Ako može Švajcarska da postigne neki standard zašto ne bi i Srbija se makar malo približila?

Aman čoveče pa nas su tri puta napadaali u 82 godine svakih 30 godina eto ili germana ili njihovih najamnika da nas omlate

I kako mi da kažemo da nećemo ratovati?

E si ti lud? Noismo mi neka alpaska vukohebina koja ne vodi nigde i neikoamo , ovuda je više vojski pretabalo za par stotina godina nego što će Ch imati krava u 1000 godina

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Dakle i kroz Švajcarsku su prolazile strane trupe. primera radi Napoleonove i Ruske kada su ganjali Napoleona.Ipak su Švajcarci izbegli rat.

Natasa kuka za cumurom a bakar i zlato cije je vađenje klika na vlasti organizovala ,sto je ostavilo oziljak od 450mil € a kao sad bi znali da iskoriste cumur koji je 1000x jeftiniji resurs ;) ..Ma idi

A gde si ti to pročitao u mojim postovima , ili si ovde da ako bi se povela i malo suvisla rasprava sem gađanja propgandnim parolama ko je bolji ili veći lopov vlast ili opozicija ?

Baljezgade decenijama o valsti i opoziciji... pa ima ljudi koje ne zanimaju vaše partiske začkoljice i ko će da se dodvori glavnim gazdamna i skuplja mrvice oko stola

Majku vam podaničku uvlakačku ...

Milsim što tog lika svuda trpate

Evo već drugi komentar je neka imbecilna stranačka ili politička propaganda

Zar ste toliko psihički nstabilini i da svaki pokušaj konstruktivne rasprave onečistite svojim fiksacija i opsesijam
Pa ti trpas neke koji bi da vladaju ..imenuj ih cemu ta misticnost

Dakle i kroz Švajcarsku su prolazile strane trupe. primera radi Napoleonove i Ruske kada su ganjali Napoleona.Ipak su Švajcarci izbegli rat.

Ma daj , to ti je kao da mi tvrdimo da su ovde za vreme WWII bile veće bitke nego oko Staljingrada

Svaka priča oko toga kako Ch može a mi ne možemo je obmana

Moramo znati gde se nalazimo, šta imamo i kako da se branimo ... nezavisno od vlasti

Ne možemo biti Ch dok recimo Rus ili Konez ne instalira ovde krstareću raketu i dok zapad ne počne da živi od onoga što oni imaju ..

Pa ti trpas neke koji bi da vladaju ..imenuj ih cemu ta misticnost

Naravno , Nemačka i Austrija žele i delimično već rade da kontrolišu i eksploatišu ovaj prostor , ni Francuska ne bi da uzme deo kolača , USA bi da kontroliše puteve baš kao i GB , Turska bi da upada u Evropu, Rusija bi da ima svoje ostrvo i uđe iza leđa

I šta sad ...

U svemu tome prvi pobrojani su najgori i najštetniji ... pa onda to sve vuče za sobom ..

odgovrnost ..
Naravno , Nemačka i Austrija žele i delimično već rade da kontrolišu i eksploatišu ovaj prostor , ni Francuska ne bi da uzme deo kolača , USA bi da kontroliše puteve baš kao i GB , Turska bi da upada u Evropu, Rusija bi da ima svoje ostrvo i uđe iza leđa

I šta sad ...

U svemu tome prvi pobrojani su najgori i najštetniji ... pa onda to sve vuče za sobom ..
To sta bi USA tu mi nemamo ama bas nikakav uticaj ali to sta radi AV i SNS e tu bi mogli rj trebali da imamo ali ti iz nzn ti kog razloga volis da udaras onako junacki tamo gde se u biti ništa ne moze promeniti .. To je taj problem koji ja imam sa vama ..

Ma daj , to ti je kao da mi tvrdimo da su ovde za vreme WWII bile veće bitke nego oko Staljingrada

Svaka priča oko toga kako Ch može a mi ne možemo je obmana

Moramo znati gde se nalazimo, šta imamo i kako da se branimo ... nezavisno od vlasti

Ne možemo biti Ch dok recimo Rus ili Konez ne instalira ovde krstareću raketu i dok zapad ne počne da živi od onoga što oni imaju ..

Nekada je dolazio jedan političar iz Srbije i kaže: ljudi moji vi puno toga ne razumete.Mi takođe imamo par raketa i možemo par gradova da porušimo
recimo Rim,Beč itd.Jedno mora da znate na nas bi se sručilo drvlje i kamenje.To je po meni dobar i realan političar bez obzira koja je partija.

Moras da se opredelis neko mora da ti kroji kapu, ta tvoja opcija ne postoji .. nemam sta da citam imam primere tj iskistva iz prošlosti ..kad kazes neko koristi nase reusrse to ima veze sa organizacojom i prodiktivnoscu onih koji bi trebali da isoriste taj porecijal ..ja ti kazem da places za prositim mlekom jer ne postoje pozitivna iskistva iz proslosti koja nam govore da se to isplati ..tj ljudi koji te vode su neznalice jer su oni ti koji bi trebali preuzeti odgovrnost ..
To sta bi USA tu mi nemamo ama bas nikakav uticaj ali to sta radi AV i SNS e tu bi mogli rj trebali da imamo ali ti iz nzn ti kojeg razloga volis da udaras onako junacki tamo gde se u biti ništa ne moze promeniti .. To je taj problem koji ja imam sa vama ..

