Ако се преврћеш у кревету од нервозе и не можеш да заспиш, ради ово

Nervirator

Džomba
VIP
Poruka
102.039
1775319207796.png

Да ли лежите у кревету са убрзаним откуцајима срца, плитким дисањем и потпуно преоптерећеним нервним системом, очајнички покушавајући да се смирите, али се осећате потпуно заробљено у свом телу?

Не треба вам јак седатив на рецепт. Потребно је да механички ручно активирате биолошко дугме за ресетовање мозга.

Функционална неурологија користи изузетно једноставан, научно поткрепљен маневар познат као Основна вежба (који је осмислио Стенли Розенберг). Покрети очију су директно, неуролошки повезани са субокципиталним мишићима у самој основи лобање. То су управо мишићи који физички окружују и компресују вагусни нерв.

Лежећи равно, држећи главу потпуно мирном и гледајући што је више могуће удесно без померања главе током 30 до 60 секунди, механички истежете ова дубока лобањска ткива.

Овај физички покрет приморава блокиране мишиће да се опусте, одмах шаљући масивни парасимпатички сигнал можданом стаблу. Нехотице ћете зевати, гутати или уздахнути - биолошка потврда да је ваш нервни систем насилно прешао из стања „борбе или бекства“ у дубоко опуштање.

Pod jedan, stavi u Pravilnik na Zdravlju da je potreban link za svaku temu/izjavu (mislim da je bezveze ali hajde, napravi forum komplikovaniji i manje interesantan za interakciju)

A u ovoj temi sam već u uvodu napisao:
маневар познат као Основна вежба (који је осмислио Стенли Розенберг).
za one koji mi ne veruju a mrzi ih da ukucaju u gugl da li je stvarno tako, evo link
https://www.neurodiversecounseling..../2/16/the-basic-exercise-by-stanley-rosenberg

Лежећи равно, држећи главу потпуно мирном и гледајући што је више могуће удесно без померања главе током 30 до 60 секунди, механички истежете ова дубока лобањска ткива.

Овај физички покрет приморава блокиране мишиће да се опусте, одмах шаљући масивни парасимпатички сигнал можданом стаблу. Нехотице ћете зевати, гутати или уздахнути - биолошка потврда да је ваш нервни систем насилно прешао из стања „борбе или бекства“ у дубоко опуштање.
Sto ne rece ranije :mrgreen:

Back