Akrilik

1mihai-40 mihail oleanu.jpg

Mihail Olteanu

"Ja sam veoma osetljiva i emotivna osoba, slikarstvo me je uvek pokretalo, iako nisam u stanju da tačno definišem reč Umetnost i šta se u ovoj reči krije.
Za mene lično, ako slika izaziva nečije emocije, radost, emocije, anksioznost. Iz estetskih razloga. Ovo je za mene umetnost i umem to da prenesem na sliku. Danas postoji mnogo umetnika, hrabrih umetnika koji žele da prenesu neke moralne vrednosti, bilo da provociraju, ali ako njihove slike ne izazivaju primaoca emocija iz estetskih razloga.nisu ostvareni.

Ewa Lanrecz

ewa-lanrecz-painting-wooarts-02.jpg

" Svoje slike stvaram pod uticajem emocija i pod uticajem preživljavanja.
Osetljiva sam na lepotu prirode, pa otuda i puno cveća na mojoj slici.
Slikanje mi omogućava da stvorim nešto što mi se pojavi u umu,
omogućava mi da prenesem svoja raspoloženja, osećanja ...vizije.....,
Nikada neću planirati sliku do kraja,jer ona se stvara sa mnom, u mom umu,
a kasnije i na platnu i svaku sliku doživljavam na svoj način."

Ewa Lanrecz

ewa-lanrecz-painting-wooarts-01 (1).jpg

Ewa Lanrecz

ewa-lanrecz-painting-wooarts-07.jpg-nggid0523211-ngg0dyn-0x0x100-00f0w010c010r110f110r010t010 ...jpg

Ewa Lanrecz

Dragan Ilić Di Vogo

Acrilic Painter

Predstavnik je magičnog realizma, fantastike i nadrealizma koji je zastupljen u antologiji magičnog realizma
koja se pojavila pod nazivom „Dreamscape” i koja ima precizan podnaslov „The best of imaginary realism”.

DUM-SPIRO-SPERO.jpg

Dum Spiro
Di Vogo

Jaanika Talts
Acrylic Painting

Jaanika Talts rođena je i odrasla u Estoniji, na obali Baltičkog mora.
Živela je u Švedskoj i preselila se u Irsku pre više od jedne decenije, čime je Dublin postao njen dom.
Jaanika slika u modernom apstraktnom stilu, sa impresionističkim i apstraktnim ekspresionističkim uticajem.
Njeno umetničko delo počinje emocijom, a ne konkretnom mišlju, koja tada postaje sirovi izvorni materijal slike.
Ona preferira spontani kreativni proces.
U svojim impresionističkim radovima, Jaanika svoju glavnu inspiraciju nalazi u kopnu i morskom pejzažu oko Dablinskog zaliva i njegovom svetlu koje se stalno menja.
Njen tretman teme je referencijalan, nikada figurativan, stvarajući nadrealne pejzaže koji ostavljaju mnogo prostora gledaočevom sopstvenom univerzumu emocija.
U njenim čistim apstraktnim delima, omiljena tema je sama boja, koju ona razvlači i skuplja na platnu, poigravajući se intenzitetom senke, dubine i forme - stvarajući višedimenzionalni efekat ....

a471ef32-2b2b-4c83-835c-5dde1d5c8d25.jpg

b4906983-21ac-4c61-933e-b2bf94d0bbf1.jpg

dcea4940-7c9c-42a2-a044-05b00d4b073e.jpg

Line Mari Kristoffersen.

artistic-acrylic-painting-ideas-for-beginners.jpg

Umetnica iz Norveške sa sedištem u Tønsbergu.
Ona je samouki slikar.
Za nju je slikanje osećaj, izraz ,inspiracija...
Stalno isprobava nešto i voli da istražuje i pronalazi stvari koje može preneti na svoje slike.

"S akrilom je zabavno raditi, brzo se suši i s njim možete raditi mnogo različitih stvari.
Na svoje platno možete lako dodati sjaj, malter ili lepiti različite vrste materijala, poput drveta ili metala, i obojiti ih akrilom i dodati onoliko slojeva različitih boja koliko želite. Ako slikam apstraktno, koristim sunđer, nož ili nešto drugo..
Kada slikam svoje portrete sa 4-6 slojeva, to je zato što mislim da slojevitost daje bolji izraz na licima i daje dobru dubinu da izgleda realnije.
Akril čini ovaj proces brzim i lakim zbog kratkog vremena sušenja."
-Line Mari Kristofferson

easy-acrylic-painting-ideas-inspiration.jpg

acrylic-painting-ideas-inspiration.jpg

Shannon Bonatakis

Kao slikarka, Shannon Bonatakis nastoji da stvori emocionalno nabijene vizuelne priče koje prenose autentične emocionalne trenutke.
Ženska forma je dosledan fokus njenog rada, najvećim delom zahvaljujući njenom životnom iskustvu odrastanju u porodici od sedam sestara i jednog brata. Njene slike su često autobiografske u određenom svojstvu, ali su gledaocu namerno otvorene da u sebi pronađu svoju priču. Njeni likovi komadi žive u tom čudnom sanjivom prostoru između buđenja i spavanja, gde se melanholija stvarnog života meša sa trunkom magije

download (3).png

download (6).png

download (8).png

Back