Pa vidiš koliko se da primetiti činjenica je da svet i bogatstvo se vraćaju na Istok , a mi smo deo Istoka

Dakle nema dileme gde mi trebamo biti

No Zapad je još uvek jak , a ove dve prve pobrojane su nekako tu najviše zinule na nas i imaju interes preko da nam preko svojih
plasiraju svoje laži o zelenijom travi tamo gde se jedino (za sada) štampaju pare

Tako da mene priča o sns , nekom lokalnoj ljigi koja štipa žene ili nekim dranjima jednih lopova kako su drugi lopovi veći ne zanimaju

Takođe me ne zanima da mi o korupciji arlauče onaj koji lovu priva iz sumnjivih zapadnih fondova za onoga kome lovu daju zapadne korporacije da im očisti tržište ovde

To je moj stav , ne bih da se valjam u kaljugi stranačkih prepucavanja

AV je za mene predsednik Srbije ... mnogo mi se ne dopada šta priča i šta radi, ali ne treba da tražim da nestane država zbog njega

Nekada je dolazio jedan političar iz Srbije i kaže: ljudi moji vi puno toga ne razumete.Mi takođe imamo par raketa i možemo par gradova da porušimo
recimo Rim,Beč itd.Jedno mora da znate na nas bi se sručilo drvlje i kamenje.To je po meni dobar i realan političar bez obzira koja je partija.

Ne razumeš opet - rakete obično stoje kao upozorenje da nije baš dobro da rasrdite onoga ko ih ima

Pa tako ne bi šiptarski lobista preko svoje ćerke , u koju je slupao pare od provizije , tj što je paravan za otimanja srpske imovine od strane Šiptara na Kosovu i njeno davanje zapadu mogao tek tako da se šepuri po Londonu i da ona baljezga šta joj padne na pamet

Jedan od primera , aima ih beskrajno ...

Ne razumeš opet - rakete obično stoje kao upozorenje da nije baš dobro da rasrdite onoga ko ih ima

Pa tako ne bi šiptarski lobista preko svoje ćerke , u koju je slupao pare od provizije , tj što je paravan za otimanja srpske imovine od strane Šiptara na Kosovu i njeno davanje zapadu mogao tek tako da se šepuri po Londonu i da ona baljezga šta joj padne na pamet

Jedan od primera , aima ih beskrajno ...

Donekle imate pravo.Eto Kima nisu napali jer ima atomsko čudo,Sadama,Gadafija da su imali to nebi ih ovako izravnali.

Pa vidiš koliko se da primetiti činjenica je da svet i bogatstvo se vraćaju na Istok , a mi smo deo Istoka

Dakle nema dileme gde mi trebamo biti

No Zapad je još uvek jak , a ove dve prve pobrojane su nekako tu najviše zinule na nas i imaju interes preko da nam preko svojih
plasiraju svoje laži o zelenijom travi tamo gde se jedino (za sada) štampaju pare

Tako da mene priča o sns , nekom lokalnoj ljigi koja štipa žene ili nekim dranjima jednih lopova kako su drugi lopovi veći ne zanimaju

Takođe me ne zanima da mi o korupciji arlauče onaj koji lovu priva iz sumnjivih zapadnih fondova za onoga kome lovu daju zapadne korporacije da im očisti tržište ovde

To je moj stav , ne bih da se valjam u kaljugi stranačkih prepucavanja

AV je za mene predsednik Srbije ... mnogo mi se ne dopada šta priča i šta radi, ali ne treba da tražim da nestane država zbog njega
Pa dobro i šta ti to konkretno znaci ..Da ce Kina da uredi sistem u Srbiji koji ce odgovarati Srbima ... nista te ja tu ne razumem..tj ne razumem taj nacin razmisljanja gde se vlastita sudbina stavlja u ruke nekog drugog ..Jesmo li toliko nemoćni,?

Pa dobro i šta ti to konkretno znaci ..Da ce Kina da uredi sistem u Srbiji koji ce odgovarati Srbima ... nista te ja tu ne razumem..tj ne razumem taj nacin razmisljanja gde se vlastita sudbina stavlja u ruke nekog drugog ..Jesmo li toliko nemoćni,?

Zašto bi nam iko uređivao

To znači da ono što mi proizvedemo iznesemo na tržište pa koliko košta

Koliko radimo , toliko imamo, kako radimo tako nam je . Ako nam nešto ne ide odustajemo, ako ide nastavljamo

A ne da nam Berlin, Beč ili Pariz određuju šta mi i koliko treba da proizvodimo i kada proizvedemo da nam kažu - mi ćemo to za vas da prodajemo

Kada to prestane , onda ni žene neće nameštai guze da ih neko štipa za izmišljena mesta po kancelarijama , a neće biti ni potrebe da nam neko dolazi i uči nas kako treba ..
Mi na ovom prostoru živimo 1000 godina i ne može onaj iz Beča bolje znati od nas šta nama treba i kako .. sem ako nas sistematski decenijama ne ubija u pojam

Mi smo utučeni u mozak , više decenijskim ispiranjem mozga kako ništa ne znamo, kako ne umemo i kako smo nesposobni ...

