Ako je reikarnacija stvarna

99,9% svih koji su se bavili jogom ili bave, automatski veruju ovakve stvari pogubne za dusu.
Stvarno ucenje i smisao reinkarnacije je da postanemo sve bolji, usavrsavamo se svakom reinksrnacijom.
Dok jednog dana ne budemo bog ili deo boga?
1. Mojsijeva 3,4A zmija reče ženi: nećete vi umrijeti;1. Mojsijeva 3,5Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati što je dobro što li zlo.1. Mojsijeva 3,6I žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra roda s njega i okusi, pa dade i mužu svojemu, te i on okusi.

Da ljudi padaju uvek na istu foru, pokazuju i politicki izbori

A vidimo da u stvarmosti nije slucaj da ljudi postaju sve bolji i savrseniji.
Generacija za generacijom sve je slabija.
Nema izuzetnih jedinki a i covecanstvo sve gore i gore.
Sto pokazuje kvarenje vovecanstva a ne sve bolje.

Razna navodna iskustva iz proslih zivota jesu kod nekih, posledice uticaja demona, ili cesto odredjena secanja koja smo nasledili preko genetike ili celija nasih predaka.
Kako mali Perica zamišlja reinkarnaciju. 😊

Nikom.masta da proradi sta se desava kad istrcis iz tela.
Da li svojom.voljom istrcis il te neko ganja da napustis telo.
Što se tiče procesa on je za većinu ljudi i ostalih neprobudjenih bića skoro potpuno automatski. Nesvestan i bez kontrole. Na istoku kažu da liči na san. Zato u nekim školama i pridaju dosta pažnje razvijanju svesnog spavanja kao meditative tehnike. U trenutku smrti i neposredno nakon toga dolazi do gašenja fizičkog uma i tela i gubljenja forme, što fizičke, što mentalne, sa kojom se svest identifikovala tokom života. Neprobudjena svest, kako kaže Ekart Tol, maltene panično traži novu formu sa kojom će se identifikovati. Ta zudnja svesti za novom identifikacijom i akumulirana karmicka energija nas guraju u novu inkarnaciju. Kao što već rekoh, za neprobudjene svesti ovo je skoro potpuno van naše svesne kontrole.

Hrišćanstvo ništa ne govori o reinkarnaciji, ni protiv ni za. Istočnjačke vere su veoma duboke, hrišćanstvo je površno. Reinkarniras se po zasluzi, nikako samo po želji. Ako si los ideš na niži nivo, dobar ide dalje, kao u igricama. 😁
I stvar je da u tim verovanjima pakla nema.

Hrišćanstvo ništa ne govori o reinkarnaciji, ni protiv ni za. Istočnjačke vere su veoma duboke, hrišćanstvo je površno. Reinkarniras se po zasluzi, nikako samo po želji. Ako si los ideš na niži nivo, dobar ide dalje, kao u igricama. 😁
I stvar je da u tim verovanjima pakla nema.
Pazi, i ovo je pojednostavljeno da ne kažem, hristijanizovano tumačenje reinkarnacije i karme. Ljudski koncepti dobra, lošeg, zasluge, kazne, nagrade... Toga u izvornim ucenjima nema. Radi se samo o stanju svesti, njene probudjenosti. Reinkarnacija je prirodan proces kao sto je i karma prirodan zakon. Nema tu nikoga da te kažnjava ili nagradjuje vec samo stanja svesti.
Sto se tice raja i pakla, kao sto i nama neki san moze delovati kao raj ili pakao tako i nakon smrti to stanje nase svesti nam moze delovati kao raj ili pakao. Ali konačno, to je samo iluzija.

Bio sam u budističkom hramu. Ispred stoje dva kipa, bradati , visoki , grubi, kažu da su to stražari. Na prozorima kukasti krstovi, malo sam trznuo na to😁
A fora je u tome da dobiješ toliko koliko das. Ako kupiš malu sveću, očekuj malo.
Imaju i neku foru predviđanja budućnosti sa kockama, pa koji ti broj padne, izvučes listić iz određene fioke. Moram vam reći da su meni odgovorili tačno na moje pitanje, pa... sam počeo više da razmišljam o duhovnosti.

Što se tiče procesa on je za većinu ljudi i ostalih neprobudjenih bića skoro potpuno automatski. Nesvestan i bez kontrole. Na istoku kažu da liči na san. Zato u nekim školama i pridaju dosta pažnje razvijanju svesnog spavanja kao meditative tehnike. U trenutku smrti i neposredno nakon toga dolazi do gašenja fizičkog uma i tela i gubljenja forme, što fizičke, što mentalne, sa kojom se svest identifikovala tokom života. Neprobudjena svest, kako kaže Ekart Tol, maltene panično traži novu formu sa kojom će se identifikovati. Ta zudnja svesti za novom identifikacijom i akumulirana karmicka energija nas guraju u novu inkarnaciju. Kao što već rekoh, za neprobudjene svesti ovo je skoro potpuno van naše svesne kontrole.
A kako zamisljas kako izgleda to sto izadje iz tela.

Onda znas pa reci .
Ma ne znam. Znam sto sam pročitao i doživeo tokom regresije u prošle živote. Budizam i dosta škola hinduizma se ne bave zamisljanjima niti verom u nešto već praktikovanjem tehnika kojima treba da dođemo do uvida kakve stvari stvarno jesu. Buda nije tražio da mu se veruje već naprotiv, da mu se ne veruje već da svako za sebe treba da proveri učenje koje je izneo i da ga na osnovu direktno ličnog uvida prihvati ili odbaci.

Ma ne znam. Znam sto sam pročitao i doživeo tokom regresije u prošle živote. Budizam i dosta škola hinduizma se ne bave zamisljanjima niti verom u nešto već praktikovanjem tehnika kojima treba da dođemo do uvida kakve stvari stvarno jesu. Buda nije tražio da mu se veruje već naprotiv, da mu se ne veruje već da svako za sebe treba da proveri učenje koje je izneo i da ga na osnovu direktno ličnog uvida prihvati ili odbaci.
Isto pitanje za ove sto misle da idu u zagrobni zivot.

Težnja je da se postane jedno sa Bogom, savršeno biće. To se za jedan život ne može postići. Ili kako onda objasniti životinje i biljke, pa čak i viruse , bakterije...
Oni su tu da nam služe a mi bogom dani.
Ili negativci, ubice, kriminalci, ratni zločinci, ... kako njih objasniti ? Oni postoje samo zato da bi mi bili druga strana, pozitivni? Jer ako nema negativaca, nema ni pozitive. I kako objasniti ove nepravde koje se događaju?
I kako ih prihvatiti, i kako prihvatiti svoju ulogu u društvu ? Jer svi bi bili prinčevi, princeze , kraljevi, sekretari partije, generali,...
Ovo se može objasniti samo karmom. I svi ovi se mogu iskupiti tako da postanu dobri, ili su žrtve koje iskupljuju svoje bivše ili buduće grehe. I valjda svi moramo proći kroz tu školu.
Ovo da ti biras u koje ćeš telo, mislim da nemaš puno izbora.

Back