Ako US prizna nezavisno Kosovo, da li Srbija treba priznati ?!

UbicaDecijegaLica

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.071
http://www.monitor.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=10701&Itemid=2#jc_allComments

Pleme Lakota, koje pripada skupini sjevernoameričkih Indijanaca Sioux, koje je dalo legendarne ličnosti poglavice Bika koji Sjedi i Ludog Konja raskinulo je ugovore koje su njihovi preci prije 150 godina potpisali sa Sjedinjenim Američkim Državama. Mi više nismo državljani SAD-a i pozivamo sve Indijance Sioux koji žive na teritoriju pet saveznih država da nam se pridruže izjavio je Russel Means, jedan od najpoznatijih indijanskih aktivista, u četvrtak na konferenciji za novinare u Washingtonu.

Predstavnik Siouxa dodao je da će izdati svoje putovnice i vozačke dozvole svima koji se odreknu američkog državljanstva. Delegacija čelnika Lakota uputila je dopis State Departmentu u kojem stoji da Siouxi jednostrano raskidaju ugovore zaključene s federalnom vladom, od kojih su neki stari 150 godina.

Ti su ugovori, smatraju Lakote, samo prazne riječi na papiru, koje su zlorabljene kako bi se ukrala zemlja Indijanaca. Poglavice plemena Lakota formirale su delegaciju koja je posjetila veleposlanstava Bolivije, Čilea, JAR-a i Venezuele u SAD-u tražeći diplomatsku pomoć. Teritorij plemena Lakota na sjeveroistoku SAD-a zauzima Nebrasku, Južnu i Sjevernu Dakotu, Montanu i Wyoming.

Lakote su jedino pleme indijanaca Sioux koje je uspjelo poraziti američku vojsku u znamenitoj bitki kod Little Big Horna 1876., kad je poglavica Ludi Konj potukao generala Custera.


p.s. ujedno podrzati meksikance u njihovim namerama pripajanja delova Kalifornije, New Mexica i Texasa Meksiku.

;)
 

Back
Top