Ako može Švajcarska da postigne neki standard zašto ne bi i Srbija se makar malo približila?

A ko ti kaže da i IT nije deo paketa . .... možeš to ali ne možeš nešto drugo

Uostalom IT su najviše i isključivo strane kompanije koje ovde za jeftin pare i jeftinu energiju ostavruju profit

Kao što maline nisu se počele gajiti zato što je Milosavu bilo dosadno i nije znao šta će od zemlje , već je to projekat države , samo što je ingerencije naše države preuzeo neki tamo centar .. malo duža priča od površnih opservacija forumaša koji veruje u NWO baljezgarije

Priča o slobodnom tržištu NWO je šarena laža
Da da moze IT a ne moze paradajz ili maline daj nemoj da si smesna ..Ne može nista gde god je država umesala svoje prste.. It moze jer ne zavisi od kretena koji vode drzavu ..

Наравно, али није ни то најбитније. Рецимо ти можеш преко партије да запослиш и стручно лице, а такође може да ти се деси да у другом систему запослиш лопова, односно лице склоно корупцији. То што је неко нестручан, не мора да значи да је аутоматски и лопов и обрнуто можеш најстручније лице да запослиш, а да оно буде лопов.
Нестручно лице можеш да обучиш, посебно што већина радних места нису она места где се много укључује мозак, већ је потребна минимална обука и систем информација који ми немамо. Дакле често је неко нестручан, зато што систем тако функционише.

Каква ти то струка треба да разврставаш пошту која дође у Земун, главну пошту, где ни Роми не желе да се запосле? Никаква, то може и дрогирана шимпанза да ради. Али јако ти је битно да то не раде лица која воле да краду.
Е сад ови који нису из Србије, мисле да они раде за 100 хиљада, да их је све Вучић запослио, да ти треба дебела веза да уђеш у тај ПТТ систем, али и Србија и ПТТ постоје пре Вучића.
u Švajcarskoj su poslodavci privatne kompanije a ne država... Privatnik će sigurno paziti koga zapošljava, i sigurno mu neće biti važna partijska knjižica..
Drugo privatnik može da otpusti nekog kad hoće tj. kad smatra da taj loše radi... To se zove kapitalizam koji Srbi preziru.. U Danskoj ne postoje minimalne plate, za Švajcarsku ne znam ali pretopstavljam da je i tamo tako...

Čitao sam jedno davno da je Švajcarska tokom 19 vijeka bila izrazito siromašnna sve do početka 1920,a onda polako ide uspon mic po mic do ovoga što su danas.Treba naglasiti da su oni mentalitetom totalno različiti od nas.
Dok smo se mi nateravali sa turcima, oni su osnivali banke i počele su da im cure pare...

Princip je vrlo jednostavan. Što su veće eknomske sobode (tj. što ima više kapitalizma) to je država prosperitetnija. I gotovo da ni jedan drugi faktor nije ni približno toliko važan. Švajcarska je 5 rangirana država po ekonomskim slobodama:

1595807167113.png

Zamislite da imate 1.milion dolara i hoćete da otvorite neku fabriku. Dođe država i kaže ti moraš da zaposliš toliko radnika, da im daš toliku paltu, moraš moraš ovo, moraš ono... stotine birokratskih zavrzama.... Ali kao hoćeš da odeš u kafanu i stučeš milion dolara ne moraš ništa... Možeš da trošiš kako voliš!!!! E tako vam je u socijalizmu i tamo svi lumpuju jer su destimulisani da akumuliraju... I zato socijalistička društva sama sebe dekapitalizuju...
U Švajcarskoj važi obrnuto, malo si ograničen kad akumuliraš i investiraš, ali si mnogo ograničen kad hoćeš da lumpuješ!

u Švajcarskoj su poslodavci privatne kompanije a ne država... Privatnik će sigurno paziti koga zapošljava, i sigurno mu neće biti važna partijska knjižica..
Drugo privatnik može da otpusti nekog kad hoće tj. kad smatra da taj loše radi... To se zove kapitalizam koji Srbi preziru.. U Danskoj ne postoje minimalne plate, za Švajcarsku ne znam ali pretopstavljam da je i tamo tako...
Mislim da bi trebali otvoriti i podforum 'Bajke'! Koja se to država ikada RADOM obogatila? :zcepanje: :zcepanje:

