Aleksić: Stefanović i tužilaštvo da odgovore da li su uhapšeni policajci zbog marihuane u Jovanjici

комшија

Stara legenda
Poruka
90.802
https://www.danas.rs/politika/aleks...rihuane-na-poljoprivrednom-dobru-u-jovanjici/

Aleksić: Stefanović i tužilaštvo da odgovore da li su uhapšeni policajci zbog marihuane u Jovanjici
Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić pozvao je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal da objavi da li su zbog uzgajanja marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“ kod Stare Pazove uhapšeni i policajci i vlasnik tog dobra Predrag Koluvija, blizak Srpskoj naprednoj stranci.


Aleksić: Stefanović i tužilaštvo da odgovore da li su uhapšeni policajci zbog marihuane u Jovanjici 1


Piše: Danas Online21. novembra 2019. 10.43

„Tužilaštvo i policija danima javnosti daju informacije ’na kašičicu’, i to tek pošto sam u Skupštini Srbije javno postavio pitanja o zapleni marihuane. Pozivam i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, koji upadljivo ćuti o ’Jovanjici’, da iznese sve detalje ovog slučaja i da saopšti da li su naoružani policajci u civilu čuvali zasad marihuane i da li su i oni među uhapšenima“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je dodao da tužilaštvo u svom jučerašnjem šturom saopštenju nije navelo ni koliko je marihuane zaplenjeno, i upitao da li je tačno da je pronađeno 37.000 stabljika te biljke.

„Da li se potpune informacije kriju jer su na ’Jovanjici’ česti gosti bili ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Koridora Srbije Zoran Babić, kao i drugi naprednjački čelnici“, upitao je Aleksić.
Aleksić je istakao da Stefanović mora da hitno da bude smenjen.
„Posle nesumnjivih dokaza koje je izneo uzbunjivač iz ’Krušika’ Aleksandar Obradović da je Stefanović sa svojim ocem Brankom Stefanovićem umešan u trgovinu oružjem, sada postoje ozbiljne sumnje da su policajci umešani u proizvodnju marihuane. Stefanovićev ostanak na funkciji ministra policije je neodrživ i on mora da ode“, naveo je Aleksić.

„Mora biti ispitana i odgovornost ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, čije je ministarstvo dalo dozvolu za uzgoj industrijske konoplje i državne subvencije ’Jovanjici’, gde je posađena i uzgajana marihuana. Novac građana Srbije iskorišćen je za gajenje marihuane i Nedimović mora zbog toga da odgovara“, dodao je Aleksić.




https://www.danas.rs/politika/aleks...rihuane-na-poljoprivrednom-dobru-u-jovanjici/

Aleksić: Da li je policija u civilu čuvala zasade marihuane na poljoprivrednom dobru u Jovanjici


Potpredsednik i poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, sa konferencije za novinare u Skupštini Srbije pozvao je policiju i tužilaštvo da objave sve detalje zaplene marihuane na poljoprivrednom dobru za proizvodnju zdrave hrane“Jovanjica“ kod Stare Pazove.


1574675920600.png


On je zatražio i da se utvrdi da li su naoružani policajci u civilu čuvali veliku površinu zasada marihuane, ali je i upitao zbog čega je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović čest gost tog poljoprivrednog dobra u Jovanjici.



1574675823900.png



Potpredsednik Narodne stranke podsetio je da je RTV u četvrtak 15. novembra objavila prilog o toj zapleni marihuane, da su objavljene fotografije policijskih automobila, ali da je potom nastao muk, da su izostala saopštenja MUP-a po toj akciji.

“Nije saopšteno ni koliko je osumnjičenih privedeno, da li je određen pritvor nekome, a izostalo je saopštenje da je presečen još jedan lanac proizvodnje i distribucije droge, a nije bilo ni Stefanovića da se pohvali velikom zaplenom. Nije saopšteno ni kolika je površina zasada, ali ni koliko je marihuane zaplenjeno“, rekao je Aleksić i upitao da li je tačno da su naoružani policajci u civilu čuvali to poljoprivredno dobro, a da je druga grupa policajaca koja se protivi takvom kriminalu organizovala hapšenje.

On je upitao i da li postoje dve struje u policiji, ali i da li u policiji postoji organizovana kriminalna grupa umešana u proizvodnju marihuane?

