Alatke iz kuhinje

Cure dine ste :heart:, sve znato ko' matore :zag:

Sto se visine tiče ona se može povećati pek papirom. Po obodu se stavi pek papir skroz u krug, koji je višlji od stranice samog kalupa. Pošto mu je potpora limana stranica papir ima čvrstinu i ne krivi se. Tako ja pečem slavski kolač (a i mamamaja je to objašnjavala na temi 'slavski kolač').

Možda sam vam pomogla,aaaaaaaa :think:

Ako ti ja budem objasnjavala kako to funkcionise nista me neces razumeti,sigurna sam,zato da ne gusim i tebe i temu,evo ti ovako.Pokazi coveku slike i on ce sigurno znati kako da napravi

hv2xec.jpg
2628xg5.jpg

evo i okruglog,on ima visinu 8cm,ali u njemu nema pecenja

28h1l7c.jpg
2pt5stw.jpg

Uuuuuh cure, koliko se korisnih stvari ovde naučilo ovih dana...Baš, baš dosta....

Kod mene se ne peku okrugle kore. To ne postoji. Onda ne mogu da pečem više kora odjednom, jer imam samo jednu žicu, pa je to meni sporo. Zato ja sve kore pečem na plehovima, pa sečem da budu okrugle, a od onih ostataka napravim još jednu koru, koja dođe negde u sredinu. Zato sam ja,posredno preko Draganove ujne, dala limaru prečnike i on mi napravio obruče.

x55i89.jpg

I sada samo kao krofne povadim kore. Sve jednake veličine, i ne boli me glava. Da sam znala ovo što sada znam, rekla bih da budu viši,pa bih mogla filovati u njima, ovako su 5 cm.

Poslednja izmena:
ja sam kod mog limara 4 kalupa precnika 10.20.30.40 platila 1000 din visine 12 cm i u njima moze da se pece ali ja to ne radim iz prostog razloga sto razlijem kore na pek papiru na kome su kalupi razmazem skinem kalup i stavim koru sa pek papirom na ravan pleh i tako ih pecem mnogo je brze jer mogu nekoliko kora da razlijem odjednom i da ih pecem a kasnije te kalupe koristim i u njih filujem tortu kad se torta stegne samo skinem kalup

Kore od belanaca samo oblikujem prema kalupu pa pečem bez (mogu po dve odjednom..) One druge pečem u tom podesivom kalupu ili u običnom ali se one posle pečenja uvek malo smanje zato je ovaj podesivi super da se lepo zategnu :) Problem mi je, naravno, kad pravim više torti - treba mi i više obruča.

Ja sam kupila svojevremeno 2 veća pleha u Bulevaru.Bila su skupa, ali još gore je jedan jako brzo propao, tj. počeo je da korodira.Pa sam dokupila još jedan. Iako ih čim se operu naravno osušim, ali ko će ga znati. mnogo veći izbor i znatno poboljniji je na Zemunskoj pijaci.Mama mi je tamo kupila set od 3 pleha u obliku srca za 700 din.

Una u Leskovcu je bas bas jeftino ,ja sam letos kupovala neke kalupe za kolace,neka bas smesna cena i ima ih vise,znam da smo hteli i neke kalupe za torte ali taj majstor nije imao vec je hteo da nam napravi ali smo mi morali kuci.

Za one koje to jos nemaju,upravo sam gledala online katalog Magic home,oni iz Novog sada,imaju set od 5 onih alatkica za fondan i to po ceni od 469 dinara.To je bas povoljno.U Tortecu je oko 800-900 dinara.U Eurowiltu sigurno duplo skuplje.I pegla im je 489,sekac za kolace24/30 je 1789 din.,neki silikonski kalup za listove 13 razlicitih modela listova je 1419 dinara.I jos svasta nesto.

On je zapravo obelezivac pre nego sekac.Kadfa se pritisne on samo ostavi trag po kome treba seci.I ima razlicitih velicina,E sad kako se on koristi,da li se nekako rastavi pa se koristi samo ta velicina koju zelis ili vec kako,to bi mogle iskusnije majstorice da nam objasne.A zadovoljna domacica je to lepo negde objasnila kao to ona radi u kucnoj varijanti cini mi se uz pomoc lenjira.

Bila sam nekoliko puta u Magic home i verujte, nemaju mnogo toga sto vidite na sajtu!
Kristina, taj alat koji si videla, stoji u opciji "uskoro", a to uskoro traje mnogo dugo!
Ja sam kod njih kupila sekac za cvet, a posla sam u radnju, da kupim jos neke stvari.
Imaju lepog posudja i pribora za jelo, radnja je jako lepa, ali od alata slabo sta imaju u radnji i odgovor je uvek, stize roba uskoro.

Back