Alfa Romeo 166 misljenja?

ruffrave

Zainteresovan član
Poruka
309
Zeleo bi da uzmem gore naveden auto, hocu da ga kupim u inostranstvu.
To i nije toliko bitno koliko me zanima da li neko ima iskustva sa alfom i koliko su oni stvarno dobri.
Ovaj model koji me zanima je 2003. godina, u fullu ali ima predjenih 223000km.

800656_3_1024x768x75.jpg

800656_8_1024x768x75.jpg

stvarno mislim da za oko 4500 eu je auto predivan, sad me zanima samo ako moze neko da mi kaze iskustvo iz prve ruke :)
unapred hvala!

Poslednja izmena:

gost 80673

Iskusan
Poruka
6.532
Zeleo bi da uzmem gore naveden auto, hocu da ga kupim u inostranstvu.
To i nije toliko bitno koliko me zanima da li neko ima iskustva sa alfom i koliko su oni stvarno dobri.
Ovaj model koji me zanima je 2003. godina, u fullu ali ima predjenih 223000km.
a!

Idi na njihov forum...

Ako hoces realan odgovor, NEMOJ da ides na njihov forum, tamo ce svi reci da je najbolja.z:)

Dule 021

Veoma poznat
Poruka
12.431
Alfa 166 je veoma ozbiljan auto ali toliko obescenjen da se moze uzeti za smesne pare! Kad se samo setim perioda od pre dve godine kad sam 2004 prodao za 13200 eura.
Danas se moze uzeti 2001 u jako lepom stanju za 4000!
To je cena jednog Stila a auto je kao nov bio duplo skuplji!
Ako ces da je dugo vozis onda je zadrzi a ako misllis da se malo vozikas pa da je prodas onda nemoj jer ces je jako tesko prodati.Inace obrati paznju na prednji trap a ako je los jesce gume sa unutrasnje strane.Ovo je inace odlika 166-ice.
Sa 2.0 TS motorom ce ti po gradu trositi oko 14l goriva a o jacim motorima ne treba ni govoriti. Uplasio sam se kad sam video za 3.0 V6 potrosnju od 17,8l po gradu a to je podatak iz njene knjizice.Koliko li ce trositi sa ovom krdzom od naseg goriva???z:(
Svecice ti kostaju 2000 din za komad a ima ih 8! Doduse traju 100k km ali mnogo su skupe!
Moje misljenje je da u odnosu na Audi A6 kosta bar duplo manje a za razliku u ceni da imas lufta za sve moguce popravke i odrzavanje a da pritom vozis lep auto sa smekom.

ruffrave

Zainteresovan član
Poruka
309
nisam ni zeleo da idem na sajt, naravno da ce reci sve najbolje o svom proizvodu...
inace ovaj model sto zelim je 2.4 JTD i kaze da trosi 9.8 l u gradu tako da ne znam ni sam.
Stvarno mi se svidja sta sve od opreme dobijas, a plus enterijer je prelep, za takve pare.
Onda sam naisao na peugeot 607 doduse cena mu je 6300 ali je 2003 takodje u fulu sa kozom, a razmisljao sam i o passatu koji za iste pare nema kozu, mada ima nesto slicno od opreme... :D

Dule 021

Veoma poznat
Poruka
12.431
Nije sve u koži!
To treba odrzavati,mazati kremama,paziti kako se seda ako hoces da ostane u top stanju!
Alfina kožna sedista su veoma osetljiva tako da ti je bolje da je uzmes bez kože!z:lol:
Nadam se da me Fernando nece citirati!z:lol:
Dobar je taj JTD ali znas i sam da je registracija ovde kod nas za takav auto oko 500 eura. Ako imas i hoces da das te pare za godinu dana onda dajem toplu preporuku za JTD motor. I moja je bila s tim motorom ali sa 175 ks i isla je jako dobro.
Bezi od 607-samo podizac stakla kosta oko 300 eura a ima i fap filter koji kad rikne izvadi ti oko 1000 eura iz dzepa!Pasat je ok ali samo ako imas garazu,zeder bravu,alarm i dobermana na zadnjem sedistu!z:)

