Aleksandar Vučić priznaje da je u Srebrenici bio izvršen genocid

Poruka
73.043
Autorska.

Otvorih je čisto da se podsetimo nekoliko stvari. Pošto se u zadnje vreme vodi vrlo jasno kampanja protiv nekih pojedinaca; Zdravko Ponoš koji kotira za potencijalnog Vučićevog glavnog protivkandidata na predstojećim izborima, izjavio je da će poštovati sve odluke Republike Srbije i da je Srbija svoj stav jasno rekla u deklaraciji parlamenta 31. marta 2010. godine.

Međutim, šta je stav Aleksandra Vučića i preciznije, šta je tačno bio stav tada? Podsetimo se, i u izradi teksta deklaracije i Srpska napredna stranka, tada iz opozicije, učestvovala je u izradi tog teksta sa nekoliko amandmana, a čak se govorilo i da će SNS glasati u parlamentu za nju. Neki amandmani SNS-a jesu bili usvojeni, ali šta je Vučićevo obrazloženje, tačno? On je tada smatrao kao i cela SNS da posle haških presuda Srbija treba da osudi te zločine koje su počinili pripadnici Vojske Republike Srpske. Ali šta je nama bitno; pojašnjenje šta nije sporno; od 06:30:


ALEKSANDAR VUČIĆ: Možemo da kažemo sve kako piše u presudi Međunarodnog suda pravde.

Vuqiqi.PNG


Na docnije pitanje novinarke za pojašnjenje, da li je za SNS sporna pravna kvalifikacija dotičnog zločina kao genocida, kao i krivična odgovornost Ratka Mladića, aktuelni predsednik Srbije je demantovao da je to problem i dodao da podržavaju saradnju sa Haškim tribunalom.

Kao znak odobravanja deklaracije o Srebrenici, SNS je povukla strategiju brda amandmana kojim bi zatrpala parlament i tehnički zakomplikovala proceduru izglasavanja Deklaracije o Srebrenici. Kad je došao dan glasanja za deklaraciju, Vučić niti iko iz SNS-a nije digao svoju ruku protiv potvrde dokumenta.

Podsetimo, ovo je stav Vučića kao čoveka koji je tada bio aktivan političar i jedan od učesnika izrade deklaracije o osudi zločina u Srebrenici. Od dolaska SNS na vlast, SNS nikada nije donela sve do današnjeg dana drugačiju rezoluciju i nastavlja da se pridržava njenih načela, kao što je Vučić i podsetio u intervjuu za bosansku televiziju kod Senad Hadžifejzovića.
 

Mystic+

Legenda
Poruka
69.894
Уопште сва та деришта, синови и унуци бољшевизма ни не знају шта је дипломатија.

Врте се укруг и другосрбијанци и крезубосрбијанци и замајавају Србе од 1944.г.

Србијом влада несрпска елита
 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.