albanski jezik prevod

• Začetnik teme Začetnik teme vivet
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
posto su neki bolidi govorili da sam zensko[utkud im ta ideja ne znam], ja rekoh ajde malo za promenu...

ko je rekao da je ista ruznu, naprotiv....dok nehsa ne pomisli drugacije, ovo je cak super ...i pohvalno:ok::ok:

ps. na engleskom ili turskom bi moglo...

poshalji mi tu sliku Avatara da je sredim, izgleda k'o da su je deca padila iz OTO-a pa zvonilo.... shalji mi na PP... Pozzzzzzzzzzzzzz...

poshalji mi tu sliku Avatara da je sredim, izgleda k'o da su je deca padila iz OTO-a pa zvonilo.... shalji mi na PP... Pozzzzzzzzzzzzzz...

pa ja samo hteo da "uklonim" okolinu. a sto bih ti je slao, uzmi je sam i sredi pa mi javi. mada ne vidim razloga, za par dana ce ona [mozda] otici u penziju.mada ako bi ti uradio nesto "specijalno", mozda je zadrzim malo duze.

albanski jezik svakog dana sve vise i vise napedjuje,nekada se kukuruz zvao kolomoch a danas miser.
Danas kad odem u mom Prizrenu nemogu ih razumeti, pa ja onda okrenem na goranskotorbeskotorlackostarosrpskom jeziku i zacudo svi me razumeju.

Prevod ?

Nadstojnik okolohisnog cetveronoznog travocupkala

Chuvar ovce

To na slici sam ja u proslom zivotu... a malo i u sadasnjem...
Nisam verovao, sada verujem... nisam voleo, sada volim...
Zato pazljivo procitaj moj signature...

Prilozi

• Ovchica 02.jpg
    Ovchica 02.jpg
    10,2 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Kad smo vec kod Albanskog jezika/Albanologije...Da li znate da

Albanologija je jedna od najstarijih katedri na Filološkom fakultetu u Beogradu. Osnovao ju je 1920. godine Dubrovčanin Henrik Barić i to je bila jedna od najstarijih albanoloških katedri u svetu, a najstarija je na Balkanu. Na sve četiri godine ukupno albanski jezik i književnost studira šezdesetak studenata. Od njih su samo četiri Albanca, i to trojica iz Beograda. Interesovanja studenata ima, ali se upisna kvota popuni tek u drugom krugu. Albanski jezik je indoevropski jezik, koji sam predstavlja jednu granu ove porodice jezika. Tokom istorije usvajao je reči iz niza stranih jezika - latinskog, slovenskih jezika, turskog, starogrčkog, italijanskog i drugih jezika. U dalekoj je vezi sa slovenskim i baltičkim jezicima, a smatra se da je u bliskoj vezi sa izumrlim ilirskim jezikom. Njime govori oko šest milona ljudi, od toga tri miliona u Albaniji, a ostali su na Kosovu i Metohiji, u Makedoniji, Crnoj Gori, severozapadnoj Grčkoj, južnoj Italiji i dijaspori.

Да ли си ти један од тих 60 ? :)

Back