Alatke iz kuhinje

Rade,da ste čitali neke moje ranije postove ne biste kupili taj "bosh" ni pod tačkom razno. On nije malo sporiji, nego je jednostavno prespor. Za njega jednog dobiješ dva "gorenje", a o razlici u brzini je izlišno trošiti reči. Ja mam "siemens" identičan kao taj "bosh" i posle prve upotrebe sam htela da ga bacim u kantu za đubre. Ostao je, ali služi za neke periferne stvari.
Mi smo pre par meseci kupili gorenje i posle krace upotrebe otisao mu je rotor, nisu kao sto su bili a sto se tice BOCH-a jeste spor i ima snagu a ima i garanciju 2 godine pa kolko da traje nek traje nije ni skup.
Sad trazim sa manjom snagom samo brzi.

A sto se tice miksera bio on gorenje, boch ili neki drugi svi oni imaju isti problem svima stradaju drzaci metlice i zupcanici za okretanje.Tako da covek nezna sta da kupi ponekad snj klasa bude dobra to je isto kao kad dobijes na loto :rotf:

Ja sam letos u bg kupila gorenje mikser sa nadom da ce biti isti kao stari koji je ostao tu kod mame.
Ima snagu ali se sporo okrece u odnosu na stari i sto je najgore, dok sam mutila testo za kiflice spiralnim nastavcima nekako uspem da zakacim kabal izmedju njih... Metlice u radu su zamotale kabal i iskrivile se a zupcanik ostao bez jednog zuba i sad je mikser neupotrebljiv :( mama je trazila da kupi rezervne zupcanike ali su joj rekli da to ne prodju vec da donesem mikser ako je pod garancijom i da ce to oni zameniti...Eto tako sam se lepo provela s tim mikserom... Sad radim s najobicnijim kinezom od 10€!!! On toliko brekce, tutnji ali muti samo tako! Cim osetim da malo smrducka ja ga pustim da ohladi koji minut pa nastavljam... odradio je onu veliku tortu i skidam mu kapu!!! A u medjuvremenu merkam onaj neki veliki sa cinijom....cekam popust ;)

Ajd i ja da kazem...gorenje imam dva komata:mrgreen:rucna, naravno, a shto ne znaci da ne bih volela imati i da ge ne drzim u ruci:mrgreen:
Ali, jedan je star vec 11 godina, a drugi 7 godina, oba rade bez premca, ni jednom se nisu pokvarili, pu, pu, da ne cuje zlo...jer nemam pare za drugi , mozda bolji, ko ce ga znati shta je danas bolje, kada nam za dobre pare prodaju sve i svashta, mislim da danas vazi ono KOME SHTA ZAPADNE;)

evo mog iskustva sa ovim skupim kenvudom,dosao sa popravke iako je mazen i pazen,otisli zupcanici i motor:eek:sve sredili,i kad je mm pitao zasto kad nije mutio nista tesko,gusto itd,rekli mu da nas tako zapalo...sad stvarno radi drugacije,cak su mu malo spustili drzac za mutilicu pa hvata sve sa dna.a od rucnih ne odustajem od bosha,on mukica muti sve,cini mi se da bi mleo kamenje.

Nije konkretno vezano za temu, mada u neku ruku možda i jeste, setila sam se sada kada je Daca ispričala ovo što je njen muž pitao.

Kada se meni, posle 10 meseci rada, pokvarila sudo - mašina koja inače ima garanciju 5 godina, na isto pitanje:"Zašto?",majstor je rekao:"Pa gospođo,zato što ste je uključivali!!!":eek::eek:

evo mog iskustva sa ovim skupim kenvudom,dosao sa popravke iako je mazen i pazen,otisli zupcanici i motor:eek:sve sredili,i kad je mm pitao zasto kad nije mutio nista tesko,gusto itd,rekli mu da nas tako zapalo...sad stvarno radi drugacije,cak su mu malo spustili drzac za mutilicu pa hvata sve sa dna.a od rucnih ne odustajem od bosha,on mukica muti sve,cini mi se da bi mleo kamenje.

lepo kazem ja i shefovici da sam htela rucno da mutim, a ona zapela onaj shto sam muti...i shlag je moj lepshi kada ga rucno umutim:mrgreen:sa gorenje mikserom

Moje iskustvo sa doticnim Keno(sto ga Rade spominje)...imam ga godinu i po i radi bez problema.Ali ga pazim.muti uglavnom piskote,buter krem i filove ali tek kada ih prethodno dobro izmutim rucnim.
Sto se ostalih miksera tice imam Gorenje i Bosh ,kuljeni isti mesec.Bosh navodno 450 W a Gorenje 350,sa posudom oba.Rade vec godinama, ali je Gorenje daleko brzi i jaci. Otprilike se vidi ko koliko radi i kod mene bas miksaju(doduse ne kao kod Dace i Marceta),ali ih stvarno pazim i vodim racuna da ih menjam,da se ne pregreju.

Ja sam kupila Bosch sa posudom od 450 w isti koji je kupio i rade i totalno se razocarala. Stari Gorenje je neuporedivo bolji. Jedino sto je bolje kod Bosch-a je sto ne prska kad se muti kao kod Gorenje miksera. Mada cujem da sad Gorenje nije ono sto je bilo pre par godina. A moj novi Kenwood mikser sa posudom ( onaj crveni koji se vec spominjao od strane par nama dragih forumasica ) me je takodje razocarao. Napravila sam 5-6 torti pomocu njega i metlica mi je stradala. A bas ga koristim po uputstvu posto nije bas jeftin. Sad cekam vec mesec dana da mi stigne nova metlica. Sreca da je pod garancijom.

Evo moje iskustvo sa mikserima
20 godina radio je od Gorenja sa posudom,da na kraju jednostavno pregoreo.Kupila od Elektroluksa ni 6 mjeseci nije radio krepo,i isti dan otišla u dučan i kupila jedan jeftin znala sam da neče dugo ali bilo mi hitno krepo i on imam i veliki od Claratronika sad budem vidjela kako bude ali uz njega moram imati i jedan mali i sad u subotu kupila od Boscha e pa da ga sad vidim koliko bude ovaj trajao

Covek mi nudi napravljen laminator za 600 eura ,moze da se tanji fondan i nema vise oklagije.
Neznam da li se isplati uzeti?

Izgleda super i verujem da je strasno korisno,ali mi se cini da je malo puno para...i posebno sto nema potrebe za tolikom trakom!?Mozda za proizvodnju neceg drugog ali za potrebe fondana ...mislim da je to nepotreban deo,koji zauzima preko potreban prostor.

Da ,da.Ma mislila sam na da ako je u pitanju laminator koji ce ti neko napraviti onda to prilagodis svojim potrebama,i mislim da to odmah rusi cenu.Ali ako je koristeno,polovno,onda je to vec druga prica.

Back