ALAVE STARE GOOZICE.......

Лично од тих пензоса добијам фрас у разноразним приликама, тако да су ми стварно ПРЕКО ГЛАВЕ са једне стране - а са друге ми је нехумано да их напљујем иако то свакако заслужују.

Ja bi im dao linearno po 7000 din. penzije i potpuno besplatnu zdravstvenu zastitu i kraj. Ima ih sa po 30 000 penzije i sve privilegije koje su mogli iskoristili su. Godisnji odmori za dz ,vrece krompira ,svinjetina u polutkama, dzem Srbijanka na kante od25kg ...kad sve proslo dobili dividende i akcije ,penziju usput stanove ...pa dokle ?

Ja bi im dao linearno po 7000 din. penzije i potpuno besplatnu zdravstvenu zastitu i kraj. Ima ih sa po 30 000 penzije i sve privilegije koje su mogli iskoristili su. Godisnji odmori za dz ,vrece krompira ,svinjetina u polutkama, dzem Srbijanka na kante od25kg ...kad sve proslo dobili dividende i akcije ,penziju usput stanove ...pa dokle ?

Pričaš besmislice. Ko može da preživi sa 7000 dinara? Uostalom, oni već imaju besplatnu zdravstvenu zaštitu. Većina Srba, pa tako i penzionera, mesečne obaveze za infostan, struju, telefon, kablovsku, plaća oko 7000 dinara. Od čega da se prehrane?

Stvarno si nemilosrdan. A o tome ko je šta dobio u smislu dividendi i akcija, dalo bi se pričati. To je ipak mali procenat u odnosu na celokupnu populaciju penzionera.

Pričaš besmislice. Ko može da preživi sa 7000 dinara? Uostalom, oni već imaju besplatnu zdravstvenu zaštitu. Većina Srba, pa tako i penzionera, mesečne obaveze za infostan, struju, telefon, kablovsku, plaća oko 7000 dinara. Od čega da se prehrane?

Stvarno si nemilosrdan. A o tome ko je šta dobio u smislu dividendi i akcija, dalo bi se pričati. To je ipak mali procenat u odnosu na celokupnu populaciju penzionera.

Bojim se da nije shvaceno kako sam mislio.Ima njih ogromna vecina koja nema ni tih 7000 a radili su u fabrikama na normu ili sta vec. Na drugoj strani ( znam primere)ima ih koji su sve dobili sto sam rekao gore i sada preko toga izdaju lokale uzimaju kirije i kao i da ne znaju da ovi drugi postoje. Koliko imaju besplatnu zastitu znam kad je baba polomila kuk pa mi je doktor dao cedulju gde da odnesem pare i kupim vestacki. Na takvu vrstu zdravstvene zastite sam mislio .

Slusam danas u kolima B 92.....tema:"ko i koliko treba da dobije akcija od privatizacije javnih preduzeca".........

Ideja je, da svi punoletni gradjani dobiju jednak iznos.....ali, ne lezi vraze:D:D:D
Poplava poziva baba i deda, koji su se valjda po prvi put u zivotu ukljucili u program, "omrznute soroseve B 92"..........

Babe zapenile, kako treba da se deli po godinama radnog staza, jer, su , boze moj , one ugradile mladost u javna preduzeca, i sta sad ima ovi balavci od 18 godina da uzmu isto para kao i one......:evil:

Deke se razgoropadile, na istu foru.......sve pare penzionerima!!!!!.....

Alave goozice najstarijih sugradjana, koji su zaboravili da su njihovim glasovima , petnaest godina vladali ovom zemljom sloba i seselj, i da su njihovi glasovi oterali desetine hiljada mladica u smrt po hrvatskim i bosanskim vukoyebinama.........

E, sada bi alave goozice, koje su se do juce tukle na trgu , za parce leba za DZ,(
) da uzmu soma , dva evrica.......a mlade, ko yebe.....srbija je ionako zemlja staraca, i sta ima klinci da uzmu kintu, kada se oni samo drogiraju ????

Licno, bole me ono nesto i za akcije , i ne verujem da ce u Srbiji , kao u drugim normalnim zemljama biti raspodele istih, ali se iznervirah dokle ide sebicnost i alavost "obicnog naroda"......

Dodao bi , nedavno istrazivanje, po kome su za novi rat na Kosovu najvise procentualno glasale domacice i penzioneri!!!
Izgleda da su starci odlucili da u Srbiji pedesetogodisnjaci budu "deckici" , a babe od sezdeset, da zovemo "devojcicama"

Po ko zna koji put........svaki narod ima vlast i sudbinu kakvu zasluzuje, a Srbi dobijaju taman u gram , po zaslugama........:evil:

p.s.
kako vi mislite, da bi trebalo da se razdele deonice od prodaje javnih preduzeca???

Bravo dada amin...Svaka cast na tekstu....Bas me podsetio na prvog komsiju,jednog idiota matorca.....Koji se stalno raspitivao(tokom Slobinog boravka u Hagu)kako bi vodji poslao para???????

