Ako neko zna nesto o novom zelandu i australiji

disimil

Početnik
Poruka
5
Molim Vas,interesuju me podaci za Novi Zeland,Australiju ili neku drugu topliju zemlju ako imate neke, sigurne,zanimljive informacije iznesite ih. Unapred hvala.
1. Zbog katastrofe koje se desila intersuje me KLIMA(uragani,cikloni,zemljotrsi itd.).
2. Skole(osnovne i muzicke) i fakulteti.
3. Zakupi i kupovina lokala i kuca.
4. Radno vreme
5. Izlasci (uopsteno ljudi tamo svakodnevno ili vikendom)
6. Navike ljudi (kao englezi- u pabovima, kao italijani - kafa na brzaka ili kao mi -kafenisanje).
7. Odnos prema porodici,deci (da li je slucajno kao na zapadu da ne smes maltene da podviknes na decu).
8. Stav o strancima , srbima (da li nas i tamo smatraju vanzemaljcima teroristima i sl.).
9. Bezbednost ,kriminal , droga u skolama (u Becu je jos pre 10-tak god. deci bilo dozvoljeno da se igraju samo u parkovima , koje je cuvala policija).
10. Da li dolaze turisti (iz kojih krajeva )?
11. Koji je naj poseceniji grad za turiste?
12. Koji je grad najbolji za stanovanje a koji za posao ?
13. Koji je najmirniji grad na obali?
14. Kakva je obala (vetrovita , talasi stene ili pesak , da li ima ajkula isl. )

Sta da ti kazem kad su prvi doseljenici,pre domorodaca bili kriminalci koji su pusteni tamo da primiivno opstanu.
Ima poznanike tamo,zivi se kao na zapadu,klima je ok,a domace zivotinje su:Kenguri,Cincile,Skorpijoni i Zmije.
Ako volis avanturu i imas dobro drustvo lepo ces se provesti.
U svakom slucaju to nije kontinent za nas Srbe.
ZASTO?
Mi volimo slobodu kretanja,a to tamo nema.
Ili te ucmekaju na ulici,ili te ugrize neka zverka,ili pak ti kenguri pokradu odecupo dvoristu.
Ako si u mogucnosti predlazem ti Kanarska Ostrva(Tenerifa ili Gran Kanarija),ima nasih tamo koliko ti
dusa voli.
Aj da ne gnjavim,razmisli!

Rambazamba:
Sta da ti kazem kad su prvi doseljenici,pre domorodaca bili kriminalci koji su pusteni tamo da primiivno opstanu.
Ima poznanike tamo,zivi se kao na zapadu,klima je ok,a domace zivotinje su:Kenguri,Cincile,Skorpijoni i Zmije.
Ako volis avanturu i imas dobro drustvo lepo ces se provesti.
U svakom slucaju to nije kontinent za nas Srbe.
ZASTO?
Mi volimo slobodu kretanja,a to tamo nema.
Ili te ucmekaju na ulici,ili te ugrize neka zverka,ili pak ti kenguri pokradu odecupo dvoristu.
Ako si u mogucnosti predlazem ti Kanarska Ostrva(Tenerifa ili Gran Kanarija),ima nasih tamo koliko ti
dusa voli.
Aj da ne gnjavim,razmisli!
Prvo u Australiji su orvo ziveli domorodci tzv. Aboridzani a Engleski zarobljenici su dosli mnogo mnogo kasnije!! Sta hocu da kazem jeste ovaj lik nema blage veze o Australiji. Imas moj odgovor u sobi Australija i Okeanija. Zivim u Western Australiji

disimil:
Molim Vas,interesuju me podaci za Novi Zeland,Australiju ili neku drugu topliju zemlju ako imate neke, sigurne,zanimljive informacije iznesite ih. Unapred hvala.
1. Zbog katastrofe koje se desila intersuje me KLIMA(uragani,cikloni,zemljotrsi itd.).
2. Skole(osnovne i muzicke) i fakulteti.
3. Zakupi i kupovina lokala i kuca.
4. Radno vreme
5. Izlasci (uopsteno ljudi tamo svakodnevno ili vikendom)
6. Navike ljudi (kao englezi- u pabovima, kao italijani - kafa na brzaka ili kao mi -kafenisanje).
7. Odnos prema porodici,deci (da li je slucajno kao na zapadu da ne smes maltene da podviknes na decu).
8. Stav o strancima , srbima (da li nas i tamo smatraju vanzemaljcima teroristima i sl.).
9. Bezbednost ,kriminal , droga u skolama (u Becu je jos pre 10-tak god. deci bilo dozvoljeno da se igraju samo u parkovima , koje je cuvala policija).
10. Da li dolaze turisti (iz kojih krajeva )?
11. Koji je naj poseceniji grad za turiste?
12. Koji je grad najbolji za stanovanje a koji za posao ?
13. Koji je najmirniji grad na obali?
14. Kakva je obala (vetrovita , talasi stene ili pesak , da li ima ajkula isl. )

Kad bih ti na sve ovo odgovorijo,napisao bih jednu knjigu , koju ti ne bi dao , nego bi je izdao u prodaju ( ne bi li nesto zaradio).
Nisam bio, ali iz prica rodjaka i ostalih . ..
Nasi ljudi tamo su jos u veku ustasa i cetnika i muslimana, tamo traje tihi rat medju nasim "bivsim" susedima , ostalo stanovnistvo je ne zainteresovano , i generalno su svi zuti(kosa),crveni(lice),i pegavi,ne druzeljubivi,...ali ti kao jedinka (perspektivna) mozes uspeti! Polako i sigurno

Back