Ako Rusija pobijedi??

Poruka
20.286
Несумњиво да ће војно победити у Украјини. Међутим то не значи пуна победа.
Дакле она је изашла из савета безбедности али не из УН.
Пошто се Питин позивао и ослањао на то као највиша тела сад треба правно уоквирити поделу међународно признате земље.
То увек иде трговином део територија са Кримом иде Русији.
Неки делови можда Пољској и Румунији.
Међутим некако типујем да ће се Украина ујединити са Пољском тачније оно што од ње остане и тако се интегрисати у ЕУ и НАТО.
Неки делови преко Румуније.

Сад видели смо да је Путин решио конфликт Јерменије и Азербеџана у корист других и Турске а Јермени расељени са вековних огњишта идентично као Срби из Хрватске.
Сад овај уступак Турској је направљен баш у корист ове ситуације да не затвори излац црноморској флоти што се десило у Кримском рату.

Израел прифобити значи учинити јако прљав посао према Муслиманима и Ирану помоћи им да дођу до Еуфрата и врате своје митске границе.

Ово је тежак посао за Русију због Ирана , Пакистана и многих других који су јој давезницци сад.
Ако не би дошло до некаквог преокрета и помирења НАТО-Русија(Америка).

Међутим постоји озбиљан посао за Израел који не признају велике заједнице са највећим природним прираштајем унутар ортодоксних Јевреја и њихове заједнице.
Они су пореклом Ашкенази већином а има и Сегарда који су учили њихове школе.

Они не признају Израел као секуларну државу пре месије.
Чак неки демонстрирају са Палестинцима и сарађују са њиховим антиционистичким покретима.
Они су већином антиционисти.
Постоје млађе струје унутар ортодоксије који имају умеренији став према ционизму а јако мали део њих прихвата ционизам.
Ови умерени прихватају образовање , учешће у политици , и у војци.

Велики број ортодокса антициониста одбија и војску и државну помоћ и било шта од државе живе у гетоима где се сами образују по Тори жене и удају између себе и све те групе се предвођене великим породицама од којих су многе старе допиру до средњег века.
Због огромног прираштаја јер имају просечно од 7-12 деце.
Има их сада у Израелу око 20% иако много више јер не прихватају пописе.
Једна заједницс је протерана стигли су до Балкана и Босне и нису нигде баш лепо прихваћени.
Њихове жене су увијене скроз од 3.године склапају бракове и са 4-5 година некад су мушкарци малолетни а некад много старији такође само чланови заједнице.
Ултра су пацифисти и живе по Тори али споља личе на муслимане и одају неповерење велико. Њихови поглавари су дошли до судова у Америци због повреде људских права и деце и наводних киднаповања деце.
Такође су антиционисти али једини угрожени у Израелу и свуда.
Остали антиционисти су ослобођени од војске на коју не пристају као и израелски Арапи.

Израел и Натјанаху су спремили новог месију који је изузетно надарен да је до првих јаких квалификација познавањ Торе стигао са 9-16 година сад је између 20 и 30 година.

Сад видећемо да ли ће месија успети да уједини прво Јевреје и коначно створи нови Израел по Тори и пророчанству.

Уколико се то деси несумњиво се Израел шири на митске границе и Еуфрат.

Косово је проблем Срба видећемо да ли смо га достојни и колико нас је спремно на патњу и одрицања у корист 'територије' са мало Срба.

Бриселским споразумом су наше елите већ имлементирале судство , полицију и задње полуге власти и институције у косовске.

Овај план обесмишњавања и повлачења потписа је изгледа пропао.
Међутим поврх свега тога остаје најважније признање! Ако то урадимо заувек је изгубљено.

Руси мислим да у том случају не видим зашто не би признали нешто што смо ми де јуре али не де факто признали?!
Свакако би то било уз неку малу поделу и гаранције за српску заједницу и манастире.

Међутим унутар Арбанаса постоји проблем што се теадиционални Шћипетари не прихватају етноним Албанац већ тврде да је то српски назив за њих и српско име за државу да на њиховом језику термин Албанац не постоји!

