ALBANAC ILI SHIPTAR

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Shkaveli na Albanskom znaci - SLOVENI..........Sto ja i jesam. Mene ne mozes da time vredjas . Ali ako ja tebe nazovem SIPTARU?

JER....., ja sam po poreklu Arijevac, po imenu Sloven , po dusi - hriscanin...!!!

Sto nije tvoj slucaj i tu te ja zapravo i zalim....

Cekaj, sad mi ovde nije jasno zasto ga u stvari zalis?
Zato sto nije Sloven? Arijevac? A u nekoj od tema se tvrdi da nije ni Ilir? A u stvari je COVEK! Za ovo hriscanin nije vazno jer i kod nas hriscana ima podela na katolike, pravoslavce, protestante... i sta jos...

Da, da, lagano, lagano.... :wink:

Pa, da. Mnogo volim da postujem sa ugarskim konjusarima. Steta, oni becki ne govore srpskim jezikom. Pa, dobro oni su za razliku od ugarskih imali jezik, pa nisu morali da nauce srpski.
I Marcus-e Tullius-e slobodno koristi malo vise infinitiva. Znam da patite od toga da unistite srpske korene jezika. Imam ja razumevanja za bolesne ljude.
I gle nacina! Za bekstvo od korena koristi se neodredjeni nacin!

Pa, da. Mnogo volim da postujem sa ugarskim konjusarima. Steta, oni becki ne govore srpskim jezikom. Pa, dobro oni su za razliku od ugarskih imali jezik, pa nisu morali da nauce srpski.
I Marcus-e Tullius-e slobodno koristi malo vise infinitiva. Znam da patite od toga da unistite srpske korene jezika. Imam ja razumevanja za bolesne ljude.
I gle nacina! Za bekstvo od korena koristi se neodredjeni nacin!

Ja sam svesna da u odnosu na ceo svet, srpski narod je manjina. Mislim samo na Srbe, dakle, nije fer govoriti i vredjati rimokatolike ili katolike ili bilo koje druge narode, pa ne postojimo samo mi na ovom svetu... To je ono sto mene buni kod ljudi ili mozda ja zivim 100 godina unapred...

Shkaveli na Albanskom znaci - SLOVENI..........Sto ja i jesam. Mene ne mozes da time vredjas . Ali ako ja tebe nazovem SIPTARU?

JER....., ja sam po poreklu Arijevac, po imenu Sloven , po dusi - hriscanin...!!!

Sto nije tvoj slucaj i tu te ja zapravo i zalim....

Znaci Brate Kale... znaci bio si pravi hriscanin, koko si i ujke i turke, tek i ponekog binasr.... ha, ha, ha....:lol::lol::lol:

Albanci se nisu lako odlučivali da prime tursku veru. I katolički Malisori, i pravoslavni Himarioti, puna dva veka, gotovo stalno u ustanku, opirali su se islamizaciji.
Zatvoreni u svojim planinama, pod teškim teretom siromaštva i gladi, najzad su se odlučili da javno prime islam.........., a tajno zadrže veru svojih predaka! Petkom su odlazili u džamije, a nedeljom su vadili iz sanduka krstove i, zajedno sa ukućanima, molili Očenaš. I nastavili su da slave slavu.

Narod ih je, s prezirom, nazvao ljaramanima, šarenim.

Premda je papa zabranio sveštenicima da ih ispovedaju i pričešćuju, lokalni katolički kler često je kršio tu zabranu, smatrajući da ona šteti misionarenju i vraćanju tog "katoličkog otpada" u "latinsku veru". U toku 18. veka ljaramani........, dakle oni koji su menjali veru, su preplavili Metohiju, Binačku Moravu, i Skopsku Crnu Goru....

E oni se razlikuju po svakom pitanju od Albanaca u Albaniji....

Ukoliko Kina i Japan (zuti) nastave ovako da se razvijaju nije nemoguce da ce Albanci i da prime budizam. Nece vise Hashim Taci da se tako zove. Hashim Li....

Ili ce da bacaju kante niz Prikletije pa kako odzvonjavaju tako ce da daju imena...

cun,cang, li,tung,cing,ling...........

A onda da naprave i najveci budisticki hram na Balkanu, s tim sto ce morati da zrtvuju zbog hrama jedno sto novopecenih budista i da ih onako zive zabetoniraju ispred hrama, s tim sto ce jedino dupeta da im vire iz betona.........

