mislim....
sta mislite o tome
ajde
prichajte nesto
sta mislite o tome
ajde
prichajte nesto
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
anakin:v.i.t.r.i.o.l.
ajde alhemicari prevedite...
evo jedan kvisko...Velika Arkana iz tarota Alistera Kroulija pod nazivom Umetnost...
anakin:hehe...nije...nego glavno nacelo alhemije...
u prevodu znaci: Sidji u dubinu Zemlje, preciscavajuci nacices kamen mudraca.
to je zapravo shvatanje alhemije kao psihoanalize.
Jeste, ali u atomskim količinama. Alhemičari su ozbiljno tragali za metodom masovne proizvodnje, potpuno nesvesni da bi tad oborili i cenu zlata na svetskom tržištu. Zlato jeste skupo zato što je retko, ali alhemičari toga izgleda da nisu bili svesni. (Čega li oni zapravo jesu bili svesni?)analiticar:A znaš li da je moderna hemija reakcijom fuzije uspijela dobiti zlato, znači ono što su alhemičari pokusavali vijekovima....:wink:
Sizif:Jeste, ali u atomskim količinama. Alhemičari su ozbiljno tragali za metodom masovne proizvodnje, potpuno nesvesni da bi tad oborili i cenu zlata na svetskom tržištu. Zlato jeste skupo zato što je retko, ali alhemičari toga izgleda da nisu bili svesni. (Čega li oni zapravo jesu bili svesni?)analiticar:A znaš li da je moderna hemija reakcijom fuzije uspijela dobiti zlato, znači ono što su alhemičari pokusavali vijekovima....:wink:
crow:znate...
zabelezeno je,
u istoriji, da su alhemichari i nasli zlato
,islim napravili
helvecijus naprimer
al stvarno
zabelezeno je da se za njih znalo da su alhemichari, a onda,
jednog dana, odjednom su imali gomile para.
postoji, konkretno za njega, spis u bogorodichinoj crkvi u parizu, o donaciji velike svote, kao i nekim bolnicama, a znalo se da on para nema
mada... mozda je bio i lopov, nije iskljucheno.
kad sam postavio topik mislio sam da saznam nesto vishe o samoj filozofiji alhemije, posto su sajtovi uglavnom ne engleskom, a mene mrzi da chitam
mada... jedan isechak iz jedne knjige mi je bio... zanimljiv...
svi oni, ti koji su uspeli, su na kraju shvatili da su mnogo vremena izgubili u traganju za zlatom, i kad su ga imali... nisu zeleli da ga troshe
mislim, to je bio nechiji komentar