Али проверено знају да су аутохтони да су Илири и да смо ми дошли са Карпата у 15. веку.

Масовно прелазе у православље.

Сад није први пут у историји да жртва буде главни кривац.

Слично је са Ашкеназима који су највише дтрадали у Холокаусту а највише их је антициониста и данас,
Њима се лепи етикета Хазара што можда јесу али су антиционисти!
Можда су и прихватили Тору као веру не као нацију.
Успостављање Израелске нације је велики проблем у Израелу у секуларном смислу јер у верском не постоји етнос без вере он је сам гој по томе не може бити Јевреј без вере за њих је то не Јевреј!

Због оваквих гледањ пре свега неприхватања ционизма су стеадали највише.

Опет заједница црних Јевреја оптужује ортодоксе и све друге да су им украли идентитет узевши веру .
Ови њих за 2 нетачности у њиховој Тори да ли је Јаков довео њих 70 или 75 у Египат и сад пошто ови црни имају 70 ортодокси их оптужују да Бог то није написао и да су им списе корумпиране па према томе и њихово учење је фејк.

Код нас ће Шћипетари покушати украти идентитет и историју.
Ми немамо верске фанатике са 15. деце који живе по светим књигама и чувају баштину предака тако да чак део наших елита и младих људи већ ради помирења говоре да смо измислили Милоша Обилића и тотално је небитан да би нас свађао за Слбанцима.
То су неолиберлне структуре које највише погађају младо доба као престиж , помодарство , хај левел оф кошиснес , демократија , људска права , мисле да они капирају нешто што Срби не капирају да је Србима ај кју остао на ндких 80 % због пропаганде , услова живота , србоцања , митовања и тд ..а да њима ради 110,%
Многе сам упознао јаки су на идеји паметни али према историји имају став као према журналистици.
То лажу , историју пише победник и тако даље
У овом случају смо ми били победници па писали историју и игнорисали све време постојање аутохтоних Шћипетара.
Па смо још дошли у 15. веку освојили све уз аустроугарску пропаганду и стварање Србије заправо смо ми украли њихову историју где су Војислав , Михајло , Немањићи сви православни аутохтони Шћипетари.
Objasni to oko “Дакле она је изашла из савета безбедности али не из УН”? RF je stalna članica SB UN i Bajden, Poljsa, Baltik, Hrvatska, “Celovita” i Druga Srbija mogu samo da “sažaljvaju slučaj”, ali nema ništa od isterivanja.

Što se tiče Šiptara, nije sigurno da će “džava” i pedeseti rođendan dočekati, a da će komplet državice iz devedesetih na reviziju prvom prilikom to oni sami uopšte ne sumnjaju.

iig

Elita
Poruka
23.531
rusija ne smije da pobjedi makar i ww3 počeo...stoga valja početi graditi podzemni bunker...
i

NickFreak

Veoma poznat
Poruka
14.349
Objasni to oko “Дакле она је изашла из савета безбедности али не из УН”? RF je stalna članica SB UN i Bajden, Poljsa, Baltik, Hrvatska, “Celovita” i Druga Srbija mogu samo da “sažaljvaju slučaj”, ali nema ništa od isterivanja.

Što se tiče Šiptara, nije sigurno da će “džava” i pedeseti rođendan dočekati, a da će komplet državice iz devedesetih na reviziju prvom prilikom to oni sami uopšte ne sumnjaju.
Нисам био сигуран за Савет Весбедности УН само сам чуо Путинову изјаву ,'уживајте без нас'.
Сад ту је показао вероватно спремност да изађе.

Иначе ја нисам нешто политички активан нити пратим сем онога што не могу да избегнем по нешто ме и заинтересује.
Већину ствари знам и тумачим преко историје 18. и 19. века јер сам схватио да чак и "врхунски политичари" без овог знања политику запрсво не могу да разумеју али могу да је следе и извршавају.

Тако да сам дао своје скромно виђење из угла лаика и посматрача.

Нисам ја баш никскав стручњак за политику.