Jer ce da voze masovno bicikle , pa da bi mogli da ih parkiraju...

Kuuuuuuuuukuuuuu covece, pa onda vise nece plasticne flase da budu u modi, nece imati potrebu za pranjem guzzicce...dovoljno je da prodju cistaci ulica sa cisternom, pa onako naguzene, izbetonirane, crevom pod pritiskom...ima da im speru svu prljavstinu iz bulje...pa i shire...

Ukoliko Kina i Japan (zuti) nastave ovako da se razvijaju nije nemoguce da ce Albanci i da prime budizam. Nece vise Hashim Taci da se tako zove. Hashim Li....
Ili ce da bacaju kante niz Prikletije pa kako odzvonjavaju tako ce da daju imena...

cun,cang, li,tung,cing,ling...........

da moguce je,jos kako sada srpska rasa izumire moguce je da taj Hashim Li premesti svoj glavni grad u Bg.

Siptarska "zla fantazija", postala je bezmalo nacionalni ideal Albanije - ubijati ljude! Ne iz osvete, zbog nekakve krivice, ili iz koristoljublja, nego "per lejf e per falen", radi zadovoljstva i radi obraza, odnosno, radi sticanja slave, imena i prestiža.......
I to ne bilo kakvog čoveka nego najboljeg, najlepšeg, najotmenijeg...
Ko je takvoga ubio, za njega se reklo da je svoju pušku "omrsio i ugostio", a ko je ubio neznatnog čoveka, kakvome se ni na čemu ne može pozavideti, taj je pušku "opoganio"....
Ta sorta Albanaca - muslimana-Siptara, kad ugleda mladog, lepog, lepo odevenog čoveka, odmah pada u svoju poganu strast:

"Gle lepoga momka. Kako bi lepo bilo potrošiti na njega metak, da se onom lepom krvlju one lepe haljine poprskaju!"

Siptarska "zla fantazija", postala je bezmalo nacionalni ideal Albanije - ubijati ljude! Ne iz osvete, zbog nekakve krivice, ili iz koristoljublja, nego "per lejf e per falen", radi zadovoljstva i radi obraza, odnosno, radi sticanja slave, imena i prestiža.......
I to ne bilo kakvog čoveka nego najboljeg, najlepšeg, najotmenijeg...
Ko je takvoga ubio, za njega se reklo da je svoju pušku "omrsio i ugostio", a ko je ubio neznatnog čoveka, kakvome se ni na čemu ne može pozavideti, taj je pušku "opoganio"....
Ta sorta Albanaca - muslimana-Siptara, kad ugleda mladog, lepog, lepo odevenog čoveka, odmah pada u svoju poganu strast:

"Gle lepoga momka. Kako bi lepo bilo potrošiti na njega metak, da se onom lepom krvlju one lepe haljine poprskaju!"

VIDI GROFE AKO HOCES DA LAZES,LAZI MALO "PRIZEMLJENO" A NE GOVORI TAKVE LAZI DA TI NIKO NECE POVEROVATI.NEMOJ MISLITI DA TIME STO SI NEKAD ZIVEO NA KOSOVO DA CE TI POSLUZITI KAO ARGUMENT DA ZNAS NEKE STVARI I DA CE TI LJUDI POVEROVATI.
STO VISE POKUSAVAS DA BUDES PAMETAN TO VISE LJUDI UPOZNAVAJU TEBE.
PA TO STO SI SADA REKAO NE VAZI NI ZA SRBE 90-TIH GODINA A KAMOLI ZA BILO KOG DRUGOG.

VIDI GROFE AKO HOCES DA LAZES,LAZI MALO "PRIZEMLJENO" A NE GOVORI TAKVE LAZI DA TI NIKO NECE POVEROVATI.NEMOJ MISLITI DA TIME STO SI NEKAD ZIVEO NA KOSOVO DA CE TI POSLUZITI KAO ARGUMENT DA ZNAS NEKE STVARI I DA CE TI LJUDI POVEROVATI.
STO VISE POKUSAVAS DA BUDES PAMETAN TO VISE LJUDI UPOZNAVAJU TEBE.
PA TO STO SI SADA REKAO NE VAZI NI ZA SRBE 90-TIH GODINA A KAMOLI ZA BILO KOG DRUGOG.

