Aleksandar Vučić: Sa ove 3 posledice odmah bi se suočili ako odbijemo plan

wsox

Domaćin
Poruka
4.600
3327704-whatsapp-image-20230123-at-8-41-11-pm-1-ls-s.jpg

Srbija odmah gubi bezvizni režim! Vučić: 3 trenutne posledice ako Srbija ne prihvati plan velike petorke

Srbija je suočena sa 3 ozbiljne posledice ako je prihvati plan, obelodanio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju naciji.

U drugoj rečenici "velike petorke" saopšteno je: "morate da prihvatite ovaj plan, a ako ne prihvatite novi pregovarački okvir za put ka Evropi" suočićete se:

Pod 1 - sa prekidom evropskih integracija i ukidanjem bezviznog režima.

Pod 2 - sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija.

Pod 3 - Sa sveobuhvatnim merama u ekonomskom i političkom smislu koje će naneti veliku štetu Republici Srbiji - kazao je on.

Celokupno obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića pročitajte OVDE.

Vučić je istakao je izneo plan i šta može da se radi, a pod jedan je da Srbija mora da nastavi svoj evropski put.

- Bili bismo ekonomski i politički izgubljeni bez evropskog puta. A da smo bez toga, ne bih pristao da vodim zemlju. Naš plan je da radimo mnogo više i jače. Da radimo na reformama našeg pravnog sistema. Da u svemu pokušamo da budemo najbolji. Sutra imamo sednicu saveta za BDP. Moramo da u svemu budemo najbolji, kao što smo prošle godine 63 odsto investicija privukli, od celog Zapadnog balkana - rekao je Vučić i dodao:

- Ljudi ne treba da brinu, ništa nismo potpisali, nigde nema ni paraf. Ja ću narednih dana pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa u Narodnu skupštinu koji žele da čuju, i obavestiću ih kako je sve teklo, šta su namere. Tražićemo značajniju ulogu parlamenta i vlade, to je važno. Ja uvek obaveštavam, i saslušam mišljenje SPC i verskih zajedenica. Pred nama je težak period, i biće potrebno više truda, rada i energije, da bismo sve mogli na najbolji mogući način - dodao je.

(Kurir.rs)
https://www.kurir.rs/vesti/politika/4094016/srbija-odmah-gubi-bezvizni-rezim-vucic-o-pretnjama

Drugim rečima,Aleksandar Vučić traži od naroda i parlamenta 'dozvolu' tj. 'zeleno svetlo' da uradi ono što je naumio i zbog čega je doveden na vlast,a to je da stavi potpis na pomenuti dokument. 🤬

Praktično on ovim priznaje da je vlast SNS-a sa 700.000 i kusur članova parazitska,jer ne ume samostalno da vodi srpsku privredu i podiže BDP bez stranih investicija. Pa gospodine predsedniče, to je bilo očekivano od tebe, ti prvi NEMAŠ NI DAN RADNOG STAŽA U STRUCI, a i ono što ti je upisano u radnu knjižicu van struke je upitno. Šta tek reći za ostatak tvoje kriminalne klike ! 💋
Vučić je dobio ono što je htio a svi ostali će to plaćati.Svetosavci su zajebani igrači i to su dokazali i ovaj put.Srbija može živjeti bez Kosova i pustit će ga za silne novce.

Branko Lori

Stara legenda
Poruka
89.937
Не вјерујем да постоји иједан Србин који би дао Косово зарад неке потенцијалне ЕУ будућности!

Kosovo je dato pre 24 godine. Onog momenta kad je prihvaćeno da naši organi vlasti odu zajedno sa vojskom priča je zapečaćena.
Očigledno su Ukrajinci izvukli pouku iz našeg slučaja i zato ne prihvataju nikakvo primirje.
Mi smo trebali da prihvatimo Rambuje ( jer je predviđao ostanak naše vojske) ili da držimo vojsku tamo dok nas silom ne isteraju ako mogu. Ono s Kumanovom je bila predaja. Tad je priča završena, a ovo sad je u suštini papirologija. Potpisali ili ne, mi tamo ne možemo ništa jer nemamo na Kosovu vojsku i policiju. Tako stvari stoje. Ni meni se to ne sviđa, ali to je tako.
Pričamo o normalnim srbima !

crnizmaj0

Aktivan član
Poruka
1.596
Smeješ se na to što od 700.000 članova SNS ne može da se nađe ijedan stručnjak sa bilo kog fakulteta u bilo kojoj oblasti koji bi organizovao srpsku privredu i postavio je na zdrave noge ? Bez ili sa minimalnim udelom stranih investicija?
Koja se drzava razvila na stranim investicijama? Nema takve
A posebno ne na nas nacin - da se drzava zaduzuje da bi finansirala *strane investicije*

