Alergija ili nesto drugo?

ranzo84

Početnik
Poruka
12
Pre dva meseca mi je naglo (u toku 5-10 min) otekla gornja usna.To se u toku sutrasnjeg dana povuklo.Isto se ponovilo posle nekoliko dana pa sam ja uvece,ne znajuci sta cu, popio Andol.Ujutru kada sam se probudio otok je bio na obe usne,i ispod ociju i otezano sam pricao.Lekar opste prakse mi je dao neku injekciju i Dovicin kapsule i to se ubrzo povuklo.Posle 15-ak dana sam zbog blage prehlade popio Andol i ujutru kada sam se probudio jedva sam otvorio oci od otoka.Otiso sam kod DRUGOG lekara opste prakse i on mi je uz sumnju na alergijsku reakciju od andola dao dve injekcije (od kojih mi se spavalo) i Presing da pijem.Otok se povukao ali dosta sporije nego prethodni put.Odradio sam alergiski test i sve je OK,stim sto TU nisam mogao uraditi test na lekove i na neki ENZIM.Sada posle 15-ak dana od poslednjeg otoka konstantno imam blage otoke(vidljive bore) ispod ociju,poslednja dva-tri dana sam pio Aerius ali ne otklanja to i sinoc sam imao otezano disanje.
Da li neko zna nesto u vezi sa ovim?

Alergo-test na lek ti u sustini nece niko uraditi ako je alergija vec potvrdjena.Jer nikad se ne zna kako to namerno izazivanje alergijske reakcije moze da se zavrsi.
Ako ti od Aeriusa nije bolje a narocito ako osecas gusenje,vrati se kod lekara i ispricaj mu sta se desilo,on ce ti dati jacu terapiju koja ce ti smiriti simptome alergije.
I naravno,od sada pa na dalje ne smes vise nikad popiti ni jednu tabletu koja u sebi sadrzi acetil-salicilnu kiselinu.

pa vidis,o tome i ja razmisljam,i pravo da ti kazem ne znam,narocito sto si ti vec pod terapijom koja treba sve te simptome da ublazi.ja bih rekla da je to do sada vec trebalo da prodje,ali pazi,sa alergijama nikad nisi nacisto.
zato sam ti i predlozila da se javis lekaru koji bi ti onda dao neki jaci lek pa ako ti prodje od tog leka,onda je sigurno to bilo to.

Interesuje me da li ako sam alergican na andol a nisam ga uzimao preko 15 dana to sto sada imam neke vidljive bore ispod ociju (blagi otok) moze biti posledica od njega,iako je proslo vise od 15 dana.
Мораш да одрадиш детаљне претрге, алергијске и да им кажеш на шта сумњаш, како се не би лутало по алергенима.

Друго, пошто се отоци не повлаче, а верујем да си и раније узимао андол (као и друге лекове који садрже ацетил-салицилну киселину), савет је да посетиш и нефролога.

Back