Za Srbe to nikad nece vaziti, mada teroristi koji vladaju Kosmetom pokusavaju da stvari izokrenu kako su siptari miroljubljivi i da su bili zrtve, ali to nema veze sa istinom istina je da siptari nad Srbima vrse zlocine vec pola veka. Conte nista ne izmislja, to je istina i prica koju zna svako ko je Srbin na Kosmetu jer je svako u svom zivotu osetio na svojoj kozi neki vid pritiska od strane siptara. Moram da kazem da ima i dobrih ljudi medju siptarima koji su zaista miroljubljivi sa kojima sam prijatelj i sa kojima se danas vidjam, ali nazalost vecina siptara ne zeli dobre medjuljudske odnose sa svojim komsijama Srbima i to su cinjenice.

Za Srbe to nikad nece vaziti, mada teroristi koji vladaju Kosmetom pokusavaju da stvari izokrenu kako su siptari miroljubljivi i da su bili zrtve, ali to nema veze sa istinom istina je da siptari nad Srbima vrse zlocine vec pola veka. Conte nista ne izmislja, to je istina i prica koju zna svako ko je Srbin na Kosmetu jer je svako u svom zivotu osetio na svojoj kozi neki vid pritiska od strane siptara. Moram da kazem da ima i dobrih ljudi medju siptarima koji su zaista miroljubljivi sa kojima sam prijatelj i sa kojima se danas vidjam, ali nazalost vecina siptara ne zeli dobre medjuljudske odnose sa svojim komsijama Srbima i to su cinjenice.

da znaju ali samo oni i niko drugi jer vasa istina se razlikuje od istine drugih.
a to kako albanci zive sa ostalima mogu da kazu sve ostale nacionalnosti na kosovu naravno osim srba koji su u svemu i svugde izuzetak.

da znaju ali samo oni i niko drugi jer vasa istina se razlikuje od istine drugih.
a to kako albanci zive sa ostalima mogu da kazu sve ostale nacionalnosti na kosovu naravno osim srba koji su u svemu i svugde izuzetak.

Verovatno nisi u toku i pricas stvari o kojima nemas pojma. Evo ti primer ostalih nacija nad kojima vrsite zlocine: Hrvati u Letnici i okolini, Goranci, Romi nista bolje ne prolaze od Srba. Teroristi koji vladaju sada na Kosmetu zele da ocistite Kosmet od svih nacija ne samo Srba.

Nekada su nas na Kosmetu vršnjaci, Shptarski mladići, ubeđivali da je dovoljno od nekoga pripaliti cigaretu, pa postati njegov dužnik do kraja života. Toliko, navodno, učinjena dobrota, makar i tako ništavna, obavezuje čoveka.....
U međusobnim odnosima samih Albanaca i Shiptara, ta pravila možda i imaju neku vrednost, ali u komunikaciji sa Srbima sve to postaje samo obmana i jevtina propaganda. Uopšte, Shiptari u svemu imaju dva aršina, jedan za internu upotrebu, drugi za spoljni svet. Samo, oni strance umeju da gradiraju, tačno procenjujući koga treba da se plaše i klone, ko im može biti od koristi, a kome će se lako i spretno nametnuti....

Ako su nekada Srbe i cenili, sada se prema njima ponasaju svakako drugacije, pošto su se bezbroj puta uverili u njihovu beskrajnu naivnost i bezazlenost, te sposobnost da uvek iznova nasedaju na isti trik....

Ali , nastace novo doba, novu srecu Bog ce nam dati! Nece vise biti starih komunista niti onih koji su nas pred njima sramotili i cinili nas slepima.Bice sasvim drugacije a onda nece biti ni Albanaca ni Siptara ne na Kosmetu nego ni u Albaniji....!!!

Ali , nastace novo doba, novu srecu Bog ce nam dati! Nece vise biti starih komunista niti onih koji su nas pred njima sramotili i cinili nas slepima.Bice sasvim drugacije a onda nece biti ni Albanaca ni Siptara ne na Kosmetu nego ni u Albaniji....!!!

1. novo doba je doslo i ono tece ako vidis.
2. ne razumem ovo albanci i siptari,da li je to isto kao srbi i g.... sa kosova.
3. ovo da albanaca ne bude na kosovu je vec probano mnogo puta pa i 1999 godine pred
ocima cele medjunarodne javnosti. i sada kada vidim da jos postoje ljudi koji sanjaju da
to ostvare onda u strahu za sebe pomisljam o ideji da srba vise ne postoje na kosovu
(ali samo pomisljam) jer ne kaze uzalud stara narodna poslovica ko drugome jamu
kopa ..........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back