Ako ste lepi - ljudi vas više poštuju

Ako mi je Bog dao lepotu iz sve darove, hvala Mu.. imala sam sreće.
Imalo bi šta na meni da se menja, ali sam zahvalna Bogu na ovome što mi je dao.
Svi ljudi su mi lepi. Neko je malo više negovan, nekom nedostaje nege. Eto, tako nemam nedoumice i ne delim ljude na lepe i manje lepe. Osoba je uspostavila kontakt sa mnom ali vrda oko izgleda. Kompleks? To je teška priča.
Lepi smo svi, i nije svako Holivudsko lice lepo, ali su zvezdetine.
U čemu je stvar? U interakciji! Manje atraktivan-svakim susretom sve atraktivniji. Veoma atraktivan-iz susreta u susret vene ta lepota-ne uvek, ali poneka Beauty Score +10 sklizne u minus totalni.
Niko nikog ne treba da bira "za u regal"!

Da li se slažete sa ovom tvrdnjom?
Ne bih se složila da se lepi ljudi više poštuju.
Možda više privlače pažnju, jer čovek kao čovek je sklon da sve gleda površno ( ne svi ).
Mnogima je sve hi hi, pa kroz život hitaju smešnim hodom Napoleona, misleći da će sa svojim kezom sve postići.
Ali, to nije osmeh već čudan grč lica mačke iz " Alise u zemlji čuda ".
Stvarno lepi ljudi, neopterećeni svojim izgledom, nemaju potrebu da pričaju o sebi, lepi su baš zbog svoje neusiljenosti i spontanosti.
Takvi zaslužuju poštovanje. Jer su normalni.

@tema
Jbg i jeste i nije tačno.
Da - ako nisi od onih "lep dok ne progovori", prazna, plitka, glupa osoba brzo dosadi.
I okruženje, imaš mnogo ljubomore, zavisti, drugovi ti stalno nešto podmeću pa čak i u školi profesor/ka može da te tretira drugačije nego "obične", ili te cedi ili ti daje 4 a ni ne sluša šta pričaš, samo blene.

I poslednja stavka: bitno je šta ti vidiš u ogledalu. Imati zdravu dozu samopouzdanja je jedno, a sasvim pogrešno ako si narcis, lik što se kaže "pun sebe".

Interesantno je da su društvene mreže dobre za podizanje samopouzdanja i osećanja da si lep.
Možda ti niko u RL nije govorio da si lep, možda nisi ni znao šta misle o tebi i onda odjednom na Instagramu imaš preko hiljadu pratilaca koji ti svaki dan govore da si lep. Uvek će svako na netu biti lep nekome. Probaj na Instagramu i videćeš, garantujem ti, meni likovi (i to muškarci) govore da sam trebao u Holivud :rotf: a nisam sebe smatrao nešto posebno lepim, tek kada sam obratio pažnju da mi to govore, e tek onda sam počeo da se provlačim na fizički izgled i nešto malo šarma i urođene harizme. Prolazi mi za sad.

Back