Ako može Švajcarska da postigne neki standard zašto ne bi i Srbija se makar malo približila?

Franc Ferdinad je imao svoj cilj , koji se nama nije dopadao , ali ne mogu svi imati ciljeve koje mi želimo

JBT je kukavičije jaje , koje nikako ne možemo da izbacimo.
Da nije bilo austro ugara ne bi bilo ni JBT,stoga možemo sa sigurnošću da tvrdimo da je za izdaju i pljačku Srbije za vladavine ace šiptara nedvosmisleno kriva Marija Terezija. :lol:

Ako može Švajcarska da postigne neki standard zašto nebi iSrbija se makar malo približila.Švajcarska je otprilike duplo manja od Srbije.Švajcarska ima manje posla nego Srbija.Možemo čak i nabrojati gde sve Srbija može da konkuriše ili u najmanju ruku radi nešto što Švajcarci rade.
Nadam se da moderatori neće obristi temu.

To je poređenje baba i žaba, to je kao kad bi rekli jednom zecu a zašto ti nemaš bodlje kao ježić već si žrtva svake veće životinje. Švajcarska ne treba da nam bude uzor jer su oni svoje znanje , bogastvo, ponašanje i sve ostalo akumulirali zadnjih par vekova tako da bi oponašanje njihovih sadašnjih postupaka bila jedna smehotresna burleska. Srbija mora da se ugleda na one zemlje koje su naprvili iskorak, oni koji su smogli snage da od siromašne postanu razvijena zemlja za relativno mali vremenski period. A to su Japan, Singapur, Južna Koreja , Kina.

Zato što je bio dogovor rastakanja ovog prostora

Ovaj prostor je uvek imao i više resursa i energije i bolji položaj za fabrike , ali je Nemac odvukao sve to kod sebe da bi nam odozgo prodavao proizvode koje kupujemo (za koje uzimamo kredite ) i jer nam on određuje cenu onoga što mu prodajemo

Nekako sa smrću JBT kažu da je najednom nemačka marka postala glavna valuta ... maska je pala , samo je trebalo držati "da se Vlasi ne dosete"

To vam nije odgovor.Pitanje zašto naše banke ne primaju Švajcarsku valutu? Zašto Srbija ne napravi spisak svojih građana po svetu?
Znamo da iima jako puno naših građana po svetu.Čak i zakon kaže ukoliko neko ode na duži boravak u inostranstvu dužan je da se
prijavi konzulatu.Pitanja prosta ko pasulj.

To vam nije odgovor.Pitanje zašto naše banke ne primaju Švajcarsku valutu? Zašto Srbija ne napravi spisak svojih građana po svetu?
Znamo da iima jako puno naših građana po svetu.Čak i zakon kaže ukoliko neko ode na duži boravak u inostranstvu dužan je da se

Koje naše banke ?

Za šta se koristi spisak i kako zante da ne postoji?

Primaju, ja sam imala CHF račun u mladosti (2014)

Imam i sad particiju al je prazna

EA72-DD1-D-4185-41-DD-9-C42-4-EE974996-C74.jpg

Podržavam Nogov štrajk metodom vađenja

To je poređenje baba i žaba, to je kao kad bi rekli jednom zecu a zašto ti nemaš bodlje kao ježić već si žrtva svake veće životinje. Švajcarska ne treba da nam bude uzor jer su oni svoje znanje , bogastvo, ponašanje i sve ostalo akumulirali zadnjih par vekova tako da bi oponašanje njihovih sadašnjih postupaka bila jedna smehotresna burleska. Srbija mora da se ugleda na one zemlje koje su naprvili iskorak, oni koji su smogli snage da od siromašne postanu razvijena zemlja za relativno mali vremenski period. A to su Japan, Singapur, Južna Koreja , Kina.

Bog vam je dao oči napred a ne pozadi.Ugledajte se na bolje od sebe ili makar pogledajte šta pogrešno radite pa korigujte i biće vam bolje.