Aleksić je pitao i da li je tačno da su odgovorna lica u ‘Jovanjici’ Predrag Koluvija i Aleksandar Anđić povezani sa službama bezbesnosti.

“Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović čest je gost u ‘Jovanjici’, što budi još veću sumnju“, rekao je Aleksić i pozvao sve poštene policajce, koji, kako je istakao, čine ogromnu većinu u policiji, da slede primer uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića i obaveste javnost o kriminalnim aktivnostima njihovih kolega, koji bacaju ljagu na celu policiju.

Nakon ove najnovije afere, kako je rekao Aleksić, ostanak Stefanovića na funkciji ministra unutrašnjih poslova je neodrživ zbog velikog broja afera u koje pokazuju ili njegovu korumpiranost ili nesposobnost i nekompetentnost.

On je zato pozvao Vladu Srbije da hitno smeni Stefanovića, jer, kako je rekao da ministar ima morala on bi ostavku podneo nakon rušenja Savamle, zbog uzmešanosti oca u aferu prodaje naoružanja ili hapšenja uzbunjivača Aleksandra Obradovića .


У БУКАГИЈЕ!
 
Poslednja izmena:
https://javno.rs/vest/rasadnik-marihuane-u-pazovi-lazni-policajci-i-organska-hrana

Rasadnik marihuane u Pazovi: Lažni policajci i organska hrana

Kako je policija upala na veliko poljoprivredno gazdinstvo koje se bavi proizvodnjom organske hrane, ko se krije iza velike plantaže marihuane i ko je pokušao da stopira akciju

1574676211700.png


Da su se dvojica uzgajivača marihuane tog četvrtka 14. novembra 2019. godine pridržavala saobraćajnih propisa, verovatno su mogli još dugo nesmetano da se bave ovim nelegalnim poslom.

Međutim, tog dana desio im se „peh“. Vozili su auto-putem bahato i tokom preticanja koristili policijsku sirenu i rotaciju. Na njihovu žalost, u vozilu koje su pretekli bili su, prema saznanju BIRN-a, najviši inspektori policije i to baš iz Odeljenja za narkotike beogradske policije.

Oni su pozvali prvu policijsku patrolu koja je zaustavila beli „audi A8“. Ubrzo su pristigli i inspektori Odeljenja za narkotike koje je „audi“ prethodno pretekao, a među njima je, kako BIRN saznaje, bio i načelnik tog odeljenja Slobodan Milenković.

Tako je do otkrivanja plantaže marihuane u staklenicima gazdinstva Jovanjica iz Stare Pazove došlo praktično - slučajno. Ono što je usledilo pokazalo je da to otkriće nije bilo svima u interesu.

Policija koja se naveliko hvali svakim zaplenjenim gramom droge, u ovom slučaju se oglasila tek neuobičajeno kratkim saopštenjem i to tek nakon što su se nezvanične informacije pojavile u medijima i na društvenim mrežama.

Ni policija ni tužilaštvo nisu želeli da nam odgovore na pitanje da li je i ko u telefonskom razgovoru tražio od načelnika Odeljenja za narkotike da prekine akciju, odnosno da obustavi dalju istragu. MUP nije odgovorio na to pitanje, dok su iz tužilaštva kazali da oni nisu nadležni i uputili su nas na policiju.

Zbog toga ostajemo bez potvrde, ali i demantija navoda da je akcija Odeljenja za narkotike prekinuta jednim telefonskim pozivom i da je do nastavka postupka došlo tek pošto je javnost, ipak, saznala za događaj.


Ukupno devet osoba, uključujući i dvojicu koji su bili u „audiju“, nalaze se u pritvoru zbog sumnje da su uzgajali drogu, potvrdili su za BIRN i MUP i Tužilaštvo za organizovani kriminal.
U pitanju su P.К, Z.M, V.Ž, P. Ž, P.H, S.H, V. B, B. J. i B.M, koji se sumnjiče da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
„Organizovanoj kriminalnoj grupi se stavlja na teret da je u periodu od januara do novembra 2019. godine, na području opštine Stara Pazova i Inđija, odnosno u staklenicima privrednog društva Jovanjica, vršili uzgajanje opojne droge kanabis koja sadrži psihoaktivnu komponentu THC u količini većoj od 0,3%“, piše u odgovoru tužilaštva upućenog BIRN-u.

