Ako pobedi maloumnička elita sa Zapada u Ukrajini šta onda?

Ne verujem da će bilo koja strana da pobedi jer prosto nema kapacitet za to. Sve više deluje na nekim kompromis i dejtonizaciju Ukrajine u stilu BiH.

Prvi deo ti je tacan bratski, samo drugi deo nije. Ne vidim prostora za nikakav kompromis ni sa jedne strane bukvalno. Ciljevi su im dijametralno nepremostivi.

Ovo mi vise deluje na neki vise-decenijski rat "stalemate", osim ako Kina ne uleti na Tajvan, odvuce Zapadnu paznju i Rusija poentira u Ukrajini i zavrsi posao.

Ma odakle znaš, dovoljno je malo da prevagne na bilo koju stranu. Mene iskrenk strah da ti sadisti zagospodare planetom.

Ne deluje mi da Zapad moze da pobedi ikako, prvenstveno zato sto ne mogu nikako poslati dovoljno naoruzanja Ukrajincima, nemaju bas neku jaku industriju, niti mogu da stampaju toliko iz vazduha novca kao nekad.

A i da "pobede" (nzm, desi se neko cudo i Rusija pristane na nepovojlno primirje), nece se desiti nista specijalno, onda samo cekamo Kinu/Tajvan 2027, to je kljucna bitka za buducnost covecanstva i to svi ozbiljni ljudi znaju.

Ma odakle znaš, dovoljno je malo da prevagne na bilo koju stranu. Mene iskreno strah da ti sadisti zagospodare planetom.
Zapadni mediji sve više pišu da ukrajinska kontraofanziva ima slabe uspehe a Rusi su otvoreni za pregovore još odavno. Prvo su Rusi uvideli da ne mogu poklopiti pola a ni veći deo Ukrajine a sad Ukrajinci upoznaju realnost da ne mogu u stilu Hrvata napraviti Oluju. Znači sledeće godine verovatno kreću pregovori jer moraju Ukrajinci barem do zime upoznavati realnost a posle će im i zapad reći probali smo, nije moglo, vreme je za pregovore.

Zapadni mediji sve više pišu da ukrajinska kontraofanziva ima slabe uspehe a Rusi su otvoreni za pregovore još odavno. Prvo su Rusi uvideli da ne mogu poklopiti pola a ni veći deo Ukrajine a sad Ukrajinci upoznaju realnost da ne mogu u stilu Hrvata napraviti Oluju. Znači sledeće godine verovatno kreću pregovori jer moraju Ukrajinci barem do zime upoznavati realnost a posle će im i zapad reći probali smo, nije moglo, vreme je za pregovore.

To bi bilo da Ukrajinu i Zapad vode racionalni ljudi. A u realnost Ukrajinu vode nacisticki fanatici, koji nemaju nikakvu logiku. Dok Ameriku vode pohlepne vojne korporacije kojima odgovara taj rat jer mogu da trpaju jos vise pretplacenog oruzja svojoj vladi za Ukrajinu na kredit i svojim vazalima sirom sveta tako sto su podignute tenzije pa je potraznja za oruzjem generalno veca. Njih bas briga sta je u interesu za prosecnog americkog stanovnika i te same drzave kao kolektiva.

Ako pobedi maloumnička elita sa Zapada u Ukrajini šta onda? Fašizam? Opet robovlasničko uređenje? Sodomija na izvolte? Sme li Rusija uopšte da izgubi? Ne samo zbog sebe već zbog svih nas.

Шта те наводи на помисао да би, евентуална, победа Украјине донела фашизам, робовласничко друштво и содомију свету?

Било би све исто као данас, само што Русија не би била сматрана за суперсилу.

Sodomija na izvolte?
Иначе, кад смо код содомије, у Русији су сексуалне слободе у друштву далеко веће него на западу, првенствено јер на западу комунизам није разарао конзервативне вредности. Нпр. Русија је једна од земаља са највећим бројем развода на свету.

Manje-više, da.
Samo biće još par pokušaja i jednih i drugih da "prelome".

Citam tako... i ne mogu da verujem da se dovodi u pitanje pobeda Rusije. Ruska vojna doktrina se zove maskirovka, zar da i pomislim da ce vama biti jasno sta se desava. Naime oni su uleteli u bahmut i zauzeli polozaje dok ukrajinska vojska pristize u klanicu, na jedna vrata ulaze a na drugim izlaze u kesama sa nogama napred.

Rusija trosi i vreme i finansije zapadu, vec se polemise o izlasku USA iz NATOa ako izaberu trampa. Gotovo je, svice zora braco.

Ovo ce ici do ekonomske propasti jedne od strana. Pogodi koje?
Identicna fora kao sa vijetnamskim ratom. Rusi nista od amerikanaca
nisu naucili..
Daj Bože , ali mislim da će se to dešavati paralelno i u sklopu budućeg hladnog-rata.
Čisto sumnjam da će do te vrste kolapsa doći u nekom bliskom periodu.
I taj Vijetnam je trajao preko deset godina, a i nije toliko zbog ekonomskog pritiska na američku privredu izgubljen koliko na domaćem (političkom) frontu. Tek to mislim da nije realno, jer Rusi se neće trgnuti bez teškog poraza a i potpuno drugačiji mentalitet imaju, što takvu vrstu "unutrašnjeg" pritiska čini malo verovatnim.

Daj Bože , ali mislim da će se to dešavati paralelno i u sklopu budućeg hladnog-rata.
I taj Vijetnam je trajao preko deset godina, a i nije toliko ekonomski izgubljen koliko na domaćem frontu. Tek to mislim da nije realno, jer Rusi se neće trgnuti bez teškog poraza a i potpuno drugačiji mentalitet imaju, što takvu vrstu "unutrašnjeg" pritiska čini malo verovatnim.
Hladni rat uveliko traje. Taj rat kosta minimum 500 miliona dolara dnevno obe strane.

I taj Vijetnam je trajao preko deset godina, a i nije toliko ekonomski izgubljen koliko na domaćem frontu. Tek to mislim da nije realno, jer Rusi se neće trgnuti bez teškog poraza a i potpuno drugačiji mentalitet imaju, što takvu vrstu "unutrašnjeg" pritiska čini malo verovatnim.

Novi hladni rat je poceo jos 2020 po ovom istoricaru sto i ja mislim. Jedan od glavnih americkih instituta za spoljnu politiku.

Rusi bi morali da mobilišu bar milion dodatnih vojnika da pobede...oni idu na to da će Ukrajina uskoro ostati bez resursa da se brani...ali sve i da se to desi uskoro Rusi nemaju dovoljno vojske da osvoje tako veliku teritoriju...možda da malo pomere liniju fronta dalje od sadašnje...kompromis je nemoguć jer su crvene linije koje su povukli jedni i drugi nepremostivo daleko...Ukrajina ne može da odustane ni od Krima a Rusija od oblasti koje je pripojila referendumom...znači biće status kvo eventualno sa mirovnim snagama UN na liniji razdvajanja i dogovorom Rusa i Amera da Ukrajina ne ulazi u NATO...

Back