Alex Gleason - Biblija i Ravna Zemlja

Naravno da je Zemlja ravna ova sličica to dokazuje a i naš Djoković kad iz Los Angelesa putuje za Japan on ne ide ulevo preko okeana već ide udesno, prelazi i Engleze i Serbe i Kineze da bi stigo u Japan ko što to i sličica potvrđuje tako da je istina Zemlja je ravna i ladna a ovo za vulkane što se jedan upravo puši to lažu ovi mediji jer je Zemlja ravna i ladna. Amin. Biblija koja ima 1500 grešaka ne laže već je validan i istinit dokaz da je Zemlja ravna i ladna. Amin.
 
Vidi se kome sve odgovara koncept "ravne zemlje" da bi imali materijal u svojim rukama kojim će hrišćane predstaviti smešnim. Oni upravo insistiraju da Biblija uči ravnu zemlju..ne naravno zato što vole Bibliju i zato što je istražuju već zato da bi je lakše optužili.

Ne rekoh li ja da je ateista osnovao "Flat Earth"...no mnogi to znaju.
a zar nije smesnije ova teorija vrtenje u vazduhu oko sunca 300 na sat..cak nije ni smesna nego zalosna..
 
a zar nije smesnije ova teorija vrtenje u vazduhu oko sunca 300 na sat..cak nije ni smesna nego zalosna..

A šta je tu suprotno Bibliji? Govori li Biblija protiv toga? Ili da je Zemlja "u centru" svemira u bukvalnom smislu? Dakle, kako vrtenje uopšte može biti poniženje za našu Planetu i Božiju kreaciju? Nisu li to samo izmišljeni argumenti tobožnjeg opravdanja Biblije?
 
dovoljno da poskocis od zemlje i jer odmakla od tebe barem milimetar..ma stoji ko ukopana a i biblija tako kaze da joj ne moze niko nista..


Biblija uči da su "temelji" zemlje nepomični. Neki to shvataju da se to odnosi na Zemlju koja je nepomična u prostoru. Ali stih ne govori tako:

"Utvrdio si zemlju na temeljima njenim, da se ne pomesti na vek veka, Psalam 104,5

Pisac hoće reći da je Zemlja dobro utvrđena i da se ne može ljudskom rukom uništiti. Niko ne može temelje zemlje pomeriti tj. ne može uništiti Božiju kreaciju jer su temlji snažni. Stih ne govori da je zemlja nepomična u pogledu kretanja već da je zemlja "dobro utvrđena".."utvrdio si zemlju"...

"Ne poznaše, niti razumeše, hode po tami; zadrmaše se zemlji svi temelji", Psalam 82,5

Kao što vidiš, temelji se mogu zadrmati..nepomičnost nije nešto što je večna odlika..sam Bog "drma" temelje..

"Zatrese se i pokoleba se zemlja, temelji nebesima zadrmaše se i pomeriše se, jer se On razgnevi.",2. Samuilova 22,8

Dakle, nepostoji pojam nepomičnosti o kojoj se govori kao nešto što je konstanta i tako reći "sveto pravilo"..pravilo nepomičnosti jer da je tako sam Bog ne bi ovo pravilo kršio tako što govori o "drmanju", "trešenju", "pomeranju" temelja da li nebesima da li zemlji.

E zato Bibliju kada uzimamo za opravdanje nekog stava ne možemo to činiti na osnovu jednog stiha..konkretno Psalam 104,5 na koga se pozivaju svi koji govore o ravnoj i nepomičnoj zemlji. Jer proglašavaju "nepomičnost" kao konstantu izvlačeći iz Pslama 104,5 to svoje verovanje ali preskaču Psalam 82,5 ili 2.Samuilovu 22,8 koji upavo ukazuju na to da "nepomičnost" nije konstanta ili sveto pravilo te takođe ne uviđaju da Psalam 104,5 ne ukazuje protiv kretanja zemlje već ukazuje na čvrstinu i snagu zemljine kore možemo reći, koja i predstavlja te "temelje" a ne o kretanju u prostoru jer kretanje u prostoru nema veze sa ugrožavanjem temelja zemlje.

Najiskrenije prouči ovo i razmisli je li neko izvukao iz konteksta razumevanje iz Psalma 104,5 i samovoljno preneo značenje "ne pomeštenja temalja" na "nepomičnost u prostoru".

Pozdrav
 
Kada smo kod "temelja" zemlje hajde opet Biblijom da utvrdimo kontekst..šta je to što je nepomično? Zemlja? Hajde da pogledamo šta su temlji, ali biblijskim kontekstom:

"Ovako veli Gospod: Ako se može izmeriti nebo gore i izvideti temelji zemaljski dole, tada ću i ja odbaciti sve seme Izrailjevo za sve što su učinili, veli Gospod, Jeremija 31,37

Šta su temelji zemaljski koji su nepomični? Gde su? Pismo upućuje na "dole" tj. na unutrašnjost zemlje. Unutrašnjojst zemlje, jako važno! Kada dakle Biblija govori o "nepomičnosti temelja" iz Psalam 104,5 na šta upućuje? Upućuje na unutrašnjost Zemlje ili što mi danas nazivamo "zemljinom korom". Jasno je da se misli na njenu utemeljenost..a ne na nepokretanje zemlje u prostoru. A neko je izraz "utvrđenost temelja zemlje" svojevoljno protumačio da se zemlja ne kreće u prostoru. Vidiš li koliko to odudara od Biblije?