Inače, prema Zakonu o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama, zabranjeno je gajenje vrsta i varijeteta konoplje (rod Cannabis) koji mogu sadržati više od 0,3% supstanci iz grupe tetrahidrokanabinola.
Navodi se i da je svih devet osoba saslušano u Tužilaštvu za organizovani kriminal i da je svima na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, odredio pritvor.
Iz MUP-a nam je takođe potvrđeno da je kod jednog od privedenih pronađena falsifikovana policijska legitimacija. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog krivičnog dela posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

MUP dodaje da je on odmah priveden u policijsku stanicu, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 časova, kao i da se trenutno se nalazi u pritvoru.
Protiv vozača „audija“ napisana je prekršajna prijava jer je „vozilo, mimo zakona, bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom“.
„Ni vozač automobila, ni osumnjičeni, nikada nisu bili zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a ni svetlosna i zvučna signalizacija na vozilu nema veze sa onom koju koristi policija“, stoji u odgovoru MUP-a na pitanja BIRN-a.
Iz policije i tužilaštva navode da je osumnjičenima „sud, po isteku zadržavanja od 48 časova, odredio pritvor“, ali ne navode da li je do privođenja došlo 14. novembra ili dan kasnije, kada je informacija dospela u javnost.

Indicije i činjenice

Prve glasine da se otkriće plantaže marihuane zbog nečega prikriva, „podgrejala“ je činjenica da se policija nije odmah oglasila u vezi sa tim slučajem.
Prvo šturo saopštenje usledilo je tek nakon što su mediji objavili nezvanična saznanja, prema kojima su u uzgajanje narkotika bili umešani i pripadnici policije.
Nakon medija oglasio se i Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke koji je na konferenciji za novinare upitao da li postoje dve struje u policiji, ali i da li u policiji postoji organizovana kriminalna grupa umešana u proizvodnju marihuane.
Tek nakon ovoga, 19. novembra, oglasila se policija šturim sopštenjem, iako uobičajeno opsežno izveštava javnost o svakom gramu zaplenjene „trave“ i drugih narkotika.

U ovom saopštenju pomenuto je „profesionalno postupanje policije“, a za ostale informacije, javnost su uputili na tužilaštvo.
Počele su da pristižu i nove glasine iz izvora bliskih policiji, među kojima i ona da je u telefonskom imeniku osumnjičenog sa lažnom (ali originalu vernom) službenom značkom bili zapisani i brojevi telefona i kontakti sa nekoliko visokopozicioniranih i uticajnih ličnosti političkog života Srbije.
Buknule su i društvene mreže na kojima su postavljeni linkovi izveštaja pojedinih portala iz 2015. i 2016. godine kada je tadašnji ministar za rad Aleksandar Vulin na tom imanju brao paradajz, a poslanik SNS-a Zoran Babić gazdinstvo za (bar zvanično) uzgajanje organskih proizvoda, nazvao „srpskom pričom o uspehu“.

ministar-vulin-jovanjica.png

Ministar vojni Aleksandar Vulin u poseti gazdinstvu Jovanjica 2015. foto:printscreen mondo.rs
babic-jovanjica.png

Zoran Babić u poseti gazdinstvu Jovanjica 2016.


Uz sve pomenute indicije i činjenice, posebno one zvanično potvrđene - da je prvoosumnjičeni imao službenu, mada lažnu legitimaciju MUP-a, kao i da je posedovao svetlosnu i zvučnu signalizaciju na svom „audiju A8“, ipak i dalje ostajemo bez odgovora na pitanje učestvuje li policija u proizvodnji droge pružanjem političke zaštite kriminalcima.

Iako na sajtu Jovanjice piše da su „u potpunosti posvećeni proizvodnjii i distribuciji organske hrane i ostalih proizvoda iz ove oblasti“, izvori kažu da je marihuanom bilo zasađeno više hektara zemljišta tog gazdinstva. Ipak, zvaničnog podatka o količini otkrivenog kanabisa još uvek nema.
U dopisu policije BIRN-u navodi se da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova „na jednom poljoprivrednom dobru u okolini Stare Pazove“ i dalje preduzimaju sve zakonom predviđene mere i radnje po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

„Pretresi na poljoprivrednom gazdinstvu u okolini Stare Pazove i dalje su u toku, a konačna količina zaplenjenih narkotika biće poznata kada budu posečene sve stabljike na parcelama i kada bude završeno njihovo veštačenje“, naveo je MUP.

