Tom Jones 1
Poznat
- Poruka
- 8.516
Malo sutraИ вредност станова је по бирократији осетно мања у односу на комерцијалну
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Malo sutraИ вредност станова је по бирократији осетно мања у односу на комерцијалну
Могу и ја да имам мишљење... али где су чињенице?Malo sutra
Ma ok, naravno da imaš pravo na mišljenje, nego prodaj ga za te pare za koje oni misle da vredi a zgrada stara 50+ godina i slabo održavana da. Iđoš koliko je realno?Могу и ја да имам мишљење... али где су чињенице?
Моје место, по држави, вреди око 10 милиона. Можда ове године пређемо границу, видећемо шта ће стићи као решење.
А по томе шта сам чуо за вредност станова у продаји, у мом крају, то је 20 милиона без проблема.
Искрено, нећу продавати, нисам заинтересован... Али ето... Буде вести да су станови по центру, још из социјализма, постигли по 3000 евра квадрат. Нови су још скупљи... или су ко зна где, далеко од центра.Ma ok, naravno da imaš pravo na mišljenje, nego prodaj ga za te pare za koje oni misle da vredi a zgrada stara 50+ godina i slabo održavana da. Iđoš koliko je realno?
Ima toga ali su izuzeci od pravila. Komercijalna cena bi bila ona koju diktira tražnja koja omogućava prodaju u nekom razumnom roku, što je u najvećem broju slučajeva nemoguće.Искрено, нећу продавати, нисам заинтересован... Али ето... Буде вести да су станови по центру, још из социјализма, постигли по 3000 евра квадрат. Нови су још скупљи... или су ко зна где, далеко од центра.
Pa to za neko minimalno osiguranje koje ništa ne pokriva, inače solidno, sto se u Srbiji zove kasko. je oko $170-$200 mesečno.Nije...oko 800 dolara godišnje izađe, što je mesečno $65.
https://www.nerdwallet.com/article/loans/auto-loans/total-cost-owning-car
Da, tu otvoriš svoj nalog.@zaluđenik
Овај ми каже мора се иде овде,да се региструјеш:
https://eid.gov.rs/sr-Cyrl-RS/pocetna
https://eporezi.purs.gov.rs/user/login.html
Каже,захвална Стварчица,бржа него Поштар,
Позд..
U državi gde ja obitavam je $.040 po galonu, koji je trenutno oko $3.7 …to mu dodje otprilike preracunato u dinare oko 15 dinara takse na litar goriva koje kosta 110 dinKoliki je porez na galon bezolovnog? Fifty-fifty ko kod nas?
A mi ga plaćamo 200 od čega je 50% akcizni namet koji je fiksan i ne menja se ni kad je cena nafte globalno u padu. Pri čemu se 75% potreba namiruje eksploatacijom domaćih rezervi.U državi gde ja obitavam je $.040 po galonu, koji je trenutno oko $3.7 …to mu dodje otprilike preracunato u dinare oko 15 dinara takse na litar goriva koje kosta 110 din
Iz tvog odgovora mi zvuci da bi najbolja ideja ovih svih bojkota bilo da se gorivo ne kupuje par dana…to bi državu najviše boleloA mi ga plaćamo 200 od čega je 50% akcizni namet koji je fiksan i ne menja se ni kad je cena nafte globalno u padu. Pri čemu se 75% potreba namiruje eksploatacijom domaćih rezervi.
Da, odeš u penziji u manje mesto gde su zemljište nekretnine a možda i ostali troškovi manji. Međutim ovde se dešava da porez skače 50+% a niko ne kupuje ništa niti hoće da ide u Raču da živi i nešto radi. A verovatno nam se svima sprema taj scenario kao da je cela zemlja odjednom na prodaju i svi je žele.Mnogi ljudi vide kupljenu nekrretninu kao investiciju, da kada se penzionisu, mogu da je koriste kao potencijalni izvor prihoda i sigurnosti,
Medjutim i to dolazi sa cenom…kad skupo prodaš nekretninu, i sve druge nekretnine su poskupele, pa ne može jednostavno da se zaradi…Jedini načini su da se kupi mnogo manja nekretnina i ostatak krcka, ili da se presele u manje atraktivan grad sa nižim cenama nekretnina.
U inostranstvu je potpuno prihvatljiv taj scenario štednje, gde kasnije uz penzije koristiš taj novac da održavaš odredjeno životni stil.
Dok je u Srb to bidi malo drugacije…prodaja stana i trošenje tog novca se vidi kao ultimativna propast…vidi ga procerdao sve sto ima..ili ništa deci neće ostati…
ауторска
Друг ми има апликацију где је видео да му је Порез на Кућу коју поседује у једном малом градићу ,150 км. од Бг-а скочио целих 45% за разлику од прошле Године!
Даље,потраживања Извршитеља од стране Дужника су се малтене дуплирала на име месечне Рате.
Све ово је апсолутно неприхватљиво.
Верујем да ћете на овој Теми моћи да изложите своја сопствена Искуства око ове недвосмислене Пљачке коју Режим покушава нам натовари на Врат и да ћемо заједничким Снагама да срушимо Тиранију јер је ово превазишло све мере:
Ми да спонзоришемо Муслијуеве Камате од 2 Милијарде на Основу његових абнормалних Задуживања које ове Године стижу на наплату,Ми да плаћамо Националне Стадионе,Ми да учествујемо у неком ЕКСПО-у,ми да сносимо Трошкове партизана и Звезде,ми да плаћамо његове Контрамитинге,бусеве,фарбање бусева,Џ. бусеве,чаше и флаше и хемијске и капе са његовим Монограмом ??
Е па ,нећеш га Мајци!
Зашто порез на имовину мора да се плаћа? У чијем уставу то пише?
Коме држава плаћа порез на своју имовину?
To kao kad bi neko izgladnjivao sebe da bi odstranio parazite. Fora je u tome da mi nismo bili spremni za sistem PDVa odmah nakon godina sankcija i gradanskih ratova a pošto su sve domaće firme zatvorene ili prodate za šaku dolara. Sad je još jedino ostalo da i nas oderu a srecnici da kopaju litijum za porciju pirinča.Iz tvog odgovora mi zvuci da bi najbolja ideja ovih svih bojkota bilo da se gorivo ne kupuje par dana…to bi državu najviše bolelo![]()
Gorivo, alkohol i cigare (akcizna roba)... ali će se ljudi radije odreći hleba nego cigara, pića i vožnje. Eto zašto ne uspeva.Iz tvog odgovora mi zvuci da bi najbolja ideja ovih svih bojkota bilo da se gorivo ne kupuje par dana…to bi državu najviše bolelo![]()
Hvala@zaluđenik
Овај ми каже мора се иде овде,да се региструјеш:
https://eid.gov.rs/sr-Cyrl-RS/pocetna
https://eporezi.purs.gov.rs/user/login.html
Каже,захвална Стварчица,бржа него Поштар,
Позд..
Zgrada u Batutovoj ulici na Zvezdari je rasprodata pre postavljanja ploče na dubini od 100m u odnosu na ulicu.Ima toga ali su izuzeci od pravila. Komercijalna cena bi bila ona koju diktira tražnja koja omogućava prodaju u nekom razumnom roku, što je u najvećem broju slučajeva nemoguće.
... не пушитиIz tvog odgovora mi zvuci da bi najbolja ideja ovih svih bojkota bilo da se gorivo ne kupuje par dana…to bi državu najviše bolelo![]()