народа народ нема никакву, па ни контролну власт, нити се излази у сусрет демоекономском императиву, који се простим речима зове: моћи пристојно живети.

У демократији без политичара, а са компетентном политичком управом, испуњава се поменути демоекономски императив, а народ преко својих локалних Сталних већа грађана, као замене за отуђени, партитократски парламент, може да врши перманентну контролу извршне власти.

Ако мало размислиш, све је то реално могуће и нема у томе никакве утопије.
То само није уобичајено.
Али толико тога није било уобичајено, док није постало уобичајено.

Утопија су комунизам, нацизам, па и идеалистички демократизам, радикални егалитаризам итд.

Па, ако је циљ "да се народу у најскоријем року омогући да пристојно живи", ту ће се постићи стопостотан консензус, али то је апстрактан циљ јер нигде се не спомињу средства којима ће се стићи до тог циља.

А и извршиоци су непознати... бар народу.

Back