Ako može Švajcarska da postigne neki standard zašto nebi iSrbija se makar malo približila.Švajcarska je otprilike duplo manja od Srbije.Švajcarska ima manje posla nego Srbija.Možemo čak i nabrojati gde sve Srbija može da konkuriše ili u najmanju ruku radi nešto što Švajcarci rade.
Neće! Možda je premeste na HUMOR! Za početak: Koliko je raznih svetskih diktatora, zločinaca i kriminalaca ulagalo svoje pare u Srpske banke? A oni eto, ulagali u švajcarske! Nije nam bilo suđeno! :zcepanje:I malo crnog humora za kraj: priča se i da je dosta jevrejskih zlatnih zubića tamo završilo.....

Zašto bi nam iko uređivao

To znači da ono što mi proizvedemo iznesemo na tržište pa koliko košta

Koliko radimo , toliko imamo, kako radimo tako nam je . Ako nam nešto ne ide odustajemo, ako ide nastavljamo

A ne da nam Berlin, Beč ili Pariz određuju šta mi i koliko treba da proizvodimo i kada proizvedemo da nam kažu - mi ćemo to za vas da prodajemo

Kada to prestane , onda ni žene neće nameštai guze da ih neko štipa za izmišljena mesta po kancelarijama , a neće biti ni potrebe da nam neko dolazi i uči nas kako treba ..
Mi na ovom prostoru živimo 1000 godina i ne može onaj iz Beča bolje znati od nas šta nama treba i kako .. sem ako nas sistematski decenijama ne ubija u pojam

Mi smo utučeni u mozak , više decenijskim ispiranjem mozga kako ništa ne znamo, kako ne umemo i kako smo nesposobni ...

Koliko procenjumem istoku se baš ne da da nas on uči kako mi da živimo i kako ćemo se međusobno organizovati ...
Pa ko ti brani da pustiš ljide da sami rade, kao npr IT ..jel trebaju iz drzavne urave da se bave prodajom paradajza ..;) ..ako oni to rade onda ce uzfajivaci rade da ga bace nego da im ga poklone .. situacija je svugde ista sem iT koji ne zavisi od njuski u vlasti i imaju tu slobodu za kojom ostali placu.. Problem nije toliko daleko koliko ti mislis

Neće! Možda je premeste na HUMOR! Za početak: Koliko je raznih svetskih diktatora, zločinaca i kriminalaca ulagalo svoje pare u Srpske banke? A oni eto, ulagali u švajcarske! Nije nam bilo suđeno! :zcepanje:I malo crnog humora za kraj: priča se i da je dosta jevrejskih zlatnih zubića tamo završilo.....
Тема је НЕ бабе и жабе, него ајкуле и кечиге...а ми папалине...

A kakve to veze ima ..Ratovali su Japanci koje su sravnili sa zdmljom pa su vec 70tih krenuli da osvajauu ,jos ih pmjackajj sa kursom $ ¥ vec decenijama pa nista ..
Većinu zemalja stradalih u DSR su pomagali u obnovi ili zapadnjaci ili SSSR! Jedino smo mi imali Tita koji se pravio pametan, zahebavao ih sve pa su nam tu i tamo bacili koje (trumanovo) jaje da ne pocrkamo od gladi... itd.....

Prosto zato sto se svaki visak proizvoda u Srbiji ukrade i iznese, a ne ulaze se u sirenje kapaciteta. Zato Srbija kuburi na 7200 usd po glavi a Svicu ce da dostigne nikad.

Sloba je imao 10 godina,krivili ste raspad,rat,sankcije.Žuti su imali 12 godina,krivili su crvene i sps.aca šiptar je skupio na vlasti 8 godina i još uvek su mu krivi žuti.Svaki kriminalac na vlasti je krivio onog prethodnog ne radeći ništa da bi tu prethodnu vlast procesuirao,nego su ih abolirali i primali u svoje redove i nastavili da kradu kao njihovi prethodnici.Nema više izvlačenja na prethodnike,kogod na vlasti sastavi minimum godinu dana a za to vreme ne učini ništa na lustraciji prethodnika,kriv je kao tito,sloba,djindjić,vučić zajedno.

Ipak postoje nijanse, reko bi Đole: Nije Tito bio recimo Vučićev pionir, nego je valjda bilo obrnuto! :zcepanje:

Back