Aleksandar Vulin uskoro će biti smenjen s mesta direktora BIA

чистка русофила
вучић изабрао погрешну страну да би задржао столицу

неће дочекати следећи хилов рођендан

fight scene GIF
 
  • Haha
Reactions: PA8

Ambasada SAD demantovala da je pozvala Vulina na obeležavanje godišnjice akcije “Halijard”​

V. Jeremićdanas 16:36
Ambasada SAD demantovala da je pozvala Vulina na obeležavanje godišnjice akcije “Halijard” 1
Foto: FoNet Milica Vučković
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država nije lično pozvala direktora BIA Aleksandra Vulina na obeležavanje godišnjice misije “Halijard”, rečeno je Danasu u Ambasadi SAD.
“Obeležavanje misije ‘Halijard’ je godišnji događaj koji okuplja Amerikance i Srbe kako bi obeležili neverovatan čin herojstva iz doba kada su naši narodi bili saveznici u borbi za oslobađanje sveta od fašističkog terora”, navode u ambasadi SAD.

Kako su istakli, to je otvoreni događaj koji organizuje Fondacija Halijard, a na kojem američka ambasada svake godine ima čast da učestvuje.
“Ove godine, ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil govorio je kako svi treba da crpimo inspiraciju iz misije ‘Halijard’ i da se zajedno suprotstavimo silama terora i agresije, koje su vratile užase rata na evropski kontinent. Tu poruku podrške miru u Evropi mogli su da čuju svi prisutni – pa i gospodin Vulin, čak i ako ga ambasada SAD u Beogradu nije lično pozvala da prisustvuje”, rečeno je Danasu u ambasadi SAD.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući u emisiji Hit tvit istakao da je Aleksandar Vulin dobio poziv za događaj na kojem je govorio ambasador SAD.

– Dobio poziv i pojavio se. Šta da radite? Ne ide čovek nepozvan, kazao je Vučić.
Prisustvo Vulina na događaju na kojem je učestvovao ambasador SAD Kristofer Hil bilo je iznenađujuće imajući u vidu da je američko Ministarstvo finansija nedavno direktora BIA stavilo na listu sankcija zbog korupcije, povezanosti sa transnacionalnim organizovanim kriminalom i vezama sa Rusijom.
 

Back
Top