Uzgajalište „organik“ kanabisa

Privredno društvo Jovanjica osnovano je 2011. godine. Većinski vlasnik je 38-godišnji Predrag Koluvija sa 75 odsto udela, dok je ostatak u posedu Aleksandra Anđića.
Iako je reč o poljoprivrednom gazdinstvu, firma nema zemljište u vlasništvu, ali zato Koluvija poseduje 118.705 kvm u Staroj Pazovi i Bačkom Petrovom Selu.
Osim što je suvlasnik Jovanjice, Koluvija je i vlasnik preduzeća Restoran Jovanjica osnovanog 2014. Vlasnik je i privrednog društva Balkan grow registrovanog za nespecijalizovanu trgovinu na veliko, osnovanu 2016. Njegovo je i preduzeće Jovanjica gradnja, osnovano u julu ove godine. Istog datuma osnovao je firmu za računarsko programiranje XTRASOFT.
Vlasnik je i preduzetničke trgovinske radnje PIAZZA ORGANIKA koju je osnovao 2016. Od 2018. suvlasnik je i PTMAERO DOO, firme za vazdušni prevoz tereta.
 
Poslednja izmena:
Korumpirani mediji pod kontrolom siptarskih narkokartela opet vrsljaju.
Gamad smrdljiva po svaku cijenu zeli zadrzati monopol nad trgovinom marihuane, ne daj Boze da bi se na ulicama Srbije nasla kvalitetna, nesmrdljiva roba koja nije prosla kroz crne prste nekakvog siptarskog divljaka.
Podrska farmerima!
 
Korumpirani mediji pod kontrolom siptarskih narkokartela opet vrsljaju.
Gamad smrdljiva po svaku cijenu zeli zadrzati monopol nad trgovinom marihuane, ne daj Boze da bi se na ulicama Srbije nasla kvalitetna, nesmrdljiva roba koja nije prosla kroz crne prste nekakvog siptarskog divljaka.
Podrska farmerima!
Нормаално
Треба увек штитити домаћу производњу.
У овом случају, пушити домаће
 
Korumpirani mediji pod kontrolom siptarskih narkokartela opet vrsljaju.
Gamad smrdljiva po svaku cijenu zeli zadrzati monopol nad trgovinom marihuane, ne daj Boze da bi se na ulicama Srbije nasla kvalitetna, nesmrdljiva roba koja nije prosla kroz crne prste nekakvog siptarskog divljaka.
Podrska farmerima!

Eko marihuana ...
 
Korumpirani mediji pod kontrolom siptarskih narkokartela opet vrsljaju.
Gamad smrdljiva po svaku cijenu zeli zadrzati monopol nad trgovinom marihuane, ne daj Boze da bi se na ulicama Srbije nasla kvalitetna, nesmrdljiva roba koja nije prosla kroz crne prste nekakvog siptarskog divljaka.
Podrska farmerima!
Ja sam bio konsterniran kada mi mladi kolega ponudio dva tri dima onoga što današnja omladina nabavlja!
Poput metil alkohola samo te udrveni i obori.
 
Нормаално
Треба увек штитити домаћу производњу.
У овом случају, пушити домаће
Ja sebi sto sam uzgojio, bilo je eko.
Jedino sam od djubriva koristio Plantella List i Plantella Cvet, a to je na bazi morskih algi.
Znaci strogo ekoloski.
Sjemenke nisam koristio ove s ulice, vec lijepo narucio na netu s RQS.
Nista vise sa siptarijom ne zelim imati, dok sam bio mladji, znao sam pusiti tu smrdljivu travu koju su dodirivale siptarske sape, ali sada pusim samo ono sto uzgojim sam ili netko za koga znam da je pouzdan.
 
https://srbin.info/drustvo/sta-se-k...ne-od-12-hektara-nije-najvaznija-vest-za-mup/

ШТА СЕ КРИЈЕ? Случај плантаже марихуане од 12 хектара није најважнија вест за МУП

Припадници Одељења за наркотике београдске полиције недавно су открили плантаже марихуане на пољопривредном газдинству "Јовањица", које се бави производњом органске хране. Имајући у виду да је узгајивач приликом хапшења код себе имао легитимацију МУП-а, а да се МУП огласио оскудним саопштењем, док је истог дана акценат стављен на хапшење Младена Новаковића Тоцила, поставље се питање да ли је и зашто овај случај умало завршио "под тепихом".

