Alatke iz kuhinje

tips-wilton-drop-flower.jpg

Evo ga u poslednjem redu , ovaj predposlednji ispred 1G

Drage poslastičarke (pošto vidim da se uglavnom radi o opremi za torte i kolače), imam jedno pitanje, pa da ne otvaram novu temu, računam da ste obaveštene, iako je ovo što mene interesuje, ispod vašeg nivoa.
Zanima me kakvi su kućni aparati marke TriStar. Prodaju se uglavnom u Idei, stalno ima ponešto na akciji, i ako cena znači kvalitet - od njih ne treba puno očekivati.
Ali, s druge strane, to je pretpostavljam njihova trgovačka marka, kao za prehranu Kplus... i kao što i drugi trgovinski lanci imaju svoje marke za različite proizvode (premia, aro....) i ja sam se uverila da neki od tih prehrambenih proizvoda uopšte nisu loši, a cena im je prihvatljivija.
E sad, za kućne aparate TriStar, prosto me zanima, ima li neko iskustva?

meni je juce stigao marker iz torteka,pa me interesuje kako se koristi.ja sam mislila da ima 2 dela,jedan savitljiv koji sse pomera,ali toga nema.i sad mi nije jasno kako sa njim odmeriti one volane za slag?

da da marker z akarnere mora da ima dva dela jedan deo kao lenjir i drugi kao savitljiva traka sa bockicama ili zubicima....ja ga imam ali retko ga koristim...ja kao i domacica koristim rucno napravljen marker u tri cetiri velicine sa tim sam i pocela i nastavljam..ljubac

Taj tvoj je s greškom. Treba da ima dva dela, ako se ja dobro sećam sa kursa u Euroviltu. Daca_011 će ti najbolje reći, ona ga ima. Ja sam presekla čaše od pavlake, manju i veću, pa mi to služi kao marker.

Da si majstor za šlag OK, al sada te više i ne razumem šta pričaš. Budi dobra kao što jesi pa, za nas neuke, uslikaj prvom prilikom, bar da znam o čemu pričaš jer sumnjam da mogu da ponovim. :cmok2:

...ajd evo ja cu...:mrgreen:
Uzmes casu od pavlake od 0.4dcl i onaj obruc lepo iseces, mislim onaj gornji rub case.Sama kreiras dubinu otiska, tj polukruga.
Onda uzmes casu od 0.2 dcl i isto to uradis....
Moze biti i casa od jogurta, kiselog mleka...:)
Ja sam uradila to sa flasom od 1.5 ili 2.0 litara...lepo je presekla na pola, onda odredila sama sirinu tog otiska i isekla u krug makazama i namestila otisak...:)

...ajd evo ja cu...:mrgreen:
Uzmes casu od pavlake od 0.4dcl i onaj obruc lepo iseces, mislim onaj gornji rub case.Sama kreiras dubinu otiska, tj polukruga.
Onda uzmes casu od 0.2 dcl i isto to uradis....
Moze biti i casa od jogurta, kiselog mleka...:)
Ja sam uradila to sa flasom od 1.5 ili 2.0 litara...lepo je presekla na pola, onda odredila sama sirinu tog otiska i isekla u krug makazama i namestila otisak...:)

:zag::cmok2::cmok: super si ti to objasnila, prava si profesorica. Sad znam kako se pravi marker, ali....

Jaca je lepo objasnila, i verovatno to uradila bolje nego ja. Ali, sutra imam dve da šlagiram, slikaću moja priručna sredstva. Alatke " štap i kanap".
:cmok2::cmok::zag: ljubim ja i tebe pa pokaži šta ili bilje kako se radi sa tim 'alatom'. Meni je inače šlag velika enigma...a izgleda da nije samo šlag :rotf:

Sneki, pazi ovamo. Ovo su ti markeri:

sfgz7l.jpg

Onda ovako obeležiš po torti. Ima dve slike, ne znam da li će uopšte dobro da se vidi :(

1q33g9.jpg

e19jt4.jpg

A ovako izgledaju karnerići na kraju:

24xiatx.jpg

Eto. Prosto k'o pasulj. Mada istini za volju, ni taj obeleživač za karnere nije skup, košta simboličnih 200 - 300 dinara, ali mene nije impresionirao kada sam njime radila na kursu. A meni uvek fali para, pa sam nabrzaka procenila da mi nije baš neophodan. I bila sam u pravu. :D

Хвала на објашњењу Домаћици и Јаци. Просто, нисам размишљала у том правцу, а користила сам чашу као обележивач, додуше на горњој површини торте.

Domaćice sada sam i ja Zadovoljna. Ljubim te u oko, kako si nam lepo pokazala :zag::cmok2::cmok:. Zaslužila si 100 bonica, al' ne daju zlotvori.

E, sad da je prosto ko pasulj......:eek: možda kad napraviš jedno 1000 ovakvoh karnerića pa ti ruka sama ide...:heart:

Back