ruffrave

Zainteresovan član
Poruka
309
Nije sve u koži!
To treba odrzavati,mazati kremama,paziti kako se seda ako hoces da ostane u top stanju!
Alfina kožna sedista su veoma osetljiva tako da ti je bolje da je uzmes bez kože!z:lol:
Nadam se da me Fernando nece citirati!z:lol:
Dobar je taj JTD ali znas i sam da je registracija ovde kod nas za takav auto oko 500 eura. Ako imas i hoces da das te pare za godinu dana onda dajem toplu preporuku za JTD motor. I moja je bila s tim motorom ali sa 175 ks i isla je jako dobro.
Bezi od 607-samo podizac stakla kosta oko 300 eura a ima i fap filter koji kad rikne izvadi ti oko 1000 eura iz dzepa!Pasat je ok ali samo ako imas garazu,zeder bravu,alarm i dobermana na zadnjem sedistu!z:)

hahaha svaka cast za ovu zadnju recenicu za psata :D
Ma nije meni koza ni tolko bitna samo sam uporedio.
Znaci alfa mi izgleda ne gine, pa cu morati nesto da se snadjem,
inace necu je kod nas registrovati tako da ne brinem za tih 500e.
Mozda i uzmem Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2003 god.
Sad kad si mi rekao da je rizicno uzimati pasata kontam da bi mozda uzeo
Golfa karavan negde za slicne pare, posto je i to dosta lep auto i ima dobru opremu :)
dvoumim se izmedju VW i Alfe :P

gost 222415

Elita
Poruka
15.714
hahaha svaka cast za ovu zadnju recenicu za psata :D
Ma nije meni koza ni tolko bitna samo sam uporedio.
Znaci alfa mi izgleda ne gine, pa cu morati nesto da se snadjem,
inace necu je kod nas registrovati tako da ne brinem za tih 500e.
Mozda i uzmem Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2003 god.
Sad kad si mi rekao da je rizicno uzimati pasata kontam da bi mozda uzeo
Golfa karavan negde za slicne pare, posto je i to dosta lep auto i ima dobru opremu :)
dvoumim se izmedju VW i Alfe :P
Izmedju golfa i 166 nema dvoumljenja

dzindis kan

Početnik
Poruka
11
Alfa 166 je veoma odlicna limuzina. Nemoj da te cena zavarava, dobra alfa kosta 7000e sve ispod toga ti je lutrija. Inace sto se tice izbora motora najbolji je 3.0V6 ali treba ga napojiti i zna se kome je namenjem. Zatim sledi 2.5V6 i kao najslabija verzija je 2.0TS sa 150ks koji veoma dobro podnosi karoseriju i po meni veoma dobar motor (imao sam ga u 155-ci). Ceo servis za njega veliki ti nije nista skuplji ni jeftiniji od vecine danasnjih novojih automobila oko 350e. Takodje imas i 2.0V6 turbo ali nije euro 3 i ako bi ga uzeo u Srbiji mislim da ih ima samo 1 ili 2 da su dobri i tesko da ce ih prodati, a ostali su losi zbog posledice loseg odrzavanja i ne poznavanja same masine tako da to otpada.
Inace od dizela moja preporuka je 2.4JTD sa 150ks. Motor koji bez problema ide 750000km bez otvaranja (uslov je da naletis na dobrog), cak sam negde u nekom nemackom casopisu procitao da je bolje uspehe pokazao nego pojedini meckini motori, ali `ajd sad, marketing je cudo.

@Dule 021
Da tacno je to za svecice, ali *** 100000km pa treba tu kilometrazu preci.

Bilo kako bilo ako se odlucis za alfu imaj na umu sledece:
-taj auto se kupuje srcem,
-ne kupuje se da bi ga preprodao i na njemu zaradio,
-ako je u dobrom stanju dobro ce te i sluziti
-uvek na vreme radi servise
-nije skup za odrzavanje.