Ali nije sve tako crno

koja je logika srbije da svoje devizne rezerve drzi u inostranstvu i na njih ima kamatu manju od 1 %,a te drzave preko svetske banke te pare ponovo plasiraju kroz kredite u srbiju po daleko vecim kamatama ????
zar nije logicnije da se jakom fiskalnom politikom devizne rezerve koriste preko narodne banke za razvoj srpske privrede ....!!!!

Па на шта је отишло 20 милијарди долара које се ова власт задужила за 8 година у име грађана Србије ?
Да ли је изграђен цео Ауто-пут до Бугарске и Македонске границе ? Да није нека нова болница изграђена или нека хидроцентрала у Србији ? Да није уложено у пољопривреду ? Где је отишло 20 милијарди долара ?
СФРЈ је највише била задужена 18,5 милијарди долара, а Србија је за сад задужена 30 милијарди са тенденцијом раста.

ХОЛДИНГ ДЕЛТА
ВИКТОРИЈА ГРУПА
НИБЕНС
МПЦ
МК
МАЛО ЛИ ЈЕ ИЗГРАЂЕНО?

Па на шта је отишло 20 милијарди долара које се ова власт задужила за 8 година у име грађана Србије ?
Да ли је изграђен цео Ауто-пут до Бугарске и Македонске границе ? Да није нека нова болница изграђена или нека хидроцентрала у Србији ? Да није уложено у пољопривреду ? Где је отишло 20 милијарди долара ?
СФРЈ је највише била задужена 18,5 милијарди долара, а Србија је за сад задужена 30 милијарди са тенденцијом раста.

I???.......sta ces da preduzmes u vezi sa tim???:think:

koja je logika srbije da svoje devizne rezerve drzi u inostranstvu i na njih ima kamatu manju od 1 %,a te drzave preko svetske banke te pare ponovo plasiraju kroz kredite u srbiju po daleko vecim kamatama ????
zar nije logicnije da se jakom fiskalnom politikom devizne rezerve koriste preko narodne banke za razvoj srpske privrede ....!!!!

...kako da ne........zato sluze devizne rezerve..........za razvoj privrede????:dash:

pa to kada bude ponovo socijalizam , pa drzava bude otvarala drzavne fabrike.....moze..

al nemoj opet da kukate kako je neko potrosio sve pare iz deviznih rezervi ko sloba.....a nista nije napravio......

"petak 1. decembar 2006
Grčka odobrila novac za Koridor 10
15:58 | Izvor: Beta
Beograd -- Srbija će iz Helenik plana dobiti 100 miliona evra pomoći za završetak koridora 10 od Leskovca do Makedonije."
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2006&mm=12&dd=01&nav_id=222054

Али, то нису јединих 100 милиона од Грка за коридор 10:

"Petak, 21. septembar 2007.
Grčka ulaže 100 miliona Evra u koridor 10
U Atini je dogovoreno da grčka vlada sledeće godine izdvoji oko 100 miliona evra za izgradnju dela Koridora 10, na jugu Srbije.

Dinkić je juče započeo zvaničnu posetu Grčkoj i u razgovou sa šefom grčke diplomatije Dorom Bakojani naglašen je obostrani interes u realizaciji "Helenik plana" i učešću Grčke u završavanju Koridora 10, što će dodatno doprineti boljoj povezanosti i lakšem protoku ljudi i robe u regionu.

Grčki plan ekonomske obnove Balkana predviđa izdvajanje oko 550 miliona evra bespovratne pomoći za zemlje regiona od 2002. do 2006. godine.

Srbija je dobila pravo da koristi oko 230 miliona evra za modernizaciju energetske i transportne infrastrukture, državne i lokalne uprave, razvoj privatnog sektora i smanjenje siromaštva
".
http://www.bazanekretnina.com/Vesti/Grcka_ulaze_100_miliona_Evra_u_koridor_10.html

RTV 09.10.2008
Grčka poklanja Srbiji 100 miliona evra za Koridor 10!
RTV četvrtak, 9. oktobar 2008.
http://www.naslovi.net/2008-10-09/rtv/grcka-poklanja-srbiji-100-miliona-evra-za-koridor-10/857103

"Grčka finansira Koridor 10
Petak, 20. mart 2009. 10:04

Zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Miltiadis Varviciotis izjavio je Tanjugu da je jedan od najznačajnijih rezultata njegove posete Beogradu postizanje dogovora o Koridoru 10, čiju će izgradnju njegova zemlja finansirati s 100 miliona evra."
http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=128440

Интересантно је да се уз свако од ових 100 милиона евра из различитих временских периода, а све за коридор 10, појављује име Млађана Динкића! :lol:

Питам се шта се десило са тих 10 х 100 милиона евра помоћи? (Можда се зато зове коридор 10?)

