Khal Drogo
Elita
- Poruka
- 18.902
Jok..... onda je Troja tursko?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jok..... onda je Troja tursko?
CIme se ti bavis????Ako je vinča(nska kultura) srpsko nasleđe, onda je Troja tursko?
Zar ne?
E1b1b je rasprostranjenija od R1a1, a mislim da su i J2a i J2b češće haplogrupe kod Srba od R1a.Da, jer je R1b dominantna haplogrupa zapadne Evrope
Srpski DNK su R1a1 i I2a2 po muškoj liniji, a toga tada nije bilo (Starčevo, Vinča, Lepenski Vir)
Може лако да се деси да ти је неки прадавни предак живео и био сахрањен овде много пре тог 7.века и у најмању руку би био велики грех према њему то што причаш и негираш његов живот овде. Само кажем.......Naravno da vinčanska kultura nije nikakvo srpsko nasleđe, Srbi su mnooogo kasnije došli na Balkan
Da, jer je R1b dominantna haplogrupa zapadne Evrope
Srpski DNK su R1a1 i I2a2 po muškoj liniji, a toga tada nije bilo (Starčevo, Vinča, Lepenski Vir)
To može tebi da se desi a ja nisam ni Vlajna, ni Albanka, nego SlovenkaМоже лако да се деси да ти је неки прадавни предак живео и био сахрањен овде много пре тог 7.века и у најмању руку би био велики грех према њему то што причаш и негираш његов живот овде. Само кажем.......
Па и оне су словенке само су неке албанизоване/шиптаризоване крајем 19 и почетком 20 века, а неке (Влајне) можда мисле да то није истоTo može tebi da se desi a ja nisam ni Vlajna, ni Albanka, nego Slovenka
Ne nisuПа и оне су словенке само су неке албанизоване/шиптаризоване крајем 19 и почетком 20 века, а неке (Влајне) можда мисле да то није исто
Коме веровати ? Англосасима или швабама ?
Дисквалификују можда генетику и укључују у причу језик, културу и обичаје који су најјачи доказ континуитета културе лепенског вира и винче до данас, а ја нисма ниакав научник ни историчар смао имам неко своје мишљење и нудим нека савоја сазнања и аргументе по том питању па како се коме свиђа или не свиђа..ипак је ово форум, осмишљен за ту сврху...ваљда...Овакве полазне позиције те озбиљно дисквалификују, морам да будем искрен
Више читати мање пристрасаности јер ако се негирамо безе неке макар и површне аргументације онда је то исто као да и не дискутујемо, само нека бука неразумљиваNe nisu
Не постоји нешто што се зове "српски" днк-а или турски, грчки.... Постоје хаплогрупе које су карактеристичне за одређене народе и у то нема сумње али оно што народ чини народом није та хитлеровска расна мантра већ језик, култура, традиција, обичаји.

Тројанци су потомци Винчанаца.
Стали су прво једном ногом на обалу, а онда и другом.Како су се Ахајци искрцали из својих витих бродова којима су прешли вино-тамна мора испод Авале?
Стали су прво једном ногом на обалу, а онда и другом.
To je zaključak na osnovu četiri ulazne informacije - od kojih su dve pogrešne.Ako je vinča(nska kultura) srpsko nasleđe, onda je Troja tursko?
Zar ne?
Može ključ na temuTo je zaključak na osnovu četiri ulazne informacije - od kojih su dve pogrešne.
Dve ispravne su:
- Vinča je u Srbiji;
- Turci nemaju veze sa Trojancima jer su došli u sreednjem veku na prostor Male Azije.
Dve pogrešne:
- Troja je u Maloj Aziji;
- Srbi su došli na Balkan u 7. veku.
Istina je da je Troja je od Vinče udaljena nekoliko kilometara, a Srbi su potomci i Vinčanaca i Trojanaca.
Гледао сам првих неколико минута, до изјаве да су Старчевачка култура и Винчанска култура нестале у истом тренутку. Даље нисам имао воље.Istina je da je Troja je od Vinče udaljena nekoliko kilometara, a Srbi su potomci i Vinčanaca i Trojanaca.
Ako je vinča(nska kultura) srpsko nasleđe, onda je Troja tursko?
Zar ne?

Није он ништа доказао.Осим тога није само ДНК једина веза, постоји нешто неупоредиво јаче. Орнаментика из доба винчанске културе и лепенског вира и наша српска традиционална (уопште шира балканска јер смо сви исто само нас нације деле) је невероватно подударна.
Културни континуитет је толико јасан и неиспрекидан до данас да је немогуће приписати га томе да смо све то временом прихватили од некаквих староседеоца кад смо јурнули са Карпата у 7.веку да извршимо геноцид овде над њима и узмемо им све, како званична наука каже, већ јасно показује да је гро народа на Балкану овде одувек и да постоји културно наслеђе.
Човке је све истражио, доказао, приказао, повезао објаснио па ко хоће нек верује, а ко неће ко га ј, чињенице су у ту и једног дана кад испране мозгове поједе зуб времена неке нове генерације ће нам се смејати шта смо учили по школама
Bogme jeste.Није он ништа доказао.
Он није ни историчар, ни археолог, ни антрополог, ни лингвиста. Он је само још једна утвара УДБЕ.