Ako je nacionalizam oblik kolektivizma zašto onda levica beži od nacije???

Десница је испустила конце из својих руку оног тренутка кад је дозволила левици да се школује.
Онда су после школовања, робови умислили да су јачи од Господара који их је до тада лебом ранио и подигли се против њега.

ко је уопште допустио Левици да се школује?

Nemam pojma ko je, ali znam, da su vama, krajnjoj desnici, tzv. navijackom lumpenproletarijatu, nametnuli tako snazne mentalne amove, da boli (vas) glava, a usi (vam) otpadaju. Iebiga, druze Vodjo Cigana. :kez:

_nobody_

Све је почело од Буржоаске револуције у Француској..ја кад ти кажем.
и тада,као и сада имаш стране факторе који, инфлинтирани у страно поднебље служе само зато да би унередили један Национ.

Бог на Небу-Краљ у Земљи- Домаћин у кући.

Ко се тога још сећа??

Kolektivisti(levičari) mnogo vole razne kolektive kao što su rasa ili klasa. Kolektivisti mnogo vole da pozovu na rat radnike protiv buržuja ili nemce protiv jevreja.....znaš kolektiv protiv kolektiva.
Zašto onda kolektivisti ne vole naciju?
I nacija je oblik kolektiva zar ne?

Само титоисти беже од нације, зато што немају своју нацију или је измишљена у Јајцу па и они знају да је лаж. У другим државама није тако, већина левих партија нема проблем с тим.

Kolektivisti(levičari) mnogo vole razne kolektive kao što su rasa ili klasa. Kolektivisti mnogo vole da pozovu na rat radnike protiv buržuja ili nemce protiv jevreja.....znaš kolektiv protiv kolektiva.

Zato što previše nacionalizma vodi u mržnju, nacizam i fašizam. Ima li boljeg primera od našeg balkanskog? Nacija je najgluplji oblik kolektiva jer se ljudi dele po nečemu što je zadano rođenjem :rtfm:

Ti baš voliš taj smajli?

I ovaj mi je omiljen:

_nobody_

Najjednostavnije, ljevica voli stada, desnica čopore. Nacija, kao nastavak plemena, bliža je čoporu.

Najjednostavnije, ljevica voli stada, desnica čopore. Nacija, kao nastavak plemena, bliža je čoporu.

Нације су преживљавале дуги низ векова и није било ратова(осим по верској основи коју је увек подстицао одурни Ватикан),
док се није појавило левичарство.
Тек по појави левице ти имаш на милионе невиних жртава.

Nacionalizam je poslednje utociste hulja.....rekao jedan pisac.

ти то пишеш само зато што си хрват-комуниста насељен у земуну.
Коментаришеш нешто само зато да би коментарисао.
Ако не желиш нешто смислено да напишеш,онда нема потребе ни да се јављаш.

Молим вас левица је истрошен и злоупотребљен појам , данас је либерални капитализам означава као левица. зашто је то тако ја не знам али влада злоупотреба ог поректа или појма.

истинска левица , не може да презире нацију јер је она и обликовала

пример ..имаш пример свих бивших социјалистичких држава укључујући и Југославију .

левица и комунизам су утемељили нацију

Југословенство није нација.

дај ми неке примере,баба

Pitanje iz naslova teme je besmisleno jer se u njemu postavlja premisa koja je NETACNA ( jer *levica* ne bezi od nacije). Ne moze se uzimati za premisu nesto sto je netacan iskaz i onda pitati sta je uzrok onome sto se neistinito konstatuje premisom.
Kao kad bih ja pitao - *Sta je navelo (koji je motiv) Vladimira M. da siluje 14 maloletnica?*... iako on uopste nije silovao nikakve maloletnice

Poslednja izmena:

Back