Ako nije protiv vas,sa vama je

jan bibijan:
Na koga konkretno misli Isus kada daje blagoslov onom koji leci i propoveda,a ne zeli da krene sa njim.Po mom mislenju i onako kako sam ja shvatio ovaj deo iz novog zaveta, govori o pripadnicima drugih religija.

Potpuno se slazem. "I to vam kazem, da ce mnogi od istoka i zapada doci i sesce za trpezu s Avramom i Isakom i Jakovom." Matej 8,11

Naravno da Bog voli svakog coveka, bio on Hriscanin Musliman, Ateista, Budista ili bilo ko drugi. On ne gleda ko je ko, nego ko sta radi, i kakvi su njegovi motivi. :D :D

*Mihal*:
jan bibijan:
Na koga konkretno misli Isus kada daje blagoslov onom koji leci i propoveda,a ne zeli da krene sa njim.Po mom mislenju i onako kako sam ja shvatio ovaj deo iz novog zaveta, govori o pripadnicima drugih religija.

Potpuno se slazem. "I to vam kazem, da ce mnogi od istoka i zapada doci i sesce za trpezu s Avramom i Isakom i Jakovom." Matej 8,11

Naravno da Bog voli svakog coveka, bio on Hriscanin Musliman, Ateista, Budista ili bilo ko drugi. On ne gleda ko je ko, nego ko sta radi, i kakvi su njegovi motivi. :D :D

jan bibijan:

:D

Mislio je na ljude koji su dobro poznavali Isusa i njegovo ucenje za vreme njegovog propovedanja a ne na pripadnike druge religije iz prostog razloga sto Bog sigurno ne bi podrzavao propovedanja paganaca! Slucaj koji je opisan u delima apostola 19:13-18 upravo govori o tome.

Stavak iz Efesanima 4:4,5 takodje govori o tome! Ili kada Pavle kaze da su ruke, noge, usi, oci...udovi jednog tela! Zar mislis da bi Isus pohvalio i odobrio propovedanje pravoslavnih, katolickih, muslimanskih, budistickih, sintoistickih...i mnogih drugih paganskih svestenika koji su politicki i vojno opredeljeni i javno zauzimaju stav stiteci i zagovarajuci nacionalisticke interese???

Isus je jasno izjavio da njegovo Kraljevstvo nije od ovoga sveta!(Jovan 18:36)

:D

Back