Dok smo se mi nateravali sa turcima, oni su osnivali banke i počele su da im cure pare...
Švajcarske privatne banke (to si zaboravio da naglasiš) se danas vrlo brzo i temeljno pripremaju za prelazak na kriptovalute! Šta u Srbiji rade?
U Srbiji niko nema blage veze šta je BTC!

Ako pod radom podrazumevaš ono što podrazumevaju levičari; čisto fizikalisanje, onda ni jedna... Ako pod radom podrazumevaš i intektualni rad onda je druga pesma...
Upravo gledam da Švajcarska dosta toga i proizvodi i izvozi! Prosto mi došlo žao njenih građana: Dok nekoliko vlasnika banaka glanca kubne metre zlatnih poluga u trezorima, jadni građani moraju da crnče te i proizvode neki klinac! Mislim, kakvo je to bogatstvo i bogata država ako se mora crnčiti? To možemo i mi da imamo, ako bi nam se baš crnčilo! :zcepanje:

Švajcarske privatne banke (to si zaboravio da naglasiš) se danas vrlo brzo i temeljno pripremaju za prelazak na kriptovalute! Šta u Srbiji rade?
U Srbiji niko nema blage veze šta je BTC!
nakon što smo se nedavno DVA puta opekli sa frankom, NEĆEMO da imamo NIKAKVE veze sa onim gde su švajcarci u kombinaciji! To je ZLO! :super:

Ako može Švajcarska da postigne neki standard zašto nebi iSrbija se makar malo približila.
Пре свега зато што Швајцарце не покушавају да истербе сваких 50 година. Онда иде гомила других битних разлога.

Ako može Švajcarska da postigne neki standard zašto nebi iSrbija se makar malo približila.Švajcarska je otprilike duplo manja od Srbije.Švajcarska ima manje posla nego Srbija.Možemo čak i nabrojati gde sve Srbija može da konkuriše ili u najmanju ruku radi nešto što Švajcarci rade.
Nadam se da moderatori neće obristi temu.

Da ali Svajcarci ne dovode na vlast primitivne diktatore poput Vucica
:)

A ko ti kaže da i IT nije deo paketa . .... možeš to ali ne možeš nešto drugo

Uostalom IT su najviše i isključivo strane kompanije koje ovde za jeftin pare i jeftinu energiju ostavruju profit

Kao što maline nisu se počele gajiti zato što je Milosavu bilo dosadno i nije znao šta će od zemlje , već je to projekat države , samo što je ingerencije naše države preuzeo neki tamo centar .. malo duža priča od površnih opservacija forumaša koji veruje u NWO baljezgarije

Priča o slobodnom tržištu NWO je šarena laža
IT ce sam da se razvija uprkos vama. Cim srpska vlada bude pocela da mu pomaze garant ce propasti. Maline su dobar primer pljacke proizvodjaca koje vlada sprovodi. Dve su stvari sigurne kod srpskih politicara

1. Glupi su kao kurc
2. Vole jako pare pa kradu

A ti koji se nadaju da u svemu tome ima nekog razvoja kao ti na primer su izuzetno iskompleksirani i glupi ljudi.

Iskompleksirana si jer si glupa, glupost ti smeta, pa pokusavas laprdanjem da se pravis pametna. No to sto urodjena inteligencija i obrazovanje podare coveku kao na primer meni, to je tebi uskraceno za ceo zivot. Ostaces tako u mracnim tunelima nepismene iskompleksiranosti.

Takvih kao ti ima u Srbiji jedno 70%. 10% smo mi, a 20% posteni radnici koji kontaju da su glupi, cute i rade.

Zato je ovde potreban bic, koji ce stoku da utera u tor. Gde joj je mesto.

