Alatke iz kuhinje

Kristina, bolje zovi telefonom, to je brze, meni su odgovori bili kao sledece nedelje, pa deset dana i sve tako!

Teta Ira i ja smo jednom pricale o kalupima onim metalnim kao za mafine, ali sa oblicima zeka, meda, skoljki. Ona je prilicala bas o tim sa skoljkama, kako mogu dobro da se upotrebe. Skoro sam probala, slano predjelo, jedna skoljkica crvena, jedna zelena,testo kao za slane rolate, spojene pavlakom, zrno graska ili kukuruza umesto bisera i prelepo izgleda! Kalup je 350 din, sa 12 rupica.

Ali i taj što ga Vanja pominje ne samelje orahe sasvim sitno, a o keksu da ne pričam. Ostanu krupni komadi. Plus, orahe melje krupno, ne sitno kao ona ručna, prastara mašina. ( Što cilence kaže vodenica. :) )

Ja orahe i mak meljem u multipraktiku " Braun " koji će sledeće godine napuniti 30 godina. I jedino u njemu, od svega što sam probala, orasi budu samleveni, a ne sitno, sitno, najsitnije iseckani, kao u svim ostalim spravama koje su mi bile dostupne. Melje najsličnije pominjanoj ručnoj mašini.

Ali i taj što ga Vanja pominje ne samelje orahe sasvim sitno, a o keksu da ne pričam. Ostanu krupni komadi. Plus, orahe melje krupno, ne sitno kao ona ručna, prastara mašina. ( Što cilence kaže vodenica. :) )

Ja orahe i mak meljem u multipraktiku " Braun " koji će sledeće godine napuniti 30 godina. I jedino u njemu, od svega što sam probala, orasi budu samleveni, a ne sitno, sitno, najsitnije iseckani, kao u svim ostalim spravama koje su mi bile dostupne. Melje najsličnije pominjanoj ručnoj mašini.
eee o tome pricam:rtfm: domacice odlicno se razumemo:hvala:

od rucne masinice sam za proslog nikolu takve zuljeve i plikove dobila tako da mi sad stoji kao ukras a i nemogu da sameljem tolike kolicine koje meni trebaju a sto se tice torti multipraktik je extra bas iz razloga koji je daca spomenula a i jedino u njemu meljem grilijaz

Meni ne trebaju neke velike količine, ali ja ne mogu da meljem na tu ručnu mašinicu. Budem zadihana, kao maraton da sam trčala. Zato mi je multipraktik spas, kada treba da je baš samleveno. A keks kupujem mleveni, tako da sam mašinicu odavno arhivirala.:D

Ja imam neki multipraktik i meni se bas svidja sto melje tako malo krupnije jer je intenzivniji ukus - zato se oko toga uvek raspravljam sa mamom jer ona misli da je bolja strutktura kada su orasi sitno samleveni....
Ali ja meljen sa onim nozem (kao stapni mikser) a moja mama melje sa onim delom sto je kao rende pa najsitnije i bude joj relativno ok

ja imam onaj bosch - mum nesto - ne znam koji broj..:D i obozavam ga..em muti super.ima dodatke za mlevenje, melje lepo - njime sam bas zadovoljna....1kg oraha, lesnika, badema...sameljes za cas a sitno :).

Poslednja izmena:
Ni meni se ne svidja sto multipraktik ne samelje lepo vec bukvalno sitno isecka orahe i lesnike, ali nema sanse da mi onolike kolicine meljemo rucno :( . Sto se keksa tice, svasta stavljaju u mleveni, pa mi ipak kupujemo celi keks, pa ga meljemo.
Postoje vodenice na struju... gledala sam ih svojevremeno na nekom sajtu, sada ne mogu da nadjem. Bile su oko 300-400 evra
E sada cekamo prvo laminator da nam bude gotov, pa je sledeca ta masina :D

ja imam rucnu vodenicu kojoj je pukla plastika na drsci i stalno ispada,a radni sto dotrajao(ivice se pojele i ne moze lepo da se namesti masina)i brzina mlevenja mi je ...pa tako....1kg keksa na sat.cekam mamu da mi kupi coper za slavu,posto od muza nema vajde

Spasice te taj coper, ja sam prezadovoljna, jedino sto ne dam da se na njega melje hrana za kuvanje kao sto je luk, sargarepa i ostalo sto moze da ostavi miris u toj plastici, on mi je bas samo za mlevenje za torte i kolace.

Back