Pisac Lorens Darel.
Hoce li neko da prica o ovom romanu?
Hoce li neko da prica o ovom romanu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Тешко да жене разумеју, оне знају! Зато монструм и изгледа конфузан. Није.Milena_9:Da, Monstrume, prilicno je konfuzno. Vise te razumem intuicijom nego razumom.
Svaki veliki , bogat, pa konacno i srecan zivot, podrazumeva da u njemu prolazis svoj put od smilja i milja, od trnja do zvezda. Pocinjes da bivas covek onog mometa kad dozivis prvi emotivni lom u zivotu.
Prijatelju, ali ti si voleo! To je bogatstvo. Neki odzive, odrade ceo zivot i nikada im se ne dogodi ljubav. E sad sto sve prolazi, sto niko nema hipoteku nad necijom ljubavlju dozivotno, sa tim si upoznat na pocetku.
Postoje raznolike ljubavi: prema partneru, deci, domovini, prijateljima, altruisticki pristup zivotu kad podignes na sledeci nivo...
U Kvartetu su opisani oni koji su voleli nekoga ili nesto. Ali jedan od najlepsih delova romana je kada Darel opisuje pustinju i beskrajnu uzajamnu ljubav Beduina i nje.
Zato procitaj Kvartet do kraja. Konacno, doslednost je jedan od koraka u ljubavi ka samom sebi.
Hajd sad, jedan osmeh, iskorak napred u novi dan...
`Aj` ziveli!![]()
Ha,ha, ha,Milena_9:Srce te je otkucalo.![]()
Draga moja, tu ti se gnezde takvi monstrumi da je bolje i da ne znaš.Justina:
... Kao shto vidite Monstruma ovde nema ... vec dugo ... i nece ga ni biti, znam. Monstrumi su opasne zverke, posebna vrsta, ako je i bilo lomova kroz njih se proshlo hrabro i odluchno (bitka je dobijena, rat je izgubljen). Ovo chisto da ne uzimate monstrume za primer, oni su to samo u svom monstruoznom svetu, a to je jedan poprilichno virtuelni svet, ko ovaj ovde.
Chitala sam da je Darelova zamisao bila da prikaze likove koji ne treba da budu nalik na realne, obichne ljude, da tu na neki nachin bude pretecha postmodernizma, ima raznoraznih teza na tu temu. Tu je apsurd ! Koliko se samo ljudi pronalazi u ovim romanima ? I poshto dugo razmishljam o tome, jedno moguce reshenje bi bilo, da mi povremeno uzimamo maske (koje oduvek postoje), i da jedan deo svog zivotnog puta, ili bar kroz svoje zivotne lomove idemo sa tim maskama na licu. Mozda pod maskama upoznajemo i one koje bi voleli da zadrzimo uz sebe, ali, avaj, to nije po pravilima maskirane igre ...
Valjda u ovim mojim rechima ima i malo Darela ... grize me savest shto ga zanemarujem. Ali, neko je pomenuo masku moje ljubavi, i ja ne mogu a da se na pojavim ...
* * *
Dobila bi ona malo. Pa to ti je isto kao i zvocanje.Milena_9:Justina je tu, nedostaju Mauntoliv, Baltazar i Klea. I eto ti kvarteta.
A ja bih volela da ovde nabasam na jednog Nesima.
" Kada su se cisti celicni obrisi dina ukazali na poznoj mesecini, Nesim je zaustavio auto.Dok je pipajuci trazio po dzepu cekovnu knjizicu, rekao je drhtavim glasom, ociju punih suza: " Koliko trazis da cutis?" Okrenula se ka njemu / Justina / i, posto je prvi put spazila neznost i tugu na tom tamnoputom licu, umesto straha, preplavi je stid.U njegovom izrazu je prepoznala slabost prema dobrom tako da nikad ne bi mogao postati neprijatelj takvima kao sto je ona. Stavila je bojazljivo ruku na njegovu misicu i rekla :" Veoma se stidim. Molim te, oprosti mi. "
Sada su se gledali sa novim razumevanjem...Kada je auto ponovo krenuo, oni su ponovo zacutali- i uskoro jurili preko pustinje kia celicnom svetlucanju zvezda. Dok je ovo cudno, drmljivo stvorenje sedelo pored njega, Nesim je u nekoliko mahova pomislio: " Hvala Bogu sto nisam genije- jer genije nema nikog kome bi mogao da se poveri."........
Eto malo....