Al Di Meola doživeo srčani udar na sceni tokom nastupa u Rumuniji

Sensei

Master
Moderator
Poruka
76.817
Poznati američki gitarista Al Di Meola je u stabilnom stanju nakon što je u sredu doživeo srčani udar na bini tokom nastupa u Rumuniji.

Fotograf Dragoš Kristesku, koji je tada bio prisutan, rekao je za Asošiejted pres da je Di Meola (69) nastupao sa svojim bendom kada je počeo da se hvata za grudi i imao poteškoća da napusti binu.

Kristesku je za novinsku kuću rekao da su dva člana Di Meolinog trija nastavili da sviraju pre nego što su odustali i prekinuli nastup.

Di Meola je kasnije primljen u bolnicu hitne pomoći Bagdasar-Arseni gde je otkriveno da Di Meola prolazi kroz infarkt miokarda sa elevacijom segmenta (STEMI).

Prema Američkom udruženju za srce, STEMI je srčani udar koji je „izazvan potpunom blokadom koronarne arterije“.

1695927536797.png

Portparol bolnice je kasnije tvrdio da je Di Meola u stabilnom stanju.

„Dragi prijatelji i porodico, želeo sam da iskoristim trenutak da izrazim svoju najdublju zahvalnost za neverovatan izliv ljubavi i podrške koji sam dobio u poslednja 24 sata“, napisao je Di Meola na Instagramu. „Nažalost, suočavam se sa medicinskom situacijom koja zahteva malo slobodnog vremena od nastupa i turneje. Želim da vas uverim da dobijam najbolju moguću negu i da sam potpuno posvećen potpunom oporavku."

1695927642190.png

Vratio se Al Di Meola na novom koncertu pre nedelju dana...zajedno sa njegovom, prepoznatljivim, crnim Les Paul gitarom. Cudno, sa obzirom da vecinom svira akusticnu gitaru. U svakom slucaju dobro je videti da se oporavio i da je ponovo aktivan.... iako moram da priznam da mi izgleda cudno na bini. Kao da nije isti....Da li jos neko ima isti utisak?

Back