Чињеница је да се брисачи, огледала, фарови и антене ломе на јефтиним колима. Када се паркира џип или мерцедес, нико не прилази. Тако исто и паук носи кола.
Pre 15-tak godina sleteli u Rim i sa aerodroma idemo busom u centar grada. Bus staje na par obelezenih stanica pre centra i dodje na jednu ali na njoj je prakiran neki automobil (nije bio punto ali nije ni BMW, nesto tipa mazda 3, corrolla) te vozac zaustavi autobus, otvori vrata i pusti putnike da izlaze ali ustaje i on i silazi napolje. Prilazi parkiranim kolima i odjednom se zaleti i lomi retrovizor tog automobila, usred bela dana, pred putnicima i prolaznicima na ulici. A onda se mrtav hladan vraca unutra i nastavlja da vozi kao da se nista nije desilo.
To sa nenosenjem dzipova ili skupih automobila u centru Beograda nekad nije istina, gledao sam prosle godine dok sam sedeo u basti "?" kako u Kralja Petra pored Saborne crkve nose parkirani X3. Podigao ga pauk sa mesta koje je rezervisano za Sabornu crkvu i dok je dzip jos u vazduhu dotrcava pinkusha, urla iz sveg glasa "moj dzip, moj dzip", objasnjava se ona sa pandurom a okolo zbog njih opsti kljkljanac na semaforu. Na kraju, pustise taj dzip, sede pinkusha u njega i otera ga. OK, nisu je pokupili ali su imali nameru, da nije dotrcala odozgo odneli bi ga.
U ulici gde stanujem kada dodjem u Zemun postoji neki kafic (pozdrav za ekipu iz Poola) izgradjen u vreme dok je Seselj davao njegovim zemljacima da zidaju objekte na tudjim parkinzima, parkicima, dvoristima, pa je i zgrada u kojoj je taj kafic izgradjena na parkingu koji smo mi stanari platili 1991 prilikom gradnje nasih zgrada. U tom kafeu vec 20+ godina sede novobeogradski i zemunski taksisti i mlate praznu slamu po ceo bogovetni dan. Zgodno im mesto posto je ulica relativno siroka pa mogu da ostave kola na kolovozu a da ne blokiraju saobracaj, no blokiraju parkirane automobile. Godinama se stanari svadjaju sa njima zato sto ih blokiraju te ne mogu da izadju sa parking mesta, cesto je to ono duzkacko ponasanje "koji me k.u.rac uznemiravas kada cedim svoj produzeni evo vec sat vremena" pa ustaje sledecih 10 min, a bogami bilo je i zescih svadja, cak i izvlacenja oruzja ( tamo 2007-08 je neko iz susednog ulaza ispalio metak u vazduh jer su ga "taksisti" fizicki napali). No, secam se da je negde u to vreme neki komsija pozvao pauk sluzbu a oni su reagovali momentalno jer je on radio u gradskoj upravi i imao liniju do direktora Parking servisa. Krenuli momci iz Parking servisa da dizu vozilo, izasli taksisti iz kafica, blokirali pauk, dosla patrola zemunske policije, pojavilo se pojacanje taksistima jer su zvali kolege da dodju da "brane" kolegu, blokirana cela ulica, blokirana krivina na Bul.Mihajla Pupina... na kraju su popustili panduri i Pauk servis, pokupili se i otisli, taksisti pobedili, vratili se u kafic da slave. No, glavonja iz gradske uprave kome su bila blokirana kola se direktno osvetio vlasniku kafica, svaki dan u sledecih 2 meseca je imao inspekcije i policiju te je na kraju morao prodati lokal. Ali ipak se nista nije popravilo, danas kad dodjem u tu ulicu situacija sa divljim parkiranjem je daleko gora.