Ako me vratite u Srbiju, ubiće me „Dačićevi ljudi"

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...tite+u+Srbiju,+ubiće+me+„Dačićevi+ljudi".html

EKSKLUZIVNO GAVRIĆEVA VERZIJA PRIČE - OBJAVLJUJEMO SVEDOČENJE UBICE ŽELJKA RAŽNATOVIĆA ARKANA PRED SUDOM U KEJPTAUNU

Ako me vratite u Srbiju, ubiće me „Dačićevi ljudi"
Zavera: Dobrosav Gavrić optužio Ivicu Dačića da, „kao bivši bliski saradnik Miloševića", želi da ga likvidira, kao i da mnogi visoki funkcioneri srpske vlasti priželjkuju njegovu smrt.
gavric4.jpg

Dobrosav Gavrić, optužen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine, rekao je na sudu u Kejptaunu da se plaši povratka u Srbiju jer bi mnogi visoki funkcioneri srpske vlade, na čelu sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, voleli da ga vide mrtvog.
Gavrić je u svedočenju pred sudom u Južnoj Africi, gde pokušava da dobije politički azil i tako spreči izručenje Srbiji, izneo svoju verziju priče na čak 26 strana, a Press objavljuje najinteresantnije detalje te ispovesti, čiji su delovi istovremeno objavljeni i u lokalnom listu „Dejli vojs" iz Kejptauna.
novine.jpg

Ispovest ubice List „Dejli vojs" iz Kejptauna izneo detalje Gavrićevog iskaza pred sudom

Svedočenje Mateovića

Gavrić je, u želji da izdejstvuje azil, na sve načine pokušavao da uveri sud u senzacionalne zavere koje se u Srbiji kuju protiv njega. On je rekao da, posle svega, želi da živi u Južnoafričkoj Republici kao miran porodičan čovek sa ženom i ćerkama i da bi izručenje Srbiji za njega značilo sigurnu smrt.
Nudi se da bude zaštićeni svedok

Gavrićeva ideja je da južnoafričkim vlastima ispriča sve što zna o pozadini ubistva lokalnog mafijaškog bosa Sirila Bike, čiju je zaštitu godinama uživao, u zamenu za azil i bezbedan život u Južnoj Africi. Osnovni cilj Arkanovog ubice jeste da izdejstvuje status zaštićenog svedoka u tom slučaju, što bi ga spaslo izručenja Srbiji.
Takođe, nije tajna da je Gavrić povezan sa južnoafričkim tajnim službama, da mnogo zna o situaciji u tamošnjem podzemlju i da će pokušati i dalje da ostane povezan sa tim organizacijama, što bi mu obezbedilo dodatnu sigurnost.

On je posebno optužio Ivicu Dačića da kao „nekadašnji saveznik Slobodana Miloševića ima interes da ga vidi mrtvog", ali da bi to odgovaralo i mnogim ozbiljnim figurama iz vrha srpske vlasti.
- Milošević je stalno tvrdio da nema nikakve veze sa operacijama Arkanovih „Tigrova", a ja sam se lično, iz prve ruke, uverio da je direktno umešan u njih. Dačić, koji je sada ministar unutrašnjih poslova, nekada je bio saveznik i jednom i drugom, i to je razlog zbog kojeg se plašim da bi povratak u Srbiju značio moju sigurnu smrt. Pronašli bi način da me ubiju u zatvoru preko svojih ljudi, baš kao što bi to učinili i da nisam pobegao iz Srbije 2006. godine - rekao je Gavrić.
On je insistirao na tome da je presuda kojom je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića doneta isključivo na osnovu svedočenja Arkanovog telohranitelja Zvonka Mateovića i naveo da on nema nikakve veze sa tim atentatom.

Miran život

Gavrić je potom, navodeći razloge zašto bi trebalo da ostane u Južnoj Africi, rekao da želi da se povuče iz cele priče i da živi mirnim porodičnim životom sa suprugom i dve ćerke.
Gavrićeve tvrdnje:

- Milošević je bio direktno umešan u akcije Arkanovih „Tigrova", lično sam se u to uverio
- Osuđen sam za ubistvo Ražnatovića isključivo na osnovu svedočenja njegovog telohranitelja Zvonka Mateovića
- Da sam ostao u zatvoru u Srbiji, odavno bih bio mrtav. Bežanjem iz zemlje spasao sam sebi život
- Izručenje Srbiji bila bi smrtna presuda za mene. Dačić i neki ljudi iz srpske vlasti jedva čekaju da me vide mrtvog

- Odabrao sam da živim u Južnoafričkoj Republici, pošto je to stabilna i sigurna zemlja. Moja supruga Danijela Lasić je tokom boravka ovde rodila naše drugo dete. Moja deca su krenula u školu u Kejptaunu i celu svoju budućnost vidim ovde. Želim da živim sa porodicom u stabilnom društvu i da moja deca odrastaju u takvom okruženju. Ne bih mogao da zamislim mogućnost da umrem pre nego što moje ćerke porastu. Ja aktivno učestvujem u njihovom vaspitanju i veoma sam posvećen otac - objasnio je Gavrić u pisanoj izjavi.
Gavrić je u svom svedočenju govorio i o prijateljstvu sa mafijaškim bosom Sirilom Bikom, koji je ubijen u martu prošle godine kada je nepoznati ubica pucao sa motocikla u njegov auto. Tada je Gavrić bio za volanom Bikinih kola i pojavile su se informacije da je upravo on bio umešan u taj atentat. Takođe, on je priznao i da mu je 2009. godine posle ranjavanja odstranjen jedan testis, kao i da je jedno vreme vodio restoran u Johanezburgu pre nego što se preselio u Kejptaun.

Ма...не бој се...
Они тебе воле....
z:lol:

Back