1574720768100.png


22:26 25.11.2019.

На случај „Јовањица“ подсетио је и бивши начелник Генералштаба војске Србије Здравко Понош, гостујући у емисији „Утисак недеље“ на „Новој С“. Понош је, између осталог, истакао да му је за око запало то што полиција на неки начин умало прећутала проналажење плантаже марихуане на пољопривредном добру Јовањица покрај Старе Пазове, које је јавности је познато као један од највећих произвођача органске хране у Србији.

– Пажњу ми је привукло откриће плантаже марихуане на пољопривредном добру „Јовањица“. „Јовањица“ је добијала подстицај од ове државе, а то газдинство су обилазили министар Вулин и још неки високи функционери СНС-а. Не верујем да су они садили марихуану. Бар се надам да нису. Али, очигледно да се овај режим, осим контроле тржишта наркотика, мало посветио и производњи – рекао је Понош и додао:

– Људи који су то нашли су припадници Четвртог одељења београдског УКП-а који се баве борбом против наркотика. На сву срећу, то одељење води један врло виспрен и одлучан полицајац, син некадашњег генерала Сенте. Игром случаја, натрчали су на човека који води ту плантажу, који има службену легитимацију МУП-а и који је био бахат на путу. Да ли је лажна или права, не зна се. Открије се плантажа од 12 хектара марихуане, министар полиције не оде да се услика када је то откривено него се ствар гура под тепих – констатовао је Понош.

Вест о открићу 12 хектара плантаже марихуане на пољопривредном газдинству Јовањица осванула је пре неколико дана, а према наводима медија, откривена је сасвим случајно.

Двојица узгајивача плантаже возили су ауто-путем бахато и током претицања користили полицијску сирену и ротацију. На њихову жалост, према писању БИРН-а, у возилу које су претекли били су највиши инспектори полиције и то баш из Одељења за наркотике београдске полиције, међу којима и начелник овог одељења Слободан Миленковић, за ког је Понош навео да је син генерала Сенте.

По изласку из аутомобила, према наводима, сувозач из „аудија“ показао је полицијску легитимацију (чији је изглед веран оригиналној полицијској „значки“). Након провере на лицу места, утврђено је да легитимација не постоји у систему и да је реч о лажном документу.

Тако је до откривања плантаже марихуане у стакленицима газдинства Јовањица из Старе Пазове потпуно случајно.

Укупно девет особа, укључујући и двојицу који су били у „аудију“, ухапшени су због сумње да су као организована криминална група извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Према наводима БИРН-а, у питању су П.К, З.М, В.Ж, П. Ж, П.Х, С.Х, В. Б, Б. Ј. и Б.М.

Зашто је МУП прећутао проналажење плантаже марихуане?

Међутим, с обзиром на то да је МУП малтене прећутао ово откриће, произилази питање зашто чињеница о открићу плантаже марихуане није била вредна сазнања јавности.

– Полицајци на пољопривредном добру у околини Старе Пазове предузимају законом предвиђене мере и радње по налогу тужилаштва. Припадници Министарства унутрашњих послова обављају свој посао професионално, а за све остале информације у вези овог случаја заинтересовани се могу обратити надлежном тужилаштву – навео је МУП у допису који је назвао „Реаговање, Стара Пазова“.

Имајући у виду да се МУП, па и сам министар Небојша Стефановић, редовно хвале полицијским акцијама, запленама и открићем дроге и шверцера, овај случај остао је скоро без одјека у јавности. Нити су стигле фотографије, ни видео снимци, а ни сам министар није се похвалио добро обављеним послом Одељења за наркотике београдске полиције.

