Ako svetom vlada djavo, kako je religija postala institucionalno prihvacena i odobrena?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Schrodinger

Elita
Poruka
15.315
Razmisljam na kom pdf-u da pokrenem temu, pa racunam ovde verovatno bolje poznajete materiju. :cool:
Dakle jedno logicno pitanje. Kada sagledamo istorijska desavanja, primeticemo da je religija bila institucionalni oslonac upravo onih najgorih i najsatanistickijih rezima, sta znam, neke kraljevske dinastije, tiranije i feudalne despotije, znaci sve ono sto je bilo normalno do Francuske revolucije.
Pa i danas kad sagledamo u kojim zemljama i medju kakvim ljudima ona dominira (primer islam) tesko cemo u tome uociti nesto pozitivno.
Bibiija kaze da je sotona knez ovog sveta. A ako je knez, i ljudski knezovi rade za njega, ili bar vecina. A ako ti knezovi prihvataju biblijski pogled na svet, kako on moze biti tacan, nuditi spasenje dusa itd.?

Tema se odnosi na sve religije koje su tesno povezane sa vlasti i politikom.

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: DUH
Jer ako nema crkve i ljudi ne znaju za Boga, kakve ima veze ako su prevareni? Oni nisu ni znali o čemu se radi.
Mozda se ne radi ni o cemu, tj. mozda ih je vlast prevarila iz nekih svojih interesa uvodeci crkvu kao instituciju i te pojmove.
Jer ako postoji Sotona i kontrolise vlast, ne bi dozvolio da podanici saznaju za njega i da su prevareni. A ako postoji Bog i on kontrolise vlast, ne bi dozvolio da ta vlast bude takva kakva je ;)

• Podržavam
Reactions: DUH
Mozda se ne radi ni o cemu, tj. mozda ih je vlast prevarila iz nekih svojih interesa uvodeci crkvu kao instituciju i te pojmove.
Inace ako postoji Sotona i kontrolise vlast, ne bi dozvolio da podanici saznaju za njega i da su prevareni. A ako postoji Bog i on kontrolise vlast, ne bi dozvolio da ta vlast bude takva kakva je ;)
Nije to tako jednostavno kao politika. Bog je prepustio zemlju Sotoni. Pustio je da hara, vara, radi šta želi i neće se mešati u tok ljudske istorije. Do drugog Hristovog dolaska, naravno.

Pa ako hara i vara znaci da je smislio i pricu o tome, jer u suprotnom ne bi dozvolio da se tacno ucenje rasiri i dobije svoju crkvu.
Dolazi se do paradoksa
Zato i postoje mnoge religije. Zato i postoji katolicka crkva koja se odvojila. Zato postoji toliko izmena u bibliji. Za katolike, protestante, jehovine svedoke. Svi imaju svoju verziju

Zato i postoje mnoge religije. Zato i postoji katolicka crkva koja se odvojila. Zato postoji toliko izmena u bibliji. Za katolike, protestante, jehovine svedoke. Svi imaju svoju verziju
Не постоје измене у Библији, постоје различита тумачења јединих истих стихова. Разлике постоје из мноштва разлога, није Библија увела разлику, већ тежња људи да нађу изворно хришћанство, зато су се протестанти и одвојили од римокатолика, али су у старту промашили свој идентитет, градећи га на контри. Јер да су узели макар пола онога што имају римокатолици, не би били нешто ново, већ би били слични њима.

Не постоје измене у Библији, постоје различита тумачења јединих истих стихова. Разлике постоје из мноштва разлога, није Библија увела разлику, већ тежња људи да нађу изворно хришћанство, зато су се протестанти и одвојили од римокатолика, али су у старту промашили свој идентитет, градећи га на контри. Јер да су узели макар пола онога што имају римокатолици, не би били нешто ново, већ би били слични њима.
Biblija je itekako bila falsifikovana kroz vekove.

Razmisljam na kom pdf-u da pokrenem temu, pa racunam ovde verovatno bolje poznajete materiju. :cool:
Dakle jedno logicno pitanje. Kada sagledamo istorijska desavanja, primeticemo da je religija bila institucionalni oslonac upravo onih najgorih i najsatanistickijih rezima, sta znam, neke kraljevske dinastije, tiranije i feudalne despotije, znaci sve ono sto je bilo normalno do Francuske revolucije.
Pa i danas kad sagledamo u kojim zemljama i medju kakvim ljudima ona dominira (primer islam) tesko cemo u tome uociti nesto pozitivno.
Bibiija kaze da je sotona knez ovog sveta. A ako je knez, i ljudski knezovi rade za njega, ili bar vecina. A ako ti knezovi prihvataju biblijski pogled na svet, kako on moze biti tacan, nuditi spasenje dusa itd.?

Baš zato.
Religije su instrument sile.
No, i to je sad gotovo, Đahva je umro 2002. i dolazi nam era Vodolije.

A ako je knez, i ljudski knezovi rade za njega, ili bar vecina. A ako ti knezovi prihvataju biblijski pogled na svet, kako on moze biti tacan, nuditi spasenje dusa itd.?
Pa, ljudi su to od njega napravili svojim životima.
Nije on nikakav knez po Božijoj zamisli, ljudi su dozvolili da budu zavedeni dovoljno puta da bi ga napravili knezom.

Isto kao što se taj, nekada anđeo na visokoj poziciji, pobunio protiv Boga i postoji od tad kao anti-bog, ljudi su svojim delima dokazivali da je ono što im nudi taj anti-bog sve što im treba.
Teško je živeti po Božijim pravilima, teško je biti njegovo dete, biti na ispravnom putu, a vidi kako je lako zavoditi, vrbovati, krivo podučavati, propiti se, propušiti, postati ''fan'' neke fanatične ideje, buniti se protiv Boga na bezbroj načina!
Taj knez nema potrebe da veruje u Boga, on zna da Bog postoji!
I mi bi trebalo da znamo, ali je lakše praviti od sebe budalu.