A što je najžalije je da neko svetu predstavlja da je Biblijski stav nepomičnost zemlje i slične stvari. Jasno je da takvi stavovi najviše štete verujućima i Bibliji.
 
A šta je tu suprotno Bibliji? Govori li Biblija protiv toga? Ili da je Zemlja "u centru" svemira u bukvalnom smislu? Dakle, kako vrtenje uopšte može biti poniženje za našu Planetu i Božiju kreaciju? Nisu li to samo izmišljeni argumenti tobožnjeg opravdanja Biblije?
to je moj stav..nema nikakve veze ni sa biblijom ni sa ovim teorijama o ravnoj zemlji iako u bibliji imamo na primer u postanku i propovedniku stihove koje potvrdjuju da se zemlja ne vrti oko sunca i ne visi u vazduhu..
 
to je moj stav..nema nikakve veze ni sa biblijom ni sa ovim teorijama o ravnoj zemlji iako u bibliji imamo na primer u postanku i propovedniku stihove koje potvrdjuju da se zemlja ne vrti oko sunca i ne visi u vazduhu..

Za ovo upravo imamo u Bibliji dokaz. Piše da je zemlja "obešena" ni o čemu (ukazujući da je ništa ne drži i da je svemir vakum-"ni o čem")

Ovo drugo se može još razmatrati...konačan stav se još ne može izvesti..ali u Postanju i Poropovedniku mislim da nema stihova koji govore da se Zemlja ne vrti oko Sunca. Jedino se može iz izveštaja o Isusu Navinu naslutiti neki scenario da se Sunce vrti oko Zemlje(možda)..kada je na molbu Isusa Navina Sunce zaustavljeno s tim da moramo imati na umu da iz toga ne možemo izvesti konačan zaključak jer nemamo još referenci o tome. Naime, iz naše ljudske perspektive se čini da je "Sunce stalo" ali to "stajanje Sunca" u mestu ne mora označavati da je ono stalo već mi vidimo da je ono stalo ali nam to ne govori o relacijama Sunca i Zemlje i njihovog kretanja već našoj perspektivi viđenja.

Ono dakle nije tako jasno označeno kao recimo dani stvaranja i sl....
 
Ajde
Sad su se setili pa po internetu seju da krug nije krug već lopta tj krug u 3D :D
Zemlja stvorena prvog dana, sunce i mesec četvrtog dana.
Sunce i mesec iznad zemlje, znači zemlja je dole.
Sunce stade, mesec stade - znači da i sunce i mesec se kreću, nigde se ne spominje da se zemlja kreće, znači geocentrični sistem.

"Utvrdio si zemlju na temeljima njenim, da se ne pomesti na vek veka."


Četiri anđela na četiri strane
Svako oko na zemlji će videti Hrista

"Ti si utvrdio sve granice zemaljske, leto i zimu Ti si uredio."

koja sfera ima granice?

Zemlja po Bibliji je ravna (disk), utemeljena (ne kreće se).
Biblija nigde ne opisuje zemlju kao:
Loptu
Da se okreće oko sebe ni oko sunca.
Što pokušavate da menjate Bibliju?
 
Valjda će jednog dana da naprave taj Enterprajz da rešimo dilemu jednom za sva vremena :D
Па ваљда, али како се до 1972 летјело на мјесец, а послије ништа, јер сад је то скупо и нема средстава, све нешто контам да ће се за коју годину и авиони приземљити😂.
 
koja sfera ima granice?
sve sfere, pa tako i zemlja, vama izgleda da kontinenti rastu, ali ne samo se pomeraju, a granice zemlje su utvdjene, ne naduvava se niti splasnjava, a isto i sfere, evo dimenzija
1579306482132.png
 
КАКВА ЈЕ ОВО ПРЕВАРА ОД ЧОВЕКА!!! али није нормалан!
још му је и дозвољено да има свој универзитет???? мајко мила!
људи или му идите слупајте му тај универзитет или беште из србије!
не знам шта и пуштамо такве полуљуде у србију да раде шта хоће!!
ЗЕМЉА НИЈЕ РАВНА - А ДОКАЗ ТОМЕ ЈЕ КОРИОЛИСОВА СИЛА КОЈА МОЖЕ СВУДА ДА СЕ ДЕТЕКТУЈЕ!
 
Ova tema je vezana za Bibliju, i molim da se o njoj raspravlja samo u tom kontekstu! Mislim da Biblija podrzava ravnu i nepomicnu zemlju i kao i to da oni koji ne iznose nepopularnu istinu nisu ispunjeni svetim duhom. Da znam, Biblija se ne bavi prevashodno oblikom zemlje ili astrologijom, ali opisuje bozje djelo i nacin stvaranja. Molim one, kojima je stalo da ovo razjasne unatoc svojoj aroganciji, da pogledaju ovaj video u kojemu se pominje autor prve sluzbene mape i citiraju znacajni stihovi.

Biblija bas nasuprot govori da je Zemlja okrugla - sfera.
Dakle pre nego sto pokrenes temu mogao bi da istrazis sam
I to sto Biblija - Bozja rec kaze je istina.

Da prema Bibliji Zemlja je okrugla.
Sfera.
Izvorna rec ukazuje na sferu.

On sedi nad krugom zemaljskim” (Isaija 40:22).

Hebrejska reč chugh, koja je ovde prevedena ‘krug’, može se takođe prevesti “kugla
 
Poslednja izmena:

Back
Top