Aktivista bosnjacke koalicije "Vakat"ubijen na severu Kosova.

pict0131bf3.jpg


Da ne znam da je Šefko pomislio bih da je to Ivica Dačić iz mlađanijeh dana.

A i šiškice su mu bile ko rese na ćilimu ....
 
Kosovo
Ubijen dužnosnik bošnjačke koalicije "Vakat"

Tri dana uoči završetka desetodnevne predizborne kampanje za vanredne parlamentarne koji će se održati u nedjelju, 12. decembra, nepoznate su osobe vatrenim oružjem ubile dužnosnika bošnjačke koalicije "Vakat", Šefka Salkovića."On je ubijen oko 14 sati u blizini graničnog prijelaza Jarine, između Kosova i Srbije, na sjeveru Kosova", izjavio je u srijedu čelnik Bošnjačke koalicije "Vakat" Džezair Murat.

Vijest o ubistvu potvrdio je i glasnogovornik Kosovske policije Besim Hoti, koji je rekao da je žrtva iz bošnjačke nacionalne zajednice, iz sela Rvatska, općina Leposavić, najsjevernije općine na Kosovu u blizinu granice sa Srbijom.

Pucnjevima iz vatrenog oružja ranjena je još jedna osoba, koja se u vrijeme napada nalazila u automobilu zajedno sa žrtvom. Motivi ovog ubojstva za sada su nepoznati. Policija nije dala druge pojedinosti o ubistvu, niti o mogućim napadačama.

Pripadnici Kosovske policije i EULEX-a su na mjestu događaja i vode intenzivnu istragu.

Šef EULEX-a Xavier Bout de Marnhac i šef međunarodnog ureda na Kosovu Pieter Feith, kao i predstavnici kosovske centralne izborne komisije, osudili su ovaj napad.

(FENA)
 
On je zivio na Kosovu i duznost mu je bila da postuje svoju drzavu Kosovo i da bude njoj lojalan.Ovo sto se desilo je zaista strasno i nadam se da ce pocinioci biti uhvaceni i da ce biti propisno kaznjeni.

drzava kosovo ne postoji niti cei kada postojati

duznost ovog sefka je bila da postuje drzavu srbiju sobzirom da je njen gradjanin i drzavljanin.a sobzirom da je nije postovao jos je ziveo u leposavicu , desilo mu se stomu se desilo.

sam je kriv za sve sto mu se desilo.
 
On je zivio na Kosovu i duznost mu je bila da postuje svoju drzavu Kosovo i da bude njoj lojalan.Ovo sto se desilo je zaista strasno i nadam se da ce pocinioci biti uhvaceni i da ce biti propisno kaznjeni.

Duznost mu je bila da postuje Srbiju a posto to nije radio implicira da je terorista,sto dalje implicira da je njegovo ubistvo opravdano.
 

Back
Top