Budala u sve veruje, a pametan pazi na korake svoje.

Jeste u Biblij ipise da je vladar ovog sveta Satana Djavo
sto znaci da je u njegovim r rukama ceo sistem koj vlada nad ljudima.

19 Znamo da potičemo od Boga, a Ceo svet je u vlasti Zloga " 1 Jovanova 5:19

Ako govorimo o hriscanstvu u 1 veku je Isus uspostavio izvorno hriscanstvo
i hriscanska vera mora biti odvojena od drzave, tako je Isus rekao: Ne budite deo ovog sveta"
Problem je sto se vremenom hriscanstvo iskvarilo, crkva je vremenom pravila kompromise
uvodila je nebiblijska ucenja kao sto su trojstvo, pakao, besmrtnost duse...
takodje je pravila kompromis podrzavajuci tiranske vlasti kroz istoriju...
a i sami znamo da postoji danas hiljade razlicitih hriscanskih vera
naravno i danas postoji prava hriscanska vera a nju poznajmo po delima - odvojenost od politike,
ne umesanost u ratove, propovedanje hriscanske ljubavi i mira u svetu.

Tako da dolazimo do glavnog problema sto onako kako je Hriscanstvo uspostavljeno u 1 veku
da ne sme biti deo sveta - politike
vrlo malo je hriscanskih religija koje se drze toga.

Ne bih rekla da su ti verzije jer nisu.
Postoje samo razliciti prevodi iste ali time nije menjana sustina.
Biblija je ipak jedna.

Ja licno sam proucavala razlicite prevode pa isto tumacim i verujem.
Znam i prevod Karazdic i Bakotic i prevod novi svet itd...

Ne bih rekla da su ti verzije jer nisu.
Postoje samo razliciti prevodi iste ali time nije menjana sustina.
Biblija je ipak jedna.

Ja licno sam proucavala razlicite prevode pa isto tumacim i verujem.
Znam i prevod Karazdic i Bakotic i prevod novi svet itd...
Nije stvar u prevodu već u izmeni rečenica. U brisanju postojećih, u dodavanju novih da bi se postiglo određeno značenje.

Ne mogu da sporim, @aeternum, ovo što pišeš, ali verujem da neko ko odbacuje zlo, nastoji da živi po Bogu i popravlja se, nije, i ne može da bude pod vlašću tog ovozemaljskog kneza.
Tako je, neko ko odbacuje zlo nastoj ida zivi po Bozjem Zakonu i nije pod vlascu Zloga.
Pod njegovom vlascu su samo oni ljudi koji sluze zlu.
Koji postanu takvi zli.
Bog zna da mi mozemo sluziti Bogu iako je ovaj svet pod vlascu zloga.

Jeste u Biblij ipise da je vladar ovog sveta Satana Djavo
sto znaci da je u njegovim r rukama ceo sistem koj vlada nad ljudima.

19 Znamo da potičemo od Boga, a Ceo svet je u vlasti Zloga " 1 Jovanova 5:19

Ako govorimo o hriscanstvu u 1 veku je Isus uspostavio izvorno hriscanstvo
i hriscanska vera mora biti odvojena od drzave, tako je Isus rekao: Ne budite deo ovog sveta"
Problem je sto se vremenom hriscanstvo iskvarilo, crkva je vremenom pravila kompromise
uvodila je nebiblijska ucenja kao sto su trojstvo, pakao, besmrtnost duse...
takodje je pravila kompromis podrzavajuci tiranske vlasti kroz istoriju...
a i sami znamo da postoji danas hiljade razlicitih hriscanskih vera
naravno i danas postoji prava hriscanska vera a nju poznajmo po delima - odvojenost od politike,
ne umesanost u ratove, propovedanje hriscanske ljubavi i mira u svetu.

Tako da dolazimo do glavnog problema sto onako kako je Hriscanstvo uspostavljeno u 1 veku
da ne sme biti deo sveta - politike
vrlo malo je hriscanskih religija koje se drze toga.
zašto đavo ne progoni jehovine svedoke ako su oni po tebi ispravniji od ostalih hrišćana?
zašto s druge strane globalisti sa zapada u svojim planovima ističu kao bitan cilj uništenje pravoslavlja a napamet im ne pada da rade na uništenju jehovinih svedoka?

Bog zna da mi mozemo sluziti Bogu iako je ovaj svet pod vlascu zloga.

Ipak, mislim da je problematika druga.
Ljudi odbijaju da postoji Bog, i sad su tu ove svetske religije neki mehanizmi da se upravlja nedužnim ljudima, da im se brani ovo i ono, da im se ne da da rade sve što hoće, i religije su krive. Kriv sveštenik, kriv neko, obavezno neko drugi, treći, nikako se ne polazi od sebe.
Odbija se svaka mogućnost da je Sveto Pismo jedno, da čovek (naročito danas, ovde i sad, a meni je to dovoljno) može da uzme i čita bez da uopšte misli o bilo kojoj religiji.

Ne mogu da sporim, @aeternum, ovo što pišeš, ali verujem da neko ko odbacuje zlo, nastoji da živi po Bogu i popravlja se, nije, i ne može da bude pod vlašću tog ovozemaljskog kneza.
Imaš u Americi neke varijacije hrišćanstva koje namerno menjaju reči u Bibliji da ispadne kako je homoseksualizam ok.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back