Са друге стране, истог дана је ухапшен Младен Новаковић Тоцило из околине Младеновца због сумње да је организовао нарко-групу која је дрогом снабдевала Србију, и од које је до сада заплењено 77 килограма хероина и 200 грама кокаина, па су многи посумњали, а поједини медији и писали, да тим хапшењем жели да се скрене пажња са случаја „Јовањица“.

На питања Директно.рс зашто МУП није детаљније известио о плантажама марихуане на газдинству „Јовањица“, већ је дато кратко саопштење без фотографија и видео снимака и зашто се министар Небојша Стефановић није лично огласио овим поводом, нити је обишао то место где је плантажа откривена, из МУП-а се нису огласили.

Шта је Јовањица и чиме се бави?

Ова фирма је за свега пет година постала највећи произвођач и дистрибутер органске хране у Србији. Њихови производи се продају у свим трговинским ланцима, ускоро започињу кућну доставу, а како су писали медији под њиховим брендом продају се воће, поврће, биље и житарице неколико стотина произвођача из села широм Србије.

Фирма Јовањица, према писању медија, учествовала је и у пројекту који је реализовао Град Београд где је расписан конкурс за давање око 5.000 хектара градске земље на коришћење, а 2015. године тадашњи министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин учествовао је и у берби повртарских култура на овом пољопривредном газдинству.
 
Mediji po obicaju prenapuhuju stvari, na 12 ha. nasli tri biljke koje je netko od radnika tamo posijao u nadi da ce neometano pobrati.
Splet nesretnih okolnosti doveo je do toga da se opozicijska klika okupila, pa u suradnji s izdajnickim medijima digla kuku i motiku u situaciji, u kojoj realno, kuki i motici, uopce nema mjesta.

Zamislimo sada da je neki cestiti radnik, u nadi da ce sebi i obitelji omoguciti lijepo ljetovanje u Grckoj, odlucio postaditi tri-cetiri biljcice?
S pravom se postavlja pitanje - odakle politicarskom olosu uopce obraza da takvog covjeka propitkuje, jos gore, zatvara?
Covjek se bori za svoju zenu i djecu, a oporba zaziva javni linc!
Baklje, grablje i motike... eto, to je srpska oporba... ulicari najobicniji.
Oporbeni olos obiteljsku tragediju zlorabi u najgori moguci oblik samopromocije!!!
I onda je Vucic bez srca... yeah, my foot.
 
https://srbin.info/drustvo/uhapsen-vlasnik-firme-jovanjica-i-zaposleni-policija-pronasla-tone-droge/

Ухапшен власник фирме „Јовањица“ и запослени: Полиција пронашла тоне дроге…

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, пронашли су на пољопривредном добру у близини Старе Пазове илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима и запленили 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљику ове опојне дроге у сировом стању укупне тежине 3.954 килограма.

1574815183300.png


19:00 26.11.2019.

Због сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, ухапшен је П. К, одговорно лице фирме „Јовањица“ у чијем власништву је поменуто пољопривредно добро, а који се сумњичи да је био вођа организоване криминалне групе која се бавила узгојем марихуане.
Ilustracija EPA

Ухапшено осам људи, за једним се трага

Због истог кривичног дела, а као чланови групе, ухапшени су М. З. (39), Ж. В. (55), Х. С. (37), Ј. Б. (43), Ж. П. (25), Б. В. (35), М. Б. (37) и Х. П. (40), сви запослени у фирми „Јовањица“, док је полиција за још једном особом расписала потрагу и за њом се интензивно трага.
Сви ухапшени налазе се у притвору, који им је одређен од стране надлежног суда.

Фалсификовање исправе

Против осумњиченог П. К. поднета је и кривична пријава због сумње да је извршио кривична дела посебни случајеви фалсификовања исправе. Наиме, полиција је код њега, приликом заустављања возила у којем се налазио, пронашла фалсификовану службену легитимацију, док је против возача аутомобила поднета прекршајна пријава јер је возило, мимо закона, било опремљено светлосном и звучном сигнализацијом.
Претресом просторија фирме „Јовањица“ пронађени су и један пиштољ и један револвер, због чега ће против П.К. бити поднета и кривична пријава због недозвољене производње, држања и промета оружја и експлозивних материја.
 

Back
Top