Koliko procenjumem istoku se baš ne da da nas on uči kako mi da živimo i kako ćemo se međusobno organizovati ...

Ako može Švajcarska da postigne neki standard zašto nebi iSrbija se makar malo približila.Švajcarska je otprilike duplo manja od Srbije.Švajcarska ima manje posla nego Srbija.Možemo čak i nabrojati gde sve Srbija može da konkuriše ili u najmanju ruku radi nešto što Švajcarci rade.
Nadam se da moderatori neće obristi temu.
opet ti ?
kad Srbija bude otvorila vrata svim svetskim ubicama, kriminalcima, sverscerima, diktatorima, ratnim zlocincima, odbeglim carevima, korumpiranim politicarima............................postace kao CH.

Švajcarska nema vučića i državnu mafiju na vlasti.Švajcarska ima uredjen sistem gde se zakon poštuje a zločin kažnjava a ne nagradjuje kao u sns zombilendu.

Zar u razlikama ne počinje od JBT i njegove vladavine ?

Da nismo imali Josipa Broza verovatno ne bi razlika bila tako velika

opet ti ?
kad Srbija bude otvorila vrata svim svetskim ubicama, kriminalcima, sverscerima, diktatorima, ratnim zlocincima, odbeglim carevima, korumpiranim politicarima............................postace kao CH.

Kako je Tito mogo da otvori banke i prima novac od gastarbajtera.Šta to koči Srbiju?

Zar u razlikama ne počinje od JBT i njegove vladavine ?

Da nismo imali Josipa Broza verovatno ne bi razlika bila tako velika
Sloba je imao 10 godina,krivili ste raspad,rat,sankcije.Žuti su imali 12 godina,krivili su crvene i sps.aca šiptar je skupio na vlasti 8 godina i još uvek su mu krivi žuti.Svaki kriminalac na vlasti je krivio onog prethodnog ne radeći ništa da bi tu prethodnu vlast procesuirao,nego su ih abolirali i primali u svoje redove i nastavili da kradu kao njihovi prethodnici.Nema više izvlačenja na prethodnike,kogod na vlasti sastavi minimum godinu dana a za to vreme ne učini ništa na lustraciji prethodnika,kriv je kao tito,sloba,djindjić,vučić zajedno.

srbija je tri puta napadana vojno u XX veku, od strane drzava zapadne evrope

samo u WWI je pobijeno odraslog stanovnistva da je to na ivici genocida

onda smo imali promenu drzavne organicacije u veliku kraljevinu.

pa dva puta promena ideologije i vise gradjanskih ratova

sad imamo neprekinutu zapadnu agresiju vec 30 godina, i unustrasnju petu kolonu

doduse, od 2012 vlada srbije ne radi protiv naroda, nego za drzavu u narod, koliko moze. vec je razlika i to velika, i ocigledna

sta ce biti?

imam rodjaka u svis. on materijalno ostvaruje nesto sto bi meni bio san. dzip bmnj novi svake dve godine, nova kuca, motor bmnj jaci od HD, vozi jedrilicu, skiper, poznavalac hrane i vina.

ali, kad bolje pogledam i ja ovde imam svoje momente i uzitke, ljude i dogadjaje, ne krsta naravno. imam dva romana, doduse u glavi, pa kad bude vremna, a ponekad stampam i poklanjam moje fotografije u velikom formatu

dakle, ko zeli siroko mu polje

Kako je Tito mogo da otvori banke i prima novac od gastarbajtera.Šta to koči Srbiju?

Zato što je bio dogovor rastakanja ovog prostora

Ovaj prostor je uvek imao i više resursa i energije i bolji položaj za fabrike , ali je Nemac odvukao sve to kod sebe da bi nam odozgo prodavao proizvode koje kupujemo (za koje uzimamo kredite ) i jer nam on određuje cenu onoga što mu prodajemo

Nekako sa smrću JBT kažu da je najednom nemačka marka postala glavna valuta ... maska je pala , samo je trebalo držati "da se Vlasi ne dosete"

Sloba je imao 10 godina,krivili ste raspad,rat,sankcije.Žuti su imali 12 godina,krivili su crvene i sps.aca šiptar je skupio na vlasti 8 godina i još uvek su mu krivi žuti.Svaki kriminalac na vlasti je krivio onog prethodnog ne radeći ništa da bi tu prethodnu vlast procesuirao,nego su ih abolirali i primali u svoje redove i nastavili da kradu kao njihovi prethodnici.Nema više izvlačenja na prethodnike,kogod na vlasti sastavi minimum godinu dana a za to vreme ne učini ništa na lustraciji prethodnika,kriv je kao tito,sloba,djindjić,vučić zajedno.

Ne bi bilo Slobe ni rata da nije bilo JBT

Dakle ovde je problem JBT , kada se odreknemo tog austrijskog kaplara onda može dalje ...

Back