Alatke iz kuhinje

Evo mog "kompresora", kao što sam obećala pre neki dan.

32zmccy.jpg

I još:

2urummb.jpg

I onda oni krinovi od pre neki dan, poprskani pomoću ove sprave.Nadam se da se vidi da je "sprava" odradila posao.

nn2peg.jpg

E sada. Ovo je ručna prskalica, zapremine 1,5 l, koja se koristi za prskanje manjih površina u bašti, ili cveća. Odavno je merkam, jer znam na kom principu rade te prskalice, ali nikako nisam uspevala da nađem tako malu. Onaj kome je fizika jača strana, umeće da objasni da to funkcioniše na principu pritiska, koji se napravi pravljenjem vakuma u plastičnoj posudi, i onda se pritiskom na ručicu oslobađa tečnost iz posude. U zavisnosti od toga koliko smo "napumpali", zavisi i koliko ćemo moći da prskamo.

Ja nisam nikada radila sa kompresorom, i ne bih mogla da poredim, ali sam imala prilike da vidim kako izgleda rad sa onim pištoljem za modelare koji radi pomoću boce, i razlike nema.

I još. Dobra strana ove spravice je zaista niska cena, oko 350 dinara.Loša strana je velika boca, no ja sam rastvorila 1 kašičicu sedefa sa malo votke, i preprskala sam 2 torte i pun poslužaonik krinova, i još mi je ostalo. Kako ja baš nisam vična rastvaranju tih sjajeva i radu sa njima, ipak sam zadovoljna.

Domaćice, bravo za dosetljivost.

Ja sam kupila male bočice alkohola u DM-u. Odlijem alkohol, razmutim sjaj i prskam po torti-tako sam radila figuricu H.K..Jedino sam prošli put pogrešila, jer nisam posle rada prsnula nekoliko puta čistim alkoholom, da isperem prskalicu, pa se zapušilo:dash:

Princezo, to sa tim alkoholom je u redu, ali te pumpice ipak rade na potez, pa onda to izgleda "štrc, štrc, štrc"...Kao oni sprejevi za nos, ili one obične plastične boce sa kojima se "fajtao" veš, dok nije bilo pegli na paru...

A ovo funksioniše kao npr. dezodorans. Dok držiš stisnutu ručicu, ono neprestano prska. Žao mi je što nemam onaj sedef od davidova (to je, ipak, prevelik zalogaj za mene), da probam sa njim, baš me zanima kakav bi efekat bio.

nije bas alatka iz kuhinje,ali ko se ozbiljnije bavi ovim poslom-potrebno mu je-stalci za torte.mm se razume u pravljenje namestaja,on i njegov otac su nam pravili orman za spavacu sobu,a jedno vreme su radili i kuhinje.,pa mi je sinula ideja da mi napravi stalak.e,sad,posto se uvek izvlaci sa"to ne moze tako""nemam ovo ili ono",jel ume neko da mi opise postupak ili da postavi neki link sa istim kako bi ga stavila u mat poziciju?bas sam gad,zar da?

Била сам вечерас у HOME MARKET-у код сајма и пронашла компресоре о којима је писала Домаћица (1,5 и 2 литра) и апарат за топљење чоколаде. Ова справица за чоколаду има и неке додатке за прављење одливака од чоколаде

topilica je jedan aparat koji se direktno ukljuci u struju...cokolada se stavi u posudu a posuda u aparat.....znaci jedan aparat topi cokoladu na 50-55 stepeni.....inace se to ovde zove tempeuza i kad istopi cokoladu konstantno je drzi na temperaturi od 50 stepeni...moja je velika - 5kg..-.

Zenskeeee! U Rodi sam juce kupila silikonske kalupe za led u raaaaznim oblicima: pingvini, maline, patkice, mede, mesano voce. Cena 64 dinara. Veceras postavljam fotke kad deca legnu!
Mislim da ce lepo koristiti za praline, a mogu i kao kalupi za pravljenje figurica od fondana...

Back