Aleksandar Vučić: Narcisoidnost i iskrivljena percepcija?

Banovic_Strahinja

Aktivan član
Moderator
Poruka
1.839
https://forum.krstarica.com/threads/narcisoidnost-i-iskrivljena-percepcija.1025121/

Narcisoidne osobe, uprkos samouverenom ponašanju, žude za divljenjem i bore se da poveruju u sopstvenu genijalnost.

Grandiozna narcisoidnost ima dve njene dimenzije: narcisoidno divljenje (sposobnost šarma i manipulacije) i narcisoidno rivalstvo, koje uključuje omalovažavanje i agresivno ponašanje prema drugima.

Narcisoidne crte često su izraženije kod političkih lidera nego kod šire populacije, a teorije zavere mogu biti privlačne političarima tokom izazovnih perioda.

----------------------
Po nekoliko sati, skoro svaki dan, na televiziji gledamo govore predsednika (ručni potpis), grandiozni projekti koje je on lično osmislio (a koji nam često nisu potrebni), spasavanje države – koju, naravno, jedino on može spasiti (npr nabavkom graška) – njegove vrlo loše reakcije na svaku kritiku, izmišljanje kriza koje u mnogo čemu liče (ako već nisu čiste teorije zavere). Sve ove osobine predsednika poklapaju se sa crtama narcisoidnosti. Postavlja se pitanje: da li on pati od narcisoidnog poremećaja ličnosti?

Da li se slažete? Da li prepoznajete još političara sa scene bivše SFRJ koji bi potpali u ovu kategoriju?"

Poslednja izmena:
https://forum.krstarica.com/threads/narcisoidnost-i-iskrivljena-percepcija.1025121/

Narcisoidne osobe, uprkos samouverenom ponašanju, žude za divljenjem i bore se da poveruju u sopstvenu genijalnost.

Grandiozna narcisoidnost ima dve njene dimenzije: narcisoidno divljenje (sposobnost šarma i manipulacije) i narcisoidno rivalstvo, koje uključuje omalovažavanje i agresivno ponašanje prema drugima.

Narcisoidne crte često su izraženije kod političkih lidera nego kod šire populacije, a teorije zavere mogu biti privlačne političarima tokom izazovnih perioda.

----------------------
Po nekoliko sati, skoro svaki dan, na televiziji gledamo govore predsednika (ručni potpis), grandiozni projekti koje je on lično osmislio (a koji nam često nisu potrebni), spasavanje države – koju, naravno, jedino on može spasiti (npr nabavkom graška) – njegove vrlo loše reakcije na svaku kritiku, izmišljanje kriza koje u mnogo čemu liče (ako već nisu čiste teorije zavere). Sve ove osobine predsednika poklapaju se sa crtama narcisoidnosti. Postavlja se pitanje: da li on pati od narcisoidnog poremećaja ličnosti?

Da li se slažete? Da li prepoznajete još političara sa scene bivše SFRJ koji bi potpali u ovu kategoriju?"

Aleksandar Vucic je prevazisao odavno sve politicare svoje generacije.

A da je narcis ne znam po cemu si ti to zakljucio,on je po prirodi preveliki emotivac ali je i borac prirodni,kod narcisa nema empatije i strpljenja za druge,a ako ima strpljenja to je on e sada empatija moze i da se blefira ali strpljenje ne moze

Da li je sociopata/psihopata, to već ne znam.
Ali šta god da je, ima moju podršku, kad vidim ko ga ruši.
Ako ima narcisisticki poremecaj licnosti onda to znaci da mu je percepcija (sanim yim i vidjenje sveta tj perspektiva) iskrivljena- a to znaci da postoji veca sansa u donosenju losih odluka.

Narcisi cesto imaju tzv “selektivnu empatiju” tj cesto imaju empatiju samo za odredjenje ljude ili grupe ljudi (npr clanove porodice, prijatelje).

Empatija moze da se odglumi tacno ali strpljenje ne moze,po tome je najlakse prepoznati narcisa nema strpljenja za djela drugih koja mu se ne svidjaju,narcisi su i hvalisavci i sujetni ljudi

Куде га је Говедо сад,где се штековало?

1742044473911.png

Narcisoidnost je uslov da se izvuce profesionalni maksimum.
На Уштрб других.
јер ако због 5К евра Дуга за струју узмеш неком гајбу од 100К .евра путем Извршитеља, па пола иде њему,
тако би и моја баба била Протикус Максимус.

Narcisi su nepsobosbni sa ostvare svoje potencijale i da rade na sebi,zbog ideje o superiornosti nad drugima.Tesla nije bio ni N od narcisa
Ne znam sta je po tebi narcisoidnnost ali svaki uspesan covek mora biti svojevrstan egomanijak, inace mu je svejedno gde je i sta je.

Evo ja nemam ego i zato sam niko i nista, zabole me za to. Medjutim, ni drzava i sistem nemaju bas mnogo koristi od mene zbog takvog stava. Mozda sam mogao biti karijerista, politicar i doprineti raznim stvarima.

Back