IT ce sam da se razvija uprkos vama. Cim srpska vlada bude pocela da mu pomaze garant ce propasti. Maline su dobar primer pljacke proizvodjaca koje vlada sprovodi. Dve su stvari sigurne kod srpskih politicara

1. Glupi su kao kurc

A ti koji se nadaju da u svemu tome ima nekog razvoja kao ti na primer su izuzetno iskompleksirani i glupi ljudi.

Iskompleksirana si jer si glupa, glupost ti smeta, pa pokusavas laprdanjem da se pravis pametna. No to sto urodjena inteligencija i obrazovanje podare coveku kao na primer meni, to je tebi uskraceno za ceo zivot. Ostaces tako u mracnim tunelima nepismene iskompleksiranosti.

Takvih kao ti ima u Srbiji jedno 70%. 10% smo mi, a 20% posteni radnici koji kontaju da su glupi, cute i rade.

Razvoj IT-ja je uslovljen razvojom indiustrije. Kod nas toga nema pa je IT ovde zapravo outsourceing...

Evo jednog problema što može da se reši.Zašto je Srbija prestala da prima novac i od gastarbajtera? Drugo Švajcarci su nešto naučili od poslednjeg
rata i obavezali se da neće više ratovati.Mogla bi i Srbija tako da se obaveže i postane neutralna.
franak za tebe je samo motika i rad,nije na tebi da razmisljas

znači za početak treba uništiti partokratiju... zapošljavanje nestručnih preko partijske knjižice
Ко и како, кад људи улазе у политику да би се дочепали неког места, позиције која ће им омогућити "леба без мотике"? Довољан је летимичан поглед на нашу модерну историју да се закључи како странке на државу гледају као на плен. **бе се њима за опште добро, дај ти да ја себи и својима натрпам џепове. Колико партијаца је упућено у страначки програм, колико их исти обавезује, колико њих се повукло због неспровођења програма (то је код нас ко добар дан; једна прича у кампањи, сасвим обрнута кад се дође на власт)? Сви знамо бар неколико "лицимура" који учествују у власти, а променили су све што се променити могло почевши са СКЈ. Врзино коло из којег нема излаза.

Razvoj IT-ja je uslovljen razvojom indiustrije. Kod nas toga nema pa je IT ovde zapravo outsourceing...
Ne IT nema veze sa Srbijom zato ce da se i razvija dok ce svi ovi koji uzgajaju maline paradajz i ostalo da pale svoje useve jer ne mogu doci u poziciju da naplate svoj rad sve radi ljidi na vlasti ili uz vlast koji se bave biznisom ..nije normalno da im se placa 1/10 trzisne cene i da neko na vlasti ili uz vlast kupi kajmak .. Tu ubijas one koji rade i stvaraju a nagradujes one koji muljaju , Problem je sto oni koji stvaraju treba da ulazu a ne oni koji kradu jer oni nemaju pojma

Poslednja izmena:

1. Glupi su kao kurc

U NWO se ništa ne razvija samo od sebe , tj ako i krene odmah postaje predmet nečije kontrole koja uopšte nije vezana za državu i političare u njoj već one koji kontrolišu njih

NWO nije nastao da se razvija Srbija i slični njoj i da većina u tim državama pristojno živi , već da bi se oni kontrolisali .

Što se tiče političara ništa drugačiji recimo od tebe ... s tim što oni kao nus produkt nekada nešto urade i za populus , a i za sebe , doičim ti , vala , ni za koga ništa

Hvala na komplimetima , jer sada znam da sam u pravu za većinu onoga što napišem ..

Ako može Švajcarska da postigne neki standard zašto nebi iSrbija se makar malo približila.Švajcarska je otprilike duplo manja od Srbije.Švajcarska ima manje posla nego Srbija.Možemo čak i nabrojati gde sve Srbija može da konkuriše ili u najmanju ruku radi nešto što Švajcarci rade.
Nadam se da moderatori neće obristi temu.
Da li bi Aleksandar Vucic i njegova stranka ikad imali sanse da predju cenzus u Svajcarskoj?
To rajko ,nije mala razlika.

Back