Branko Lori

Stara legenda
Poruka
89.937
На шта да нам уведу санкције..?
На Стране банке
На Стране трговинске ланце(Lidl,Maxi..)
На Стране руднике злата,бакра
На Стране "инвестиције" које ми плаћамо
На њихове путне концесије
На Стране Млекаре
На Страни ПКБ
Ускоро и ЕПС,Телеком...
Што би сами себи уводили санкције

mario80

Buduća legenda
Poruka
44.702
На шта да нам уведу санкције..?
На Стране банке
На Стране трговинске ланце(Lidl,Maxi..)
На Стране руднике злата,бакра
На Стране "инвестиције" које ми плаћамо
На њихове путне концесије
На Стране Млекаре
На Страни ПКБ
Ускоро и ЕПС,Телеком...
Што би сами себи уводили санкције
Tek sada bi vido šta znače sankcije kada nemaš ni privredu ni ekonomiju!

pop80

Iskusan
Poruka
5.673
Žvala ponudio ostavku na Glavnom odboru SNS-a,koja je održana večeras u 21h. Darko Glišić je tom prilikom rekao Av-u "Pakuješ se ti, pakujemo se i mi! Ili ćemo se svi zajedno boriti za Srbiju ili sve ovo nema više smisla!" Nema BEŽANJA! PREDAJA NIJE OPCIJA,jel tako OLOŠI!?
psiho nema mda da prizna kosovo pa hoće nekog drugog da namesti.. nije lud da ga obese na terazijama

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.338
"Mogao sam da kažem da nećemo da razgovaramo, ali bi bilo posledica"

Predsednik je rekao da je prihvatio razgovore ne zato da bi kupovao vreme jer Aljbin Kurti će činiti sve da ne formira ZSO, a što hronološki prvo sledi, već jer Srbija ne sme da ostane izolovana.
"Ja sam shvatio da nas niko ne sluša i da ćemo morati sa tim da se suočimo. Da li sam mogao da kažem izađite napolje, nećemo da razgovaramo o tome. Mogao sam, ali bi bilo posledica. Bilo bi pitanje dana, ili nedelje, kada bi nam ukinuli bezvizni režim koji imamo sa EU. Drugo što bi nam se dogodilo ne bi bilo više stranih investicija, a mnoge bi se i povukle iz Srbije", rekao je Vučić.
Predsednik je rekao da samo Nemci u našoj zemlji zapošljavaju 80.000, a ako se uzmu i Amerikanci, Francuzi i Italijani onda je taj broj još toliki.
"Sa Nemačkom imamo 8,2 milijarde evra, od toga isplaćujemo plate i penzije, a da ne pričam šta bi značilo da Srbija bude izolovana. Srbija mora da učestvuje u dijalogu, mora da nastavi svoj put, ne zato što obožavam njihovo licemerje već zato što ekonomski moramo da opstanemo i napredujemo, ne smemo da budemo izolovani", rekao je Vučić.

pop80

Iskusan
Poruka
5.673
"Mogao sam da kažem da nećemo da razgovaramo, ali bi bilo posledica"

Predsednik je rekao da je prihvatio razgovore ne zato da bi kupovao vreme jer Aljbin Kurti će činiti sve da ne formira ZSO, a što hronološki prvo sledi, već jer Srbija ne sme da ostane izolovana.
"Ja sam shvatio da nas niko ne sluša i da ćemo morati sa tim da se suočimo. Da li sam mogao da kažem izađite napolje, nećemo da razgovaramo o tome. Mogao sam, ali bi bilo posledica. Bilo bi pitanje dana, ili nedelje, kada bi nam ukinuli bezvizni režim koji imamo sa EU. Drugo što bi nam se dogodilo ne bi bilo više stranih investicija, a mnoge bi se i povukle iz Srbije", rekao je Vučić.
Predsednik je rekao da samo Nemci u našoj zemlji zapošljavaju 80.000, a ako se uzmu i Amerikanci, Francuzi i Italijani ona je taj broj još toliki.
"Sa Nemačkom imamo 8,2 milijarde evra, od toga isplaćujemo plate i penzije, a da ne pričam šta bi značilo da Srbija bude izolovana. Srbija mora da učestvuje u dijalogu, mora da nastavi svoj put, ne zato što obožavam njihovo licemerje već zato što ekonomski moramo da opstanemo i napredujemo, ne smemo da budemo izolovani", rekao je Vučić.
psiho posle svakog razgovora sa eu nato fašistima izjavi sledeće: oni imaju svoj stav i mi to mora da znamo ali važno je da su nas saslušali, da su razumeli poziciju srbije..
da li je psiho lagao ranije ili laže večeras??

pop80

Iskusan
Poruka
5.673
Koliko puta za poslednjih par godina ste čuli od stranih državnika i srpskih izdajnika da je Kosovo odavno nezavisno? Pitate li se zašto onda traže od nas da ga priznamo? Svi oni ga priznaju, šta koji moj više hoće od nas kad smo NEBITNI jel, a oni u pravu? Razumete li?
ne volim možda najvećeg sns bota Matiju Bećkovića ali je u pravu:
Ako je Kosovo nezavisno zašto traže od nas da ga priznamo? Ako je njihovo zašto nam ga otimaju?