Да не спомињем оних 230 милиона евра БЕСПОВРАТНЕ ПОМОЋИ!

Poslednja izmena:
53.000.000.000 еура
и ништа направљено није

(ови кредит ће контролисати они који га и дају само чух да је у тој СВЦКОЈ БАНЦИ на раду извесни Лабус Мирољуб? чувени СВЕЦКИ ЕКСПЕРАТ)

tolike pare su otisle vecinom u potrosnju,kako bi se praznoglavom srbinu pokazalo da nije pogresio sto je promenio sistem iz socijalizma u kapitalizam....a posto nije srbin poceo nista pametno da radi i proizvodi...a dozvolio je polupismenim kvazipoliticarima da ga vode...te prodaju jos ono malo sto vredi.....sad da ne bi bure puklo krpe obruce.....samo kad obruci popucaju......treba zatvoriti granice da se lepo naplatimo sa svim vodjama i ekspertima.....

НЕМОЈ ТАКО ИНТЕРНАЦИОНАЛИ ЗНАЧАЈ ЈЕ ТО
СВЕ ЋЕ ТО ЛЕПО ДА ПРЕУЗМУ ЧИКА НЕМЦИ И ЧИКА ЕНГЛЕЗИ
ЈЕБО ИМ ЈА СВЕ ПО РЕДУ

...a mozda je to i najbolje resenje........sto bole doope kasirku u delta sitiju , da li je gazda nemac ili onaj raspali miskovic??.......cak bi joj bilo mnogo bolje kod nemca nego kod ovog smrada........

tolike pare su otisle vecinom u potrosnju,kako bi se praznoglavom srbinu pokazalo da nije pogresio sto je promenio sistem iz socijalizma u kapitalizam....a posto nije srbin poceo nista pametno da radi i proizvodi...a dozvolio je polupismenim kvazipoliticarima da ga vode...te prodaju jos ono malo sto vredi.....sad da ne bi bure puklo krpe obruce.....samo kad obruci popucaju......treba zatvoriti granice da se lepo naplatimo sa svim vodjama i ekspertima.....

ovo je potpuno tacno........ali, kada dodju izbori, srbljad ponovo po stoti put ko ovce na klanje........biraju manje zlo, pa im posle neko kriv sto nema leba da se jede dok misko i beko kupuju celu drzavu.........

[/B]

...kako da ne........zato sluze devizne rezerve..........za razvoj privrede????:dash:

pa to kada bude ponovo socijalizam , pa drzava bude otvarala drzavne fabrike.....moze..

al nemoj opet da kukate kako je neko potrosio sve pare iz deviznih rezervi ko sloba.....a nista nije napravio......

ako je narodna banka nezavisna institucija,a u skupstini se donese set zakona ko,kad,pod kojim uslovima,sa 1% kamate......kredite uzimaju privatnici iskljucivo iz proizvodnje...a ne privatnicima dozvoljeno zaduzivanje u inostranstvu,a tamo garantuje drzava....

:worth::worth::worth:

ako je narodna banka nezavisna institucija,a u skupstini se donese set zakona ko,kad,pod kojim uslovima,sa 1% kamate......kredite uzimaju privatnici iskljucivo iz proizvodnje...a ne privatnicima dozvoljeno zaduzivanje u inostranstvu,a tamo garantuje drzava....

a sta se desava ako ti privatnici iz proizvodnje puknu???:think:

BTW...ovaj kredit koji nam je odobren za autoput ima kamatu ispod 1%

I???.......sta ces da preduzmes u vezi sa tim???:think:

:rtfm:

Ameri imaju poslovicu "fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me". Dakle, prevari me jednom, sram te bilo. Prevari me dvaput, sram me bilo.

Sta reci coveku koji posle sto prevara entuzijasticno klima glavom i ohrabruje Mrkelu graditelja da nam gradi puteve "kojima nece ici magarci"?

Moze li se njemu ista reci i objasniti recima?

Ameri imaju poslovicu "fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me". Dakle, prevari me jednom, sram te bilo. Prevari me dvaput, sram me bilo.

Sta reci coveku koji posle sto prevara entuzijasticno klima glavom i ohrabruje Mrkelu graditelja da nam gradi puteve "kojima nece ici magarci"?

Moze li se njemu ista reci i objasniti recima?

Ja mu werujem :super:
Sad kad mrkela naprawi put, dosta je bilo wishe magartza. Srbin hotje reforme. Swi tjemo sitji sa magartza i woziti se u trabantima kroz mrkeline pute.
Brawo Mrkelo majstore

Back