Ako radim na crno jel ok uzimati i socijalnu pomoć?

Mislim ako država nije u mogućnosti da mi ponudi zaposlenje preko svog servisa i postoji verovatnoća da se neko zaposli na crno, jel ok uzimati i 100 evra od države? 🤔
pa nije u redu da ih trosis, ali nemas penziono, i zdravsteno, a trebaju ti, onda si ti ucenjen, tako da privatnik radi na crno zaposljavajuci te bez prijave, a ne ti, koji si cist moralno
kriv je ucenjivac i ko mu je omogucio, tj. drzava, a ne ucenjeni radnik

Mislim ako država nije u mogućnosti da mi ponudi zaposlenje preko svog servisa i postoji verovatnoća da se neko zaposli na crno, jel ok uzimati i 100 evra od države? 🤔
Cekaj malo...država nije u mogucnosti da ti ponudi zaposlenje?
Ok da zanemarimo sto sam začuđen da neko uopste pita ovako nesto za socijalnu pomoc moras da odneses validnu dokumentaciju na osnovu čega tražiš tu milost.
Romi su ti experti za to bolje pitaj nekog od njih kako dolaze do toga

Nažalost živimo u kapitalizmu gde svako džapa i uzima sve što može (i to daleko ozbiljnije i veće cifre) a mi koji nevoljno živimo u takvom sistemu smo nažalost osuđeni da živimo u tom sistemu i da mu se prilagođavamo koliko smo u stanju i koliko znamo i umemo prosto kako bi preživeli, tako da kad je država u pitanju (pogotovo ovakva kakva jeste) ono boli te uvo uzimaj sve što možeš, što se mene tiče oderi ih.

Sto da ne.kada mogu na mnogo radnih mesta da zaposle penzionere i da jim daju i platu i penziju.
naprimer politicari.....72 godine........imaju penziju 2000 evra i plus primaju platu od 4000 evra za poso savetnika pri nekom ministarstvu....................
e, al baustelac mora sa 65 u penziju bez mogucnosti da dalje radi jer "treba da oslobadja radna mesta za mlade".

Socijalna pomoć za nezaposlene je uglavnom vremenski ograničena. Obično traje određeni period, recimo oko godinu dana, nakon čega više nemaš pravo na nju.
Takođe, u međuvremenu ti nude različite poslove i, koliko znam, ako ih odbijaš bez opravdanog razloga, možeš izgubiti pravo na pomoć.

Nisam stručnjak, ali tako sam čuo.

Jahanje socijalnog sistema je vekovna tradicionalna veština svih Srba, kako ovde u Srbiji, tako i u Evropi. U lokalnim sredinama je sramota da u razgovoru sa ljudima nemaš da ispričaš neku kombinaciju snalaženja i kako si prevario sistem. Što je bolja priča, to je veći ugled u društvu ;)

Ovo za tačno bar kad je Kanada u pitanju.

Postoji deo ljudi koji pokušava da maksimalno iskoristi sistem socijalne pomoći (čitaj velikom većinom izbegli Bosnačerosi), čuješ ih po kafićima kako razmenjuju iskustva kako da izvuku što više benefita i planiraju povratak u zavičaj kada steknu uslove, poput penzije.
Praktično izbegavaju formalno zaposlenje (sto je duže moguće) kako ne bi izgubili prava na beneficije, pa onda rade neprijavljene poslove da dopune budžet.
I naravno..uz obavezno sve je sranje u Kanadi, ništa ne valja…

Back