Ko zna sta tvoj deda misli, hoce, i dal' ga uopste ima? To nije predmet razgovora.

Predmet razgovora jeste da se nije cuditi samozivosti, i to pogotovo posle ovih "Greed is Good" momenata u zadnjih dvadeset godina o kojima ni Sv. Gordon Gekko nije mogao da sanja.

gekko-fortune.jpg

Nije stvar u penzionerima. Dinkićev predlog podele akcija svim punoletnim gradjanima Srbije je čisto komunističko sran*e tipa uravnilovke-svi su jednaki. Neka vrsta kvazi socijale. Glupost neprevazidjena.

Podela akcija se već dešavala i trebalo je od samog početka zauzeti stav i vršiti podelu besplatnih akcija po istom principu. Nama je akcionarstvo prilično strano i osim nekoliko pivara (što tu nisu delili na 4,5 miliona stanovnika?), ne bi se reklo da smo u ovoj oblasti informisani.

Težak promašaj. Nigde nisam čula da je kriterijum za podelu paketa akcija samo punoletstvo. Osim toga, kojih 1000EURA? Zavisi koliko će uopšte dodeljene akcije vredeti na tržištu akcija.

Katastrofa.

Ne treba da nikome daju te pare onako kako je Dinkic smislio sta tu bi bilo da se podeli oko 4 milijarde eura i svaki punoletan gradjanin koji bi imao prava na te pare bi dobio najvise 1000 eura sto je glupost. Bolje da za te pare poprave i opreme zdravstvene ustanove u zemlji ili skole ,puteve sve jedno ,nego da dele narodu po hiljadu ojra mislim jake pare, odu za mesec, dva ovako bi bar bilo neke trajne koristi za druistvo od toga.

...odrekni se ti svoje 1000 pa sa Dinkicem pravi puteve mada sumnjam da ce ovi ikome ista da podele iako su nas vec sad oterali u duznicko ropstvo zaduzujuci se kod MMF-a

Lepo su to smislili...
Podeljene su besplatne akcije radnicima većine preduzeća u Srbiji, a sada kada je došao red na radnike javnih preduzeća da dobiju nešto, njihov kolač treba da se podeli svim građanima.
Šta li samo o tome misle radnici javnih preduzeća? Mislim da će biti oduševljeni idejom da se akcije njihovih preduzeća dele ljudima koji nikada nigde nisu radili, a može biti da su neki od njih preživljavali obavljajući sumnjive poslove...

Lepo su to smislili...
Podeljene su besplatne akcije radnicima većine preduzeća u Srbiji, a sada kada je došao red na radnike javnih preduzeća da dobiju nešto, njihov kolač treba da se podeli svim građanima.
Šta li samo o tome misle radnici javnih preduzeća? Mislim da će biti oduševljeni idejom da se akcije njihovih preduzeća dele ljudima koji nikada nigde nisu radili, a može biti da su neki od njih preživljavali obavljajući sumnjive poslove...

Mora da je lepo biti glup ko ti.......nista ne znas, i sve ti je lepo..

Zasto se JAVNA preduzeca zovu JAVNA ????
Zato sto pripadaju SVIM gradjanima Srbije, i zato sto se finansiraju iz budzeta.......

Genex, Hemofarm, Knjaz Milos, nisu JAVNA preduzeca, pa novac ili akcije mogu da se dele samo onima koji su formalni vlasnici firme, a to su radnici u istima, dok nisu prodate .

Posto su JAVNA preduzeca , kako im prefiks kaze .......JAVNA, onda se u slucaju prodaje, akcije ili novac deli SVIM gradjanima Srbije.........

Tako je bilo u SVIM drzavama, koje su privatizovale JAVNA preduzeca, ali oni nisu imali , pretpostavljam genijalce kao ti, da im objasne, da to tako ne ide.......:roll:

у Београду
15.11.2007. год.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

У организацији Конфедерације слободних синдиката, данас је у Београду одржан састанак синдиката јавних предузећа, којој су присуствовали представници репрезентативних синдиката из ЕПС, НИС, Телекома Србија, ПТТ Србије, ЈАТ, и других синдиката и удружења из јавног сектора.

Једногласно су донете следеће одлуке:

У четвртак, 22 новембра, у времену од 12 до 13 сати, синдикати ће организовати једносатни штрајк упозорења у својим компанијама, као упозорење Влади Републике Србије да се предлози Министра економије и привредног развоја у вези са Стратегијом приватизације великих државних компанија и изменама постојећег Закона о приватизацији не разматрају у Влади, док се не спроведе шира јавна расправа о њима и не узму у обзир захтеви синдиката и грађана, исказани у предлогу Закона о корпоративизацији ЈП, приватизацији ЈП и приватизационом регистру.

У наредних седам дана организовати регионалне штрајкачке одборе у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Пожаревцу, који ће спроводити одлуке одбора за припрему штрајкачких и других активности синдиката по свим већим градовима у Србији.

